Cum a fost la… board games night cu echipa @ The Guild Hall

Home $ Articole $ Cum a fost la… board games night cu echipa @ The Guild Hall

by | Nov 18, 2019 | Articole, Cum a fost la

De curând am mărit echipa. Puși în fața acestui fapt, ne-am văzut nevoiți să ne gândim la tot felul de activități prin care să ne cunoaștem mai bine, să petrecem timp împreună și să aflăm… cele mai ”întunecate secrete” a nou-veniților, căci doar despre asta e vorba între colegi, nu? Un teambuilding clasic a fost rapid scos din discuție, întrucât trebuie să știi foarte bine cu cine dormi sub același acoperiș și împarți paharul (de apă). Așa că, trebuia să căutăm alte opțiuni, de preferat în oraș. Poate că ați observat că, de curând, chiar am scris un articol care viza întocmai acest subiect: unde poți avea parte de un teambuinding distractiv în #Cluj, pentru că de multe scriem exact ce ne întrebăm și noi. Activitatea nr. 1 am avut-o, așadar, la The Guild Hall, într-o seară săptămâna trecută, însă vă avertizăm că mai avem câteva ieșiri în plan, despre care veți afla la timpul lor. Până atunci, haideți să vă povestim cum a decurs seara de jocuri la teambuilding-ul simpatic din centrul orașului, atât din perspectiva mea, cât și a unora dintre colegele noi, pe care vi le voi introduce treptat pe parcursul articolului.

 

GuildHall poate fi orice vă doriți voi să fie: o anti-cafenea unde puteți juca boardgames, o locație pentru organizarea de evenimente sau un spațiu de co-working. Da, toate acestea într-un singur loc, pentru că spațiul a luat naștere tocmai din pasiunea unui grup de prieteni pentru boardgames și pentru că au simțit lipsa de opțiuni atunci când venea vorba să se bucure de acest hobby a lor într-un singur loc din oraș, ne-a povestit Agnes la un moment dat în timpul serii, când s-au ridicat întrebări referitoare la oamenii cu laptopuri cu care împărțeam sala.

Spațiul este deschis încă din 2018, iar pentru cei care vor să lucreze într-un mediu de co-working, vă pune la dispoziție băuturi și gustări, acces la internet și săli de conferințe. Și pentru că munca e întotdeauna urmată de o doză sănătoasă de relaxare, ei vă oferă și o gamă largă de jocuri, pentru toate nivelele, fie începător, mediu sau avansat, pe care le puteți juca acolo sau le puteți cumpăra și merge cu ele unde poftiți. Personalul, foarte drăguț de altfel, poate explica în detaliu tuturor participanților regulile înainte de a începe și vă poate oferi instruirea necesară dacă vreți să încercați ceva nou. De asemenea, dacă vă simțiți mai curajoși, puteți participa la serile dedicate unor jocuri, dintre care amintim Mystery and Crime Game Night, Sci-Fi & Fantasy Book Club sau Meet & Play. Când am ajuns pe strada Samuil Micu, era deja destul de târziu încât să fie întuneric beznă. Geamul luminat de la The Guild Hall a fost ca o gură de aer curat pe o zi toridă, iar odată ce am intrat am rămas toate uluite de multitudinea de jocuri etalate pe dulapuri. Câteva minute le-am petrecut în liniște, toate gândind probabil același lucru – cum am putea alege un singur joc? Aici găsiți o listă a celor disponibile momentan în locație, în caz că nu ne înțelegeți drama.

 

Nu am avut timp să ne pierdem prea mult printre gânduri, pentru că la primul etaj, o trupă de tineri jucau DnD (Dungeons and Dragons) cu atâta înflăcărare, încât te făceau să bați din picior de nerăbdare. Deja intrasem într-o nouă etapă: am fi jucat orice, doar să ne distrăm și noi ca ei! Ba chiar ne-am fi alăturat lor, dar păreau formulă completă și, în plus, venisem și noi cu scopul nostru. Atmosfera de la parter era relaxată, perfectă pentru grupul nostru. Probabil că dacă am fi ales o masă la etaj, intra și în noi spiritul competiției acerbe și nu ne mai împrieteneam niciodată – Paula Sofianiuc

La capitolul “jocuri”, the Guild Hall are de toate pentru toți: fantasy, movies/TV theme, card games, wargames, medieval, puzzle, trivia, adventure sau chiar jocuri cu tematică mature/adult, pe echipe sau cu limită de timp, fiecare promițând distracție maximă! Mai greu a fost să o luăm din loc, dar odată ce am pornit, evident că a devenit catchy și mai voiam o rundă și încă o rundă… Bine intenționate fiind, am căzut de acord să începem cu un joc de cooperare, pentru a nu dezvolta sentimente de hate direct din prima oră petrecută împreună. Așa că, am devenit imediat supraviețuitorii unui accident aviatic, care trebuiau să reziste câteva zile până la venirea salvatorilor, în jocul Ravine.

Provocările aduse de joc erau interesante, au presupus muncă în echipă și împărtășire de avantaje, dar după ce în a doua tură de joc am murit toate în primele 5 minute, ne-am pierdut interesul. Măcar știm că toată echipa are o trăsătură comună: easily bored, doesn’t appreciate dying. Următorul joc a fost mai diferit și cel mai probabil că ați auzit de el: Cards Against Humanity. Regulile sunt simple: fiecare participant are în mână 10 cărți albe, un jucător (juriul) trage o carte neagră, cu o premisă, iar restul încearcă să potrivească un răspuns cât mai amuzant din opțiunile pe care le au în mână. Juriul decide în mod subiectiv care e cea mai haioasă replică, câștigătorul primește un punct, iar distracția, toți! – Andra Mocanu.

Acum, asta e varianta Andrei. Varianta noastră, a tuturor celorlalte jucătoare, ar fi că: ”Juriul decide cumva, de aproape fiecare dată, că cea mai haioasă replică este cea dată de Andra (chiar și când, cu mâna pe inimă vă spunem – nu era), ea primește încă un punct, iar noi restul ne ofticăm, unii mai subtil, eu și Agnes prin cuvinte abia șoptite.” Dar, în momentul în care am trecut de finețuri și politețuri și deja s-a ajuns la priviri lipsite de dragoste, era clar că tocmai am pus baza unei relații colegiale de durată.

Noi nu ne cunoșteam aproape deloc la începutul serii. Adică da, știam cum ne cheamă pe fiecare în parte și cel mult de unde suntem, dar cam atât. Chiar dacă la început ne simțeam ușor stânjenite (sincer acum, ce vorbești cu 4 fete pe care nu le cunoști?) și nici nu eram vreuna maestră în jocuri (lucru care s-a dovedit a fi fals la finalul serii), lucrurile s-au închegat natural și, pe parcurs, nepriceperea noastră s-a dovedit a fi chiar haioasă. Jocurile care ne-au fost recomandate ne-au făcut inevitabil să ne cunoaștem mult mai bine, astfel încât, la plecare, bagajul nostru era plin de inside jokes. Nici nu am simțit cum a trecut timpul, am realizat că am stat acolo trei ore pline abia când cineva ne-a anunțat că se apropie ora închiderii – atât de bine ne-am simțit. Am fost ca niște copii mici care joacă pentru prima dată ceva ce le captează atenția și ajung, în final, să devină mai apropiați decât s-ar fi așteptat – Arianna

Una peste alta, cred că râsul apropie oamenii într-o manieră în care puține lucruri o pot face. Dacă la primul joc lucrurile erau foarte serioase și fiecare încerca să fie drăguță cu cealaltă, să o salveze de la moarte și de la pierzanie, odată ce am trecut la Cards Agains Humanity a început adevărata acțiune. Am aflat ce tip de umor are fiecare, dar și lucruri specifice, despre care poate nu ar fi venit vorba niciodată în viața de zi cu zi. Dacă vreți să vă apropiați de colegii de la birou, de facultate, de cameră, vă recomandăm din toată inima o seară de board games la The Guild Hall, noi sperăm să revenim cât de curând în variantă completă și să ne luăm revanșa față de Andra.

Voi ați fost până acum la The Guild Hall?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!