Cum a fost la… Natuu

by | Nov 19, 2019 | Articole, Cum a fost la

Săptămâna trecută, când făceam turul localurilor recent apărute în oraș, am ajuns pe strada Someșului, unde la numărul 30 s-a deschis Natuu, un loc dedicat mâncării vegane și vegetariene. Știți cum suntem noi, oamenii, e suficient să auzim două cuvinte despre ceva și deja avem o părere bine formulată, puternică și pe care suntem dispuși să o împărțim cu oricine întreabă sau nu. În cazul meu, lucrurile erau destul de simple: nu poți să mă convingi cu dish-uri vegetariene, n-ai cum. Până când mi s-a dovedit contrariul, așa că haideți să vă povestesc mai multe despre cum am ajuns să trec pragul celor de la Natuu de două ori în mai puțin de o săptămână și de ce ar trebui să le faceți și voi o vizită numaidecât.

Încep prin a vă spune că, poate la fel ca mine, trăiți cu impresia că strada aceasta a Someșului este localizată la ani lumină distanță de zona centrală. Ei bine, faceți exact 12 minute pe jos din Piața Muzeului până aici, ei așteptându-vă cu bunătăți de luni până vineri, în intervalul orar 07:30-16:30. Procesul de impresionare a vizitatorilor începe destul de rapid, pentru că exteriorul parcă te rupe de granițele Clujului și te poartă pe meleaguri străine. Din punctul meu de vedere, arhitectural vorbind, pereții din sticlă au acel ceva ce nu dă greș niciodată în a face rapid plăcut un loc. În orice caz, abordarea aleasă se potrivește perfect cu clădirile din jur. Dar să intrăm. După ce treceți de impunătoarea ușă, veți avea, cel mai probabil, nevoie de câteva minute pentru a înțelege dinamica locului. Dați-mi voie să vă ajut cu această ecuație.

 

În primul rând, avem mesele de câte 2, 3 sau câți prieteni ați adus cu voi – locuri, poziționate chiar la intrarea în local. În centrul spațiului – o simpatică masă a prieteniei, adică o masă mare, rotundă, unde puteți socializa sau mânca în liniște, în funcție de starea pe care o aveți. Nu vine nimeni să vă aducă meniul, așa că nu îl așteptați, comanda se dă la bar. Ce va trebui să faceți însă va fi să studiați atent rafturile unde este ”afișată” mâncarea și să vă alegeți ținta. Nu, nu mă refer aici la faptul că denumirile preparatelor disponibile ar fi listate pe un raft, ci că acestea chiar stau mândre sub ochii voștri, în ambalaje to-go (reciclabile, din plante), împărțite în două categorii: reci și calde. Alte elemente care s-ar putea să vă mai atragă atenția în materie de ”decor” sunt chiuveta de lângă intrare, în partea stângă, unde vă puteți spăla pe mâini înainte de a mânca, și corner-ul de unde vă puteți servi cu apă de băut. Pe mine cu acestea două m-au convins să le dau notă maximă, apreciez atenția la detalii.

 

Să vorbim despre mâncare, totuși. Dacă sunteți încă la ora micului-dejun sau vă doriți ceva mai light, vă uitați la raftul polar, adică cel rece, pentru că aici găsiți tot felul de salate, smoothie-uri și combinații de iaurt cu fructe. Tot aici sunt și deserturile, deci mare grijă. Dacă sunteți pregătit să luați prânzul sau vă este o foame de lup, atenția ar trebui să vi se îndrepte către cele calde: supe, ciorbe, noodles, lasagna, burgeri vegetarieni, paste și altele. Lângă aceste două rafturi se mai găsește unul extrem de important: cel de băuturi. Puteți alege între beri artizanale, vinuri, limonadă, apă tonică etc., dar să nu credeți că lipsesc băuturile pe bază de cafea, ceaiurile sau fresh-urile. Nici vorbă. La fel cum nu absentează nici croissantele, tresele și alte produse de patiserie proaspete care vă vor face cu ochiul.

  

Noi am testat până acum supa cremă de ciuperci, burgerul vegetarian, tikka masala și orez, lasagna Ratatouille, budinca de chia, dar și vreo trei deserturi, nu ne judecați: raw cake cu lămâie și chia, tartă cu mere și raw cake cu afine. Nu suntem niciuna vegetariene și ne considerăm dependente de carne, dar nu ne-am putut plânge. Masa a fost sățioasă, gustoasă și ne-a făcut să revenim, acesta fiind argumentul suprem. Să nu mai zicem că a fost și nostimă, iar dacă nu ne credeți, aruncați o privire pe mesajele de pe packaging!

   

”De ce această modalitate de prezentare?”, vă veți întreba cu siguranță. Ei bine, zona este una de birouri, iar mulți din cei care vin aici se despart cu greu de locul de muncă, așa că toată acțiunea de împachetare la care s-ar fi ajuns inevitabil este eliminată din start. În plus, fiindcă totul se desfășoară pe fast-forward în zilele noastre, nimeni nu mai are timp să aștepte gătirea unui preparat, mai ales când ne dorim ceva de calitate – să fie și gustos, să aibă și ingrediente premium, să fie și fresh. La Natuu alegi din opțiunile disponibile, care nu sunt puține, și care sunt abia ieșite din bucătărie. Prepară doar câteva porții din fiecare fel, deci mereu aveți garanția prospețimii. În plus, de câte ori nu vi s-a întâmplat să vă imaginați un preparat până la cele mai mici detalii în capul vostru și să primiți ceva foarte departe de imaginea creată? Aici vedeți exact ce cumpărați. Cumva, locul este gândit în așa manieră încât să poată satisface o nevoie într-un mod cât mai rapid, realist și simplist.

Open for breakfast, bites, desserts, a quick munch or lunch, Natuu vi se va infiltra rapid sub piele și veți vedea chiar voi că veți dori să reveniți din nou. It really is a cool place, mergeți să vedeți!

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This