Unde poți dona haine în Cluj

by | Nov 21, 2019 | Articole

Se apropie sărbătorile, acea perioadă din an în care oamenii, în mod miraculos și încă nedemonstrabil, nu se mai raportează doar la sine, ci îi pun în lumina reflectoarelor pe cei care nu sunt la fel de norocoși și cărora soarta nu le zâmbește în fiecare dimineață. Totodată, este și acea perioadă în care ne dăm seama de cât de multe lucruri am acumulat pe parcursul anului și care ne ocupă, într-un mod cât se poate de enervant și sufocant, spațiul. Ne simțim invadați și începem să regretăm toate achizițiile făcute și care, urmând primul instinct, ar ajunge la gunoi.

Presupunând că dulapul nu se mai închide, ai făcut curățenie, iar acum stai cu sacii de haine la ușă pentru a-i arunca, ia în considerare posibilitatea de a dona hainele în stare bună. Te-ai prins, azi povestim despre câteva locuri care acceptă astfel de donații.

1. SOS Bambini România
Dacă pentru tine par a fi niște piese vestimentare demodate, pentru alții sunt o bucurie de nedescris. Dacă ai haine în stare bună de care nu mai ai nevoie și care se potrivesc unor copii sau adolescenți, nu ezita să faci un pachet de Crăciun care va ajunge în case de copii, case de tip familial sau centre pentru minori abandonați și mame neajutorate. În caz că ai observat și existența altor obiecte prin casă care acum îți sunt inutile, dar pot ajuta pe alții, le poți dona și pe acestea sau poți face pachețele cu alimente, de preferat neperisabile. Dacă ajung în timp util la beneficiar acest fapt este irelevant. Orice gest contează, iar pentru mai multe detalii nu ezitați să îi contactați pe cei de la SOS Bambini.

Contact: 0723 659 118
Adresa: Strada 21 Decembrie 1989, nr. 46

2. The Charity Shop – Little People Romania
Fie că îți par demodate sau nu hainele pe care vrei să le donezi, faptele bune rămân la modă, iar după acest principiu se ghidează acest magazin caritabil care propune un nou concept. Tu doar duci în magazin hainele de care nu mai ai nevoie, ei le pun la vânzare, iar banii obținuți în urma vânzărilor vor veni în sprijinul copiilor și adolescenților bolnavi de cancer din România. Nimic mai simplu, iar aceștia ne așteaptă de luni pana vineri între 10:00 – 20:00 și sâmbăta intre 10:00-14:00 în incinta magazinului Sigma, mereu cu zâmbetul pe buze.

Contact: 0753 010 573
Adresa: SIGMA shopping and Business center, Str. Republicii 109

3. Casa de Copii Căsuța Bucuriei
Această organizație oferă cămin și afecțiune copiilor care sunt declarați adoptabili (până la găsirea unei familii) și tinerilor care nu pot fi adoptați, pana la terminarea studiilor, ca mai apoi să fie ajutați să își găsească un loc de muncă. Dacă vrei să aduci un strop de fericire unor copii puși la încercare de către soartă, nu ezita și donează acele lucruri de care tu nu mai ai nevoie și despre care crezi că i-ar face fericiți, însă ai grijă la haine cu mărimile. Cel mai bine ia legătura cu cei de la organizație, iar ei te vor ajuta să duci la bun sfârșit această faptă bună.

Contact: 0722 459 600
Adresa: str. Dragos Voda nr 8

4. Asociația Caritas
Cei de la Caritas își doresc, la nivel național (prin cele 10 organizații), o viață mai bună pentru cei săraci și pentru cei marginalizați social pentru a trăi decent și sănătos. Astfel, dacă ai constatat că ai mai multe haine decât ai avea nevoie sau multe doar te încurcă, pregătește cu suflet un pachet care cu siguranță va aduce bucuria în viețile celor aflați în nevoie. Pentru mai multe detalii și ajutor în această direcție îi puteți contacta pe cei de la Caritas, care vă vor da toate detaliile necesare îndeplinirii misiunii sociale în care v-ați înrolat.

Contact: 0264 591 404
Adresa: str. Ady Endre, nr. 19

5. Organizația EcceHomo
Nu în ultimul rând, și cei de la EcceHomo au ca misiune ajutorarea celor mai puțin norocoși, apelând astfel la bunăvoința noastră. Se pot face donații de orice fel (aducând la sediul rganizației alimente neperisabile, dulciuri pentru copii, îmbrăcăminte sau încălțăminte, mobilier sau electrocasnice în stare de funcționare) ce pot lua forma unor cadouri de Crăciun care în mod cert vor aduce zâmbetul pe buze celor mici și nu numai.

Contact: 0264 437 179 || 0757 921 961
Adresa: Str. Henri Barbusse nr. 43

Așadar, nu trebuie să aruncăm de fiecare dată lucrurile care ne-au devenit inutile, întrucât pentru alții pot însemna enorm de mult. De asemenea, nu uitați că faptele bune nu ar trebui să se facă doar în preajma sărbătorilor, ci pe tot parcursul anului, luând forma unui stil de viață unde orice gest contează.

Tu când ai donat haine ultima dată?

Evenimente viitoare

Wed 25

Unchiul Vania de A.P. Cehov (Cluj) – în FNT 2020

23 November, 7:00 pm - 25 November, 7:00 pm
Wed 25

Customer Experience 101

25 November, 7:00 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This