Unde poți dona haine în Cluj

Home $ Articole $ Unde poți dona haine în Cluj

by | Nov 21, 2019 | Articole

De când a început pandemia, cu siguranță te-ai simțit sufocat de cel puțin două ori de aglomerația din casă. Dulapurile sunt pline până la refuz, iar proviziile pentru acele zile negre încearcă și ele timid să își facă loc în bucătărie. În plus, ca să montezi așa cum se cuvine noul birou de acasă, ai realizat că trebuie să renunți la anumite lucruri. Să lucrezi din pat (singurul loc liber din toată casa) nu este o idee bună, cel puțin pe termen lung. Soluția? Ei bine, în Cluj există câteva organizații și centre caritabile care au drept misiune ajutorarea celor mai puțin fericiți și încercați de soartă. Pe lângă faptul că participi în mod direct la o faptă bună și te încarci cu energie pozitivă, vei observa în final cum spațiul din locuința ta se mărește și nu te vei mai simți captiv și invadat de zeci de lucruri. Așadar, presupunând că dulapul nu se mai închide, ai făcut deja curățenie, iar acum stai cu sacii de haine la ușă pentru a-i arunca, ia în considerare posibilitatea de a dona hainele care se află în stare bună. Te-ai prins, azi povestim despre câteva locuri care acceptă astfel de donații.

1. SOS Bambini România
Dacă pentru tine par a fi niște piese vestimentare demodate, pentru alții sunt o bucurie de nedescris. Dacă ai haine în stare bună de care nu mai ai nevoie și care se potrivesc unor copii sau adolescenți, nu ezita să faci un pachet care va ajunge în case de copii, case de tip familial sau centre pentru minori abandonați și mame neajutorate. În caz că ai observat și existența altor obiecte prin casă care acum îți sunt inutile, dar pot ajuta pe alții, le poți dona și pe acestea. De asemenea, poți pregăti și pachețele cu alimente, de preferat neperisabile. Orice gest contează, iar pentru mai multe detalii nu ezitați să îi contactați pe cei de la SOS Bambini.

Contact: 0723 659 118
Adresa: Strada 21 Decembrie 1989, nr. 46

2. The Charity Shop – Little People Romania
Fie că îți par demodate sau nu hainele pe care vrei să le donezi, faptele bune rămân mereu la modă, iar după acest principiu se ghidează acest magazin caritabil care propune un nou concept. Tu doar duci în magazin hainele de care nu mai ai nevoie, ei le pun la vânzare, iar banii obținuți în urma vânzărilor vor veni în sprijinul copiilor și adolescenților bolnavi de cancer din România. Nimic mai simplu, iar aceștia ne așteaptă de luni pana vineri între 10:00 – 20:00 și sâmbăta intre 10:00-14:00 în incinta magazinului Sigma, mereu cu zâmbetul pe buze.

Contact: 0743 773 843
Adresa: SIGMA shopping and Business center, Str. Republicii 109

3. Casa de Copii Căsuța Bucuriei
Această organizație oferă cămin și afecțiune copiilor care sunt declarați adoptabili (până la găsirea unei familii) și tinerilor care nu pot fi adoptați, pana la terminarea studiilor, ca mai apoi să fie ajutați să își găsească un loc de muncă. Dacă vrei să aduci un strop de fericire unor copii puși la încercare de către soartă, fă o faptă bună și donează lucrurile de care tu nu mai ai nevoie. În ceea ce privește hainele, este recomandat să iei legătura cu persoanele din interiorul organizației pentru a stabili detalii ce țin de mărime, în principiu. Totodată, având în vedere situația în care ne aflăm și modul în care se desfășoară orele la majoritatea școlilor, orice obiect care ar putea facilita accesul la educație este bine-venit.

Contact: 0722 459 600
Adresa: str. Dragos Voda nr 8

4. Asociația Caritas
Cei de la Caritas își doresc, la nivel național (prin cele 10 organizații), o viață mai bună pentru cei săraci și pentru cei marginalizați social pentru a trăi decent și sănătos. Astfel, dacă ai constatat că ai mai multe haine decât ai avea nevoie sau multe doar te încurcă, pregătește cu suflet un pachet care cu siguranță va aduce bucuria în viețile celor aflați în nevoie. Pentru mai multe detalii și ajutor în această direcție îi puteți contacta pe cei de la Caritas. Aceștia vă vor da toate detaliile necesare îndeplinirii misiunii sociale în care v-ați înrolat.

Contact: 0264 591 404
Adresa: str. Ady Endre, nr. 19

5. Organizația EcceHomo
Nu în ultimul rând, și cei de la EcceHomo au ca scop principal ajutorarea celor mai puțin norocoși, apelând astfel la bunăvoința noastră. Se pot face donații de orice fel (alimente neperisabile, dulciuri pentru copii, îmbrăcăminte sau încălțăminte, mobilier sau electrocasnice în stare de funcționare) ce pot lua forma unor cadouri care în mod cert vor aduce zâmbetul pe buze celor mici și nu numai.

Contact: 0264 437 179 || 0757 921 961
Adresa: Str. Henri Barbusse nr. 43

Așadar, nu te grăbi să arunci lucrurile care îți invadează spațiul din locuință. Selectează pe categorii obiectele de care nu mai ai nevoie, pregătește pachetele și apelează la centrele caritabile. În acest fel, nu doar că te vei bucura de un spațiu de locuit mai aerisit, dar vei aduce și zâmbetul pe buze unor persoane greu încercate de soartă. În cazul în care simți că nu te poți despărți de lucrurile respective din varii motive, pe Internet găsești zeci de metode (vezi Marie Kondo) de a renunța la ele, fără a rămâne cu un gol uriaș în suflet.

Tu când ai făcut donații de haine?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!