fbpx

Ce băuturi oferim în funcție de ocazie #licorisitabieturi

by | Nov 22, 2019 | Articole

Vasta mea experiență de viață (glumesc, am doar 24 de ani) m-a învățat că un moment poate fi perfect datorită mai multor elemente, mai mari sau mai mici, care îl compun, și nu trebuie să fim mereu în așteptarea a ceva măreț, care ne gândim că ne va provoca o fericire gata să ne doboare din picioare. Câteodată, revederile în jurul mesei cu familia, zâmbetul sincer al unui om în fața unui cadou neașteptat, sărbătorirea finalizării unui task important, toate acestea pot duce la un dans confuz al sistolelor și diastolelor noastre, inundându-ne întreg corpul de fericire.

Desigur, am mai învățat că uneori e de ajuns un pahar cu băutura potrivită sclipind în pahar, iar rezultatul este același. Plecând de la acest gând, am realizat că sunt extraordinar de multe ocazii în care licorile își fac loc în momente importante din viața noastră în postura de ”cadouri”, motiv pentru care credem că trebuie să le alegeți mereu pe cele mai bune. Așa că astăzi, cu ajutorul celor de la Licori și Tabieturi, povestim puțin despre ce băuturi oferim în funcție de ocazie.

Lista noastră debutează cu un prilej la care aproape nimeni nu-și refuză plăcerea de a savura o băutură alcoolică. Vorbim despre zile de naștere, respectiv sărbătorirea existenței cuiva. Unii vor bea de bucurie cu această ocazie, alții poate de tristețe, cert este că mai devreme sau mai târziu se apelează la lichidul magic. Înainte de a vorbi despre ce oferiți, haideți să ne îndreptăm puțin atenția asupra a ce nu ar trebui să lipsească din poveste dacă sunteți în postura de gazdă. Ei bine, trebuie să știți că este vorba despre prosecco, un vin spumant alb. Cea mai bună parte a acestei băuturi este faptul că se pliază pe orice tip de eveniment, chiar dacă la bază este foarte rafinată. Fie că vorbim despre o adunare elegantă la restaurant, mai relaxată în grădină / pe terasă, sau chiar acasă, unde ești înconjurat de cei mai dragi prieteni, nu poți greși cu o sticlă de prosecco. Iar dacă sunteți o persoană pentru care sărbătoarea nu e sărbătoare până nu curge șampania în pahare, stați fără griji, și prezența acesteia este permisă, chiar încurajată, în pahare.

Licori și Tabieturi recomandă: Fraciacorta la Montina Rose / Fraciacorta Bonfadini Carpe Diem, Carassia Rose și Taittinger Champagne.

Acum, să vorbim despre cazurile când vă aflați de cealaltă parte a baricadei, în poziția de invitat. În această situație, cel mai probabil vă va trece prin cap la un moment dat să cumpărați o sticlă de alcool drept cadou. Este o idee excelentă! Atenție, însă, pentru că alegerea nu este chiar atât de simplă, mai ales dacă vă doriți să impresionați. În primul rând, trebuie să fiți atenți la câți ani împlinește persoana respectivă. Dacă vorbim despre o vârstă mai înaintată, recomandarea ar fi să vă îndreptați atenția către băuturi exclusiviste, cum ar fi un armagnac învechit 40-50 de ani. Armagnacul, omologul mai puțin cunoscut al cognacului, este tot un tip de brandy francez produs din struguri albi de vin, cu arome puternice, rustice. Spre deosebire de cognac, pe care îl precedă cu câteva secole, armagnac-ul trebuie distilat o singură dată, având un conținut de alcool mai mic decât cognac-ul. De asemenea, și etichetele vechi de cognac și whisky single malt merită luate în calcul în aceste cazuri.

Licori și Tabieturi recomandă: Armagnac Baron V. Fournier 1979, Cognac Deau XO, Whisky The Arran malt, Premier Barrel by Douglas Laing și Octomore Masterclass.

    

Rămânem tot la subiectul fericiților sărbătoriți, dar de data aceasta ne uităm la segmentul de vârstă mai tânăr. Dacă sunteți chiar în floarea vârstei, tineri și neliniștiți, undeva până în 30 de ani, puteți cu încredere să alegeți o sticlă de vin, rom, gin sau whisky, băuturi care cel mai probabil vor fi desfăcute în ziua respectivă dacă vorbim de o petrecere acasă sau la un warm-up / adunare înainte de ieșit în oraș din viitorul apropiat. Îndrăzniți să ieșiți din zona voastră de comfort și să mergeți cu încredere pe recomandările specialiștilor, veți avea parte de o experiență complet diferită. Cu alte cuvinte, nici bețiile nu vor mai fi ce au fost.

Licori și Tabieturi recomandă: Gin – Puerto de Indias, Tanqueray Flor de Sevilla; Rom – Matusalem, Grenada Six Saints; Whisky – Bushmills Black Bush, The Macallan, The Balvenie.

Pentru cei trecuți de 30 de ani, care au timpul și înțelepciunea să aprecieze pe îndelete o băutură, propunerea noastră ar fi vinurile de colecție (vinoteci), care au potențial de învechire în ediții limitate și calitate foarte bună.

Licori și Tabieturi recomandă: Vinoteci – Grasă de Cotnari, Petro Vaselo Gran Cru, Brunello/Rosso di Montalcino.

Și pentru că numai mâine nu-i poimâine, ce oferim în perioada sărbătorilor, atât prietenilor apropiați și familiei, cât și unui coleg de muncă, mentor sau superior? Ei bine, în aceste cazuri se merge pe un anumit tip de băutură, accesorii, ciocolată, ideea fiind cea de alcătuire a unui pachet. Asta și pentru că de sărbători suntem mai generoși, dar și pentru că relația cu persoanele cu care lucrăm / interacționăm zilnic trebuie atent tratată, altfel cedăm nervos. Știm cu toții prea bine cum e. În pachetul pe care îl creați vă sfătuim să includeți NEAPĂRAT un vin roșu sau un whisky, iar în ceea ce privește accesoriile, puteți alege orice, pornind de la pahare, până la desfăcătoare, aeratoare și alte instrumente utile pentru pasionații de domeniul băuturilor.

Licori și Tabieturi recomandă: Vin roșu – Cabernet Saugvinon Cantvs Primvs Dealu Mare, Primitivo Tre filari Sampietrana (Licori și Tabieturi este singurul wine shop din România de unde puteți achiziționa acest vin), Imperfect Rasova; Whisky – Douglas Laing’s Old Particular.

Desigur, nici simplele reuniuni cu familia nu sunt mai prejos și chiar ar fi indicat să existe o sticlă de alcool care să potolească spiritele sau, după caz, să favorizeze anumite subiecte. Dacă doriți să nu vă prezentați cu mâna goală atunci când vă anunțați părinții că tot nu vă măritați / că vă schimbați jobul / că vă faceți un tatuaj pe umăr, cel mai bine ar fi să vă bazați pe un vin (dacă veștile sunt ușor rele) și prosecco, dacă e motiv de sărbătoare.

Licori și Tabieturi recomandă: Fetească Neagră Bacanta, Tarima Hill, Fetească Neagră Selene, Chardonnay Lacerta.

Voi ce băuturi obișnuiți să dăruiți de obicei?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This