10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Nov 25, 2019 | Articole, Recomandări

Filme? Bifat! Teatru? Bifat! Sport? Bifat! Ce alte activități mai avem trecute în programul din această săptămână? Multe, multe să ne ajungă pentru fiecare zi. În Cluj-Napoca nu ai timp să te plictisești vreodată, dovadă stă calendarul nostru. Mereu avem de unde să alegem noi evenimente și ne-am dori să ajungem la tot ce mișcă în oraș. Uneori, chiar reușim să o facem, iar apoi știți bine că vă povestim și vouă cum a fost. Alteori, în schimb, vă propunem vouă să mergeți în locul nostru și să ne spuneți cât de bine v-ați distrat. Astăzi, vă inspirăm cu 10 evenimente cool la care să luați parte întreaga săptămână. La care credeți că ne vom întâlni?

Toată săptămâna – Ne întâlnim la joc în Piața Unirii

Târgul de Crăciun și-a deschis larg porțile în weekendul ce tocmai a trecut. Recunoașteți, v-ați distrat de minune la Horia Brenciu și la Subcarpați, însă târgul continuă până la finalul lunii decembrie cu multe alte surprize. Concerte, ateliere, căsuțe cu bunătăți, luminițe, un carusel colorat… toate acestea vă așteaptă în Piața Unirii. Toată săptămâna puteți găsi câte un motiv pentru care să vă întâlniți cu cei dragi la un pahar de vin fiert sau ciocolată caldă și să povestiți cât e seara de lungă. Programul complet al Târgului de Crăciun îl găsiți pe site.


 

Toată săptămâna – Pornim în căutarea luminii

Lights ON, festivalul care aduce în Cluj cele mai frumoase și inedite instalații luminoase, a început tot săptămâna trecută. Probabil v-a fost invadat feed-ul de Instagram cu poze făcute Pământului amplasat la The Office, însă Gaia nu este singurul proiect artistic care așteaptă să fie descoperit. Un tur complet al instalațiilor vă vor oferi ghizii de la Cluj Guided Tours care se întâlnesc cu toți doritorii de plimbare în Piața Unirii, la ora 18. În fiecare zi. Nu uitați acasă îmbrăcămintea groasă, căci turul poate dura până la două ore și jumătate. Cei mai friguroși se pot încălzi cu un punch și un cookie, ambele delicioase.


 

Marți – Cine la teatru va veni…

Singur printre mârlani nu va fi. Teatrul Național Cluj-Napoca anunță avanpremiera unui spectacol gândit după rimele lui Florin Bican. Chiar dacă, în mod oficial, piesa de teatru se lansează în decembrie, avem ocazia să vedem o primă reprezentație chiar marți și să ne mândrim cu faptul că am fost cei dintâi în sală. Nu avem foarte multe detalii despre acțiunea spectacolului, însă vă putem spune că acesta va fi o satiră adresată „categoriilor catastrofale și calamităților umane”. Mai multe vom descoperi împreună în sala teatrului. Biletele sunt disponibile aici.


 

Miercuri – Ne întrecem în board games la The Guild Hall

Dacă e miercuri, nu mai e mult până la weekend, deci e scuza perfectă să luăm o pauză. Chiar și una scurtă. La The Guild Hall are loc Meet & Play cu multă distracție, mai ales că nu aveți nevoie de prieteni care să vă țină companie. Dacă sunteți pasionați de board games, însă grupul vostru nici nu vrea să audă de asemenea activitate, aveți ocazia să încingeți partide din jocurile voastre favorite alături de noi oameni pe care îi cunoașteți atunci când vă așezați la masă. Staff-ul drăguț al hub-ului va fi acolo pentru voi și noii voștri prieteni, veți primi indicații dacă nu știți să jucați un anumit joc și veți avea ocazia să socializați într-o nouă atmosferă. Pentru a putea participa la eveniment veți avea nevoie de un Evening Pass sau un Membership Card. Mai multe detalii găsiți aici.


 

Miercuri – Hai la meci!

Un nou meci de baschet se anunță la BT Arena. Cine să fie echipele ce vor concura în competiția sportivă? Nimeni altele decât U-Banca Transilvania și Enisey Krasnoyark. Echipa clujeană are nevoie de toată susținerea, mai ales că acest meci va decide cine se va afla pe primul loc grupa G a FIBA Europe Cup. Eu zic că miercuri seara nu e de stat acasă, ci e momentul în care ne strângem în tribune și facem galerie. Bilete se găsesc aici.


 

Joi – O vizităm pe Victoria

Cinemateca TIFF are în program o nouă avanpremieră pe care nu trebuie să o ratăm la Cinema Victoria. The Lighthouse, căci acesta este numele filmului, a fost regizat de către Robert Eggers, aceeași persoană care a stat și în spatele horror-ului The Witch. În 2019, cineastul revine cu o nouă producție cutremurătoare ce urmărește povestea a doi bărbați izolați pe o insulă în anul 1890. The Lighthouse a fost lansat la ultima ediție a Festivalului de Film de la Cannes, acolo unde criticii i-au acordat numai cuvinte de laudă. Filmul merită să fie și mai mult apreciat deoarece, în ciuda faptului că nu a beneficiat de un buget generos și a fost filmat în condiții extreme, el reușește să transmită emoții puternice privitorului. Mai multe descoperiți în sala de cinema. Nu uitați de rezervare.


 

Joi – Luăm aminte la greșelile altora

Probabil v-ați dat seama încă din descrierea zilei de joi despre ce eveniment urmează să vorbim, căci nu-l scăpăm din recomandări în nicio lună. De altfel, cum am putea omite Fuckup Nights, când tema întâlnirilor de la ClujHub este legată de greșelile pe care alții le-au făcut în carieră și ce învățăturii putem noi desprinde de pe urma lor? Dacă nu ați participat până acum la nicio ediție, vă sfătuiesc să nu o ratați pe aceasta, deoarece va fi ultima din anul 2019. Intrarea la eveniment este gratuită, însă înregistrarea este obligatorie.


 

Joi – Stăm de Vorbe

Multe avem să ne spunem atunci când ne întâlnim cu oameni dragi, iar povești care să decurgă mai bine ca la Vorbe eu n-am întâlnit. Joi e momentul oportun să ne adunăm cu toții în local și să-i ascultăm pe Lucia și Andrei Zamfir care cântă un set de piese Radiohead adaptate în formulă de duo. Cei doi artiști nu au nevoie decât de o chitară acustică și de propriile voci ca să ne încânte cu un concert veritabil. Evenimentul este gratuit, însă ar fi indicat să veniți înainte de ora 20:00, ori să faceți o rezervare, căci știți și voi, locurile sunt limitate.

Sâmbătă – Colindăm pentru copii

Ultima seară de toamnă ne găsește la Auditorium Maximum, acolo unde Young Famous Orchestra a pregătit un concert caritabil intitulat Kids Meet the Orchestra. Alături de instrumentiști va urca pe scenă și Grupul Coral „Sfântul Apostol Andrei”, care ne va cânta colinde tradiționale și internaționale. Fondurile strânse în urma cumpărării biletelor vor fi donate  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, pentru dotarea Secției IV Pediatrie, în vederea achiziționării unui aparat Kangaroo™ Feeding Tube with IRIS Technology. Știți cum se spune, Crăciunul ne face pe toți mai darnici, așa că de ce să nu facem o faptă bună și să ne bucurăm de un spectacol luminos? Biletele se găsesc aici.


 

Duminică – Sărbătorim românește

Vouă vă vine să credeți că suntem deja în decembrie? Eu am rămas blocată undeva la mijloc de octombrie, însă evenimentele care se petrec în Cluj în primele zile de iarnă m-au făcut să realizez ce repede a trecut această toamnă. Programul de 1 decembrie se anunță a fi unul plin de veselie și voie bună, căci vom lua parte la trei concerte: un regal folcloric, urmat de trupele Voltaj și Cargo. Ah, da, să nu uităm de faptul că în această dată se aprind luminițele, iar întreg orașul va îmbrăca straie festive. Pentru ca sărbătoarea să fie completă, vom încheia seara cu un spectacol de artificii în Piața Avram Iancu.

Care sunt planurile voastre pentru această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!