10 evenimente cu intrare liberă la care poți merge până la finalul anului în Cluj

Home $ Articole $ 10 evenimente cu intrare liberă la care poți merge până la finalul anului în Cluj

by | Nov 26, 2019 | Articole, Recomandări

Sărbătorile se apropie cu pași repezi. Vine vremea cadourilor, a ieșirilor în familie și a cumpărăturilor aproape interminabile. Cheltuielile se adună, însă distracția vine și în format gratuit! Vă puteți pune liniștiți bani deoparte, pentru că mai jos veți găsi 10 evenimente cu intrare liberă la care puteți merge până la finalul anului în Cluj.

1. Târgul de Crăciun
Piața Unirii nu e niciodată mai plină ca în perioada sărbătorilor de iarnă. Ediția din acest an a Târgului de Crăciun are motto-ul “Familionul, Familionul, hai la joc!”, invitație adresată tuturor, de la mare la mic. Printre evenimentele organizate în cadrul târgului se numără: concerte (Hara, Direcția 5, Ducu Bertzi, Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” și mulți alții), treasure hunt, teatru de păpuși, seară de povești și alte spectacole pentru cei mici, precum și ateliere la Căsuța lui Moș Crăciun. Moș Nicolae nu a fost nici el uitat, pentru că își va face apariția în seara de 5 decembrie! Pentru programul complet al evenimentelor, vizitați familiondecraciun.ro.

2. Târgul Handmade Transilvania
Cea de-a 5-a ediție a târgului “Handmade Transilvania – târg de Crăciun cu daruri alese” va cuprinde peste 40 de artiști și artizani cu produse unicat, ateliere de creație pentru cei mari sau mici, dar și multe surprize. Toate acestea vă așteaptă la Casino-ul din Parcul Central în perioada 13-15 decembrie. Cu toții sunteți invitați să vă bucurați de magia Crăciunului împreună cu meșterii și expozanții prezenți la eveniment!

3. Cluj Design Christmas
Și dacă tot suntem la capitolul “târguri”, cei de la Cluj Design Days organizează în perioada 13-15 decembrie o nouă ediție intitulată Cluj Design Christmas, la casa TIFF. Peste 35 de designeri români vor fi prezenți, iar tema Crăciunului va fi pusă în valoare prin decorațiuni, cadouri, ceramică, ilustrații, mobilier și multe alte surprize! Cu siguranță că veți pleca de acolo mai inspirați și mai creativi, ba chiar cu mai multe idei de cadouri originale pentru cei dragi.

4. 1 decembrie la Cluj
Din vreme ce ziua națională se apropie cu pași repezi, Primăria Clujului organizează în data de 1 decembrie tradiționala paradă militară, precum și un regal folcloric, concerte ale trupelor Voltaj și Cargo, toate culminând cu un superb spectacol de artificii în Piața Avram Iancu. Pentru mai multe detalii legate de programul evenimentelor, vizitați pagina de facebook.

5. Lights On Romania
În ceea ce privește iluminatul festiv, cei de la LightsOn Romania au pregătit și în acest an ceva special. În perioada 21 noiembrie – 15 decembrie, vă puteți bucura de povești minunate spuse cu ajutorul luminii, răspândite prin tot orașul. Dacă anul trecut am admirat cu toții Luna adusă la Biserica Piariștilor, anul acesta avem chiar Pământul, în clădirea The Office. Tururi ghidate se organizează în fiecare zi, de la ora 6pm, cu plecare din Piața Unirii.

6. Noaptea Porților Deschise la Teatrul Național
Te-ai întrebat vreodată cum e să fii pe scena unui teatru? Sau ți-ai dorit să faci cunoștință cu cei mai îndrăgiți actori ai Clujului? Atunci salvează data de 7 decembrie, pentru că, începând cu ora 6 seara, începe Noaptea Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

7. CreativeMornings Cluj
Dacă ești o persoană matinală, avem exact evenimentul potrivit pentru tine. Proiectul CreativeMornings Cluj va împlini 2 ani, și vor sărbători printr-o întâlnire specială, în data de 13 decembrie. Dacă ești dornic să participi la o întâlnire creativă, relaxantă și, bineînțeles, matinală, aici e locul perfect pentru tine. Înregistrările pentru eveniment încep în data de 9 decembrie. Locurile se ocupă destul de repede, deci nu uita să te înscrii!

8. Quiz Night
Jocurile în echipă sunt foarte distractive, mai ales atunci când câștigi! Ai ocazia să-ți etalezi cunoștințele si cultura generală la Quiz Night-urile organizate la Restaurantul Hugo (în clădirea The Office), în fiecare miercuri seara. Dacă miercurea nu e cea mai bună opțiune pentru tine, serile de marți sunt rezervate pentru un Quiz Night super tare la Makeba! Așadar, ai de unde alege!

9. Expoziția “Șepcile Roșii – U100”
Dacă ești susținător al echipei de fotbal U Cluj, avem o veste bună: din 27 până în 30 noiembrie este deschisă la BT Arena expoziția “Șepcile Roșii – U100”. Sunteți invitați să faceți o călătorie în timp, în care veți regăsi 100 de ani de istorie a clubului surprinsă în imagini, trofee, medalii și echipamente sportive.

10. 16 zile în Cluj
Campania 16 zile în Cluj are ca scop apărarea drepturilor femeilor și creșterea gradului de conștientizare al oamenilor cu privire la discriminările în funcție de gen. Cum fac ei asta? Prin promovare de modele pozitive, prin campanii de informare, și, mai ales, prin workshop-uri și cursuri creative. În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, veți găsi o mulțime de evenimente cu intrare liberă care v-ar putea stârni interesul. Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook 16 days in Cluj.

Voi la ce evenimente plănuiți să ajungeți în perioada următoare?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!