Concerte educative și ateliere tematice, săptămâna aceasta la Classic Junior Festival

Home $ Știri Cluj $ Concerte educative și ateliere tematice, săptămâna aceasta la Classic Junior Festival

by | Nov 27, 2019 | Știri Cluj

Ultima săptămână de Classic Junior Festival propune elevilor din Cluj-Napoca un program plin, format din concertele educative „Din Lumea Copiilor” și o serie de ateliere de creație artistică și literară.

Cel mai amplu festival de educație culturală din Cluj, dedicat elevilor din clasele primare și gimnaziale, continuă zilele acestea în mai multe școli partenere cu atelierele de creație artistică – „Sunete și Culoare”, respectiv atelierele de creație literară „Cum ar fi Chopin în zilele noastre?”.

În paralel cu aceste acțiuni sunt programate și concursuri de desen sau compunere pe tema muzicii clasice desfășurate în timpul unor audiții, cele mai creative și apreciate materiale urmând să fie premiate în cadrul evenimentului.

Muzică clasică pe înțelesul celor mici

Classic Junior Festival se va încheia cu două concerte educative, care îi vor face pe copii să privească muzica clasică cu alți ochi. Spectacolele seriei “Din Lumea Copiilor” vor fi susținute la final de festival de elevii Colegiului de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, în Sala Festivă.

În cadrul evenimentelor, micii spectatori urmează să fie ghidați prin epoci muzicale distincte, luând contact cu interpretările vii ale unora dintre cele mai cunoscute arii ale genului clasic.

Classic Junior Festival este singurul festival educaţional şi cultural de promovare a muzicii clasice în rândul copiilor, la nivel local, ce își propune să devină un context de comunicare cu cei mici prin interacţiune şi joacă. Seria de acțiuni asociate evenimentului vin ca un răspuns la situația educației culturale din școli, care suferă de teoretizare, fiind rigidă și plasându-se departe de nevoile reale ale copiilor. Astfel, festivalul îi transformă pe copii în principalii actori şi beneficiari ai aventurii în care muzica clasică este în centrul atenției.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!