10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Dec 2, 2019 | Articole, Recomandări

Sărbătorile vin, sărbătorile vin! Nu e prea devreme să cânt această melodie, deoarece am intrat în decembrie, luna cadourilor și a bucuriei. Nu mai e mult până colindătorii ne vor bate la uși, întreaga familie se va așeza în jurul unei mese bogate, iar zăpada pufoasă se va așterne în oraș. Cum să nu iubești luna decembrie? Eu am un motiv în plus pentru care să o plac, acela că nici bine nu a început, dar aduce multe, multe evenimente de neratat. Le-am analizat pe fiecare în parte și am decis că 10 merită să fie propuse în articolul din săptămâna aceasta. Te las să le descoperi în continuare.

Toată săptămâna – Participăm la un tur al luminii
Da, știm, menționăm aproape în fiecare articol circuitul Lights On, dar știi cum se spune: atunci când un proiect inedit apare în oraș, acesta merită promovat până când toți oamenii au auzit de el. Astfel că, deși riscăm să repetăm aceeași frază, te încurajăm să participi la tururile ghidate ale festivalului până în data de 15 decembrie. Plecarea se face din Piața Unirii, la ora 18:00, în fiecare zi. Poveștile instalațiilor luminoase precum Gaia, Tentacule, We are Here, Avioanele de Hârtie, Light Catcher și a multor altor lucrări de artă te așteaptă să le descoperi.

Marți – Experimentăm creativitatea la Reactor
Dor mi-a fost să recomand un spectacol de la Reactor, căci îmi este cea mai dragă companie de teatru independent din Cluj. Ei bine, am spus-o! Sunt una dintre fortunate nu face parte dintre reprezentațiile produse de către artiștii Reactor, însă acest lucru nu-i scade din calitate. Chiar din contră, viziunea artistică asupra părinților care, din nevoie, își lasă copii în țară pentru a merge să muncească în străinătate, mi se pare una ambițioasă și abia aștept să o văd pusă în scenă. Ne întâlnim în sală, nu-i așa? Eu chiar acum îmi iau bilet.

Miercuri – Ne întrecem la comedie
Sergiu, Toma, Cristi și Sorin, alături de carismaticul Vio, au pornit într-un turneu național “Ceva Mărunt” cu un spectacol de comedie cum doar ei știu să facă. Ajung în Cluj-Napoca în această miercuri, la Cinema Florin Piersic, iar băieții sunt pregătiți cu multe glume bune și roast-uri pe măsură. Primul show e de ceva vreme sold out, însă mai puteți părinde bilete la Second Show. Sergiu Mirică va deschide sesiunea de râsete, astfel încât în fața noastră vor păși șase artiști de stand-up comedy care ne vor bine-dispune la mijloc de săptămână. Mai e doar un singur pas: să îți cumperi biletul.

Vineri – E zi de film
Salut ție, cinefil! Sper că ai popcornul pregătit și seara de vineri liberă, căci e momentul să faci o vizită la Cinema Arta pentru un film mult lăudat de critici. Systemsprenger, căci așa se numește producția cinematografică, spune povestea unui copil-problemă și relațiile pe care le dezvoltă cu adulții care încearcă să-i găsească un loc în societate. Filmul a primit numeroase premii din partea publicului și reprezintă propunerea Germaniei la Premiile Oscar. În concluzie, premiera nu e de ratat. Biletele se pot cumpăra de aici.

De vineri până în 24 decembrie – Alegem cel mai fercheș brad
Orășelul Brazilor își deschide larg porțile în apropierea Crăciunului. Posibil ca momentul favorit al tuturor dintre noi este să ne strângem alături de cei dragi și să împodobim cu bradul cu globuri colorate. Astfel, copăcelul trebuie ales cu mare grijă pentru a mulțumi toți membrii familiei. În cadrul evenimentului menționat îți poți alege preferatul, crescut într-o pepinieră creată special pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Te așteaptă și o zonă de street food, plus căsuțe cu decorațiuni pentru brad, căci și acestea sunt o parte importantă. Orășelul Brazilor de desfășoară în parcarea VIP de la Cluj Arena, iar intrarea este gratuită.

Sâmbătă – Petrecem Alandala
În primul weekend din decembrie ne adunăm cu toții la un party de zile mari. Alandala revine cu o ediție specială de iarnă unde sunt așteptați toți cei care iubesc muzica electronică de calitate. Herodot, Traumer și Prichindel vor asigura o atmosferă de neuitat, numai bună să înfrunți frigul de afară cu pași de dans. Locația evenimentului nu a fost încă anunțată, însă cu siguranță va fi loc pentru toată lumea care dorește să se distreze până la răsărit. Cât timp aștepți noi detalii, nu uita să-ți cumperi biletul.

Sâmbătă – Descoperim secretele Teatrului Național
Cine și-a dorit până acum să vadă ce se întâmplă în spatele cortinei de la Teatrul Național, să ridice o mână sus. Sâmbătă, vei avea ocazia să descoperi instituția culturală dintr-o nouă perspectivă în cadrul evenimentului Noaptea Porților Deschise. Spectacole, activități artistice, întâlniri cu actori și multe alte surprize te așteaptă într-o seară în care vei cunoaște mai bine lumea artelor dramatice. Ușile se deschid începând cu ora 18:00, iar eu îți recomand să vii din timp pentru a fi sigur că vei avea acces. Evenimentul este gratuit, însă în această situație locurile sunt limitate.

Sâmbătă – Ne întâlnim cu cei mai talentați patinatori
Seara de sâmbătă este plină de activități, încât cu greu poți alege doar una singură. Pe lista evenimentelor de neratat se înscrie și Kings on Ice, spectacolul care aduce la BT Arena 20 de artiști cu peste cu peste 70 de medalii la competiții mondiale și europene. Poate că numele lui Evgeni Plushenko îți sună cunoscut, el fiind considerat cel mai faimos patinator al momentului. Show-ul pe gheață va fi completat de Edvin Marton, laureat al premiilor Emmy, care alături de vioara lui va oferi publicului momente încărcate de emoție. Te așteaptă numere și demonstrații impresionante pe gheață acompaniate de muzică apreciată peste tot în lume. Fără alte comentarii, te las să-ți achiziționezi biletul.

Sâmbătă – Ne întoarcem în anii copilăriei
Dacă credeai că activitățile din ziua de sâmbătă s-au terminat, you’re wrong. Dacă preferi ca weekend-ul tău să se desfășoare într-o ambianță liniștită, înconjurat de prieteni dragi, am o idee inedită: să participi la o sesiune de retro gaming la The Guild Hall. Pot pune pariu că în copilărie nu te puteai dezlipi de consolele Nintendo, Sega, Sony, ATARI sau chiar de Xbox, iar acum stau uitate într-un dulap. A venit momentul ideal în care să-ți aduci aminte de jocuri cunoscute de o generație întreagă, precum: Cstrike 1.6, Quake, Age of Empires, Starcraft, Worms World Party, Half-Life. Nu te îngrijora dacă ai uitat cum să le joci, căci regulile îți vor fi explicate de cei de la hub. Pentru intrare va trebui să achiziționezi un Day/Evening Pass (20 lei) pe care îl găsești la locație. Bineînțeles, apa, cafeaua, ceaiul și ciocolata caldă sunt incluse în preț.

Duminică – Ne lăsăm inspirați
Nu cred că există mod mai bun de a încheia o săptămână decât acela să participi la o conferință TEDx. Seria de povestiri te încarcă cu inspirație pentru zilele ce urmează și îți oferă imboldul necesar pentru a-ți pune ideile mărețe în practică. Duminica aceasta ne întâlnim la TEDxZorilorWomen unde invitate vor fi 8 femei care au reușit să se remarce în domenii precum comunicare, medicină sau artă. Grand Hotel Napoca se va transforma pentru o zi într-un cerc al învățăturilor valoroase. Bilete la eveniment sunt disponibile aici.

Tu ce planuri ai în prima săptămână de iarnă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!