The new pizza experience: cum a fost la cut & crust cu echipa

Home $ Articole $ The new pizza experience: cum a fost la cut & crust cu echipa

by | Dec 3, 2019 | Articole, Cum a fost la

Știți deja: am mărit echipa, iar de vreo două săptămâni am început o serie de team-buildinguri distractive chiar aici, în oraș. Am fost la board games la The Guild Hall, am jucat laser tag și ne-am transpus în alte realități la Laser Hunt, iar într-un final a venit vremea să ne tragem și sufletul. Din acest motiv, următoarea oprire am făcut-o la cut & crust, în jurul unei pizze, unde am putut discuta și afla mai multe unul despre celălalt fără a ne fugări sau stresa că pierdem jocul. Ba din contra, cred eu că ne-am relaxat prea mult, altfel nu îmi explic cum au trecut 2 ore pe nesimțite și am plecat ultimii din restaurant.

Înainte de toate, încep prin a vă explica de ce am ales întocmai cut & crust, dintr-atâtea amar de restaurante ce stau pe harta Clujului. Ei bine, pe lângă relația specială pe care o avem cu preparatele de aici încă de la prima vizită pe care le-am făcut-o, acum mai bine de un an, spațiul este mai mult decât potrivit pentru grupuri medii și mari, iar Combo, pizza de jumătate de metru numai bună de împărțit frățește și pe care poți combina oricare două sortimente, știam că se va integra perfect în povestea noastră și va mulțumi toate părțile implicate. Conform planului, când au deschis meniul și au aflat de Combo încă de pe primele pagini, cele care se aflau la prima vizită aici au și exclamat: ”Oh, putem să creăm o pizza cu două feluri diferite și să o împărțim. Vreți?” Vrem, bucuroase.

Recunosc, a fost prima mea vizită la cut & crust, dar am un motiv întemeiat: sunt în primul an de facultate și, fiind recent poposită în Cluj, abia încep să descopăr orașul. Încă de cum am pus piciorul în restaurant, am fost întâmpinată de un vibe super friendly și cozy și am resimțit rapid acel confort și stare de bine pe care în puține locuri atât de arătoase le găsești. Cu alte cuvinte, m-am simțit în largul meu încă din primele minute, lucru la care cred că a contribuit mult atât personalul foarte amabil, cât și decorul. Plante peste tot, decorațiuni amplasate cu bun gust și pereții de sticlă, toate se îmbină armonios, transmițând un sentiment de familiaritate, de acasă. De pizza și companie, nici nu mai zic – Arianna.

Eu, fiind ”fan de mic” cut & crust, nu aveam cum să stau pe margine în momentul în care se dezbătea ce sortimente de pizza să combinăm. Mai ales că le-am și încercat pe majoritatea dintre ele. După ce am reușit să ne decidem în privința Quattro Formaggi, Margherita DOP și cut & crust, căci specialitatea casei nu poate niciodată lipsi din discuție, n-am mai rezistat și am pus reflectorul pe Valtellina. Da, încă e fruntașă în topul meu personal și sincer, nici nu mi-aș dori să fie detronată vreodată. Așadar, decizia a fost luată: două pizza Combo, cu toate cele menționate mai sus. Să nu mai zic că s-a nimerit la fix: noi eram șase, Combo e recomandat pentru 3 persoane, deci ne aflam în situația ideală. Apropo, dacă vă întrebați cât de mare-i pizza aceasta de jumătate de metru, aflați că are gramaj de 1100-1300g și preț fix de 90lei. Dacă o împarți în 3, fiecare contribuie cu exact 30 lei, ceea ce e mai mult decât satisfăcător din punctul meu de vedere.

Acum, să vă destăinui și motivul pentru care meniul s-a analizat cap-coadă de minim 3 ori de toată lumea: ingredientele au o scurtă descriere pe paginile meniului și vă garantez că vă vor îngreuna și vouă comanda. Brânzeturi și mezeluri aduse din locul de origine a pizzei, însăși mama Italia, legume proaspete, nimic congelat… toate acestea sunt aspecte care diferențiază gustul în mod evident și vrei să te bucuri de toate! Mozzarella cremoasă și dulce de bivoliță din sudul zonei Lazio sau din nordul Campaniei, parmegiano Reggiano și prosciutto crudo din provincia Parma, maturat timp de 24 de luni, măsline fructate de pe coasta Liguriei, anșoa fraged pescuit din apele reci ale Mării Cantabrice, capere crescute și culese de pe Insula Pantelleria, ei bine… ziceți voi dacă asta-i o alegere oarecare!

Nu sunt străină de bunătățile de la cut & crust, însă întotdeauna rămân la fel de surprinsă la fiecare întâlnire cu pizza lor. Întocmai ca prima dată. Cred că ”de vină” e blatul subțire, încărcat de ingrediente delicioase, care îți dă de înțeles de la început că nu mănânci doar aluat, după cum am mai pățit în unele așa-zise pizzerii. Mai mult, datorită acestui blat, care nu îngreunează digestia, am și pierdut numărătoarea pe la vreo 4-5 felii. Meniul cuprinde suficiente sortimente pentru a mulțumi orice gust, iar dacă vă decideți mai greu, puteți oricând să încercați un Combo, așa cum am făcut noi, avantajos și ca diversitate de gust, și ca preț. E cea mai bună variantă pentru grupuri. Noi toate am mâncat din toate cele 4 feluri din fața noastră fără niciun regret, iar poveștile au curs ca unse – Corina.

Povestea blatului de la cut & crust o știm în detaliu, căci de curând am intrat în bucătăria lor să vedem cu proprii ochi cum fac lucrurile, ce ingrediente folosesc și care e secretul blatului lor. Ce am aflat atunci ne-a schimbat complet modul în care privim ieșirile la pizza și experiența mâncatului acestui preparat, în general. La cut & crust pregătesc aluatul în fiecare zi sau o dată la două zile, în funcție de rulaj, și îl lasă 48 de ore la maturat. Niciodată, nimeni nu mănâncă aluat făcut în ziua respectivă. Este obligatoriu ca un aluat pentru pizza să stea minim 24 de ore la dospit, altfel e mai mult crud și e greu de digerat pentru stomac. De asta, atunci când mâncăm două-trei felii de pizza prin alte locuri nu ne mai putem mișca, mystery solved! 

Acum, nu știu dacă s-au numărat vreodată numărul de povești și râsete adunate în jurul unei pizza, dar noi suntem sigure că am contribuit substanțial la creșterea mediei. Și, în mod neașteptat, subiectul principal a fost chiar job-ul, grija noastră cea de toate zilele. Doar că totul devine mai simplu într-o companie bună și când ai 4 tipuri de pizza între care să oscilezi.

Într-o postare de pe pagina de Facebook a restaurantului eram îndemnați în felul următor: “Surround yourself with pizza and sunshine. Life is better this way.” Cut & crust ne-a asigurat pizza. Fetele din echipă, în compania cărora eram, au fost cele alături de care am încheiat ziua într-un mod plăcut. Desertul, trio de ciocolată și cheesecake împărțit între cele care au mai avut curaj, a fost doar un bonus bine primit. A fost o seară faină de tot pentru toată lumea, abia așteptăm să ne mai vină o idee pentru următorul team-building distractiv în oraș.

În încheiere, aș vrea să menționez câteva lucruri de interes de care am aflat în locație și care cred că vă vor fi utile. În primul rând, dacă prezentați bonul de taxi care că confirme drumul până la ei, primiți o bere din partea casei. Parcă niciodată n-a fost mai simplu să lași mașina acasă, așa-i? În al doilea rând, pentru cei care optează des pentru pick-up (care apropo, poate fi realizat în doar 5 minute de la comandă, pe testate), pot cere cardul de fidelitate, iar la a patra comandă ridicată din locație, primiți o Margherita. Pretty cool, I would say.

Voi unde ieșiți cu colegii după job?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!