De unde poți să-ți cumperi board games în Cluj

Home $ Articole $ De unde poți să-ți cumperi board games în Cluj

Sărbătorile se apropie mai repede decât ne-am aștepta și știm cu toții cât poate fi de dificil să alegem cadouri bine gândite pentru cei dragi. Fiind și noi prinși în această căutare continuă, ne-am gândit să venim către voi cu o sugestie de sezon pentru cadouri.

Board games, termen care se traduce în jocuri de masă, pot fi o alegere potrivită pentru cei care fac parte din grupuri mari de prieteni și preferă activități ce implică strategia și șansa.

Un loc dedicat board game-urilor și pe care l-am vizitat și noi într-un teambuilding cu echipa, este The Guild Hall. Această cafenea-locație-pentru-evenimente-și-spațiu-de-coworking se găsește pe Strada Samuil Micu nr. 4 și pune la dispoziție peste 70 de categorii și 150 de jocuri pe care le poți testa chiar la fața locului. Spațiul a fost înființat acum un an și a reușit să se remarce rapid în rândul clujenilor prin atmosfera caldă și familiară pe care o are și datorită evenimentelor cu tematică organizate: Strategy Game Sunday, Miniature Wargames, Meet & Play și multe altele. Printre cele mai populare jocuri pe care le puteți găsi la ei se numără Cards Against Humanity, Dungeons & Dragons, Magic the Gathering, Catan, A Game of Thrones: The Board Game. Pentru cei care nu se pricep atât de bine la alegerea unui joc de acest tip, personalul de la The Guild Hall este mereu activ și dispus să ajute pe oricine are nevoie de sfaturi sau recomandări.

A doua locație aleasă în materie de board games este Checkpoint. Misiunea acestei echipe a fost să aducă la un loc jucătorii și jocurile, organizând ocazional evenimente, turnee și seri tematice, cum ar fi cele dedicate jocurilor Magic the Gathering și Dungeon & Dragons. Găsim și aici o gamă largă de jocuri (150+) și aproximativ 26 de categorii din care puteți alege după propriile preferințe: Wargame, Strategy, Mystery fiind printre cele mai căutate. Câteva exemple de jocuri din care putem alege sunt Carcassonne, Star Wars: The Card Game, Clash of Cultures, Sheepland și Shadows over Camelot. Checkpoint are o echipă de personal prietenoasă și cu experiență, care poate oferi doritorilor informații legate de jocurile disponibile. Un mare avantaj la această locație este că nu se percep taxe de intrare. Pe cei de la Checkpoint îi găsim pe Strada Milton Lehrer, nr. 20.

Un lucru pe care îl are Cărturești, pe lângă multitudinea de cărți, obiecte de decor și discuri de vinyl, este colecția stufoasă de board games. Dacă ați vizitat vreodată o locație Cărturești, atunci știți deja aceste lucruri. Unul dintre scopurile lor principale este să formeze o comunitate strânsă, care să schimbe idei și care să participe la evenimentele, expozițiile și lansările organizate aici. Această librărie complexă pune la dispoziție 1077 de jocuri, precum Closer, God of War: The Board Game, Rick and Morty, Povești Întunecate sau clasicul Monopoly. În Cluj, aceștia au două locații, una în Iulius Mall, pe Strada Alexandru Vaida Voevod, nr. 53-55 și alta în Platinia Shopping Center, care se află pe Calea Mănăștur, nr. 2-6.

Deschisă în anul 2013, Librăria Universității este una dintre cele mai cunoscute librării ale Clujului. Unul dintre scopurile acestei locații este să izoleze prin zidurile sale clienții, pentru a le propune și a-i purta spre lumi posibile. Ei realizează acest lucru prin colecția numeroasă de boardgames pe care o pun la dispoziție pentru pasionații de aventură și de strategie. Un joc pe care l-am observat recent aici și care ne-a surprins este Bloodborne: The Board Game, realizat după celebrul joc video cu același nume. Pe lângă acesta, mai puteți găsi jocuri începând de la Catan și până la Uno, Netrunner sau Titanium Wars. Locația se află pe Strada cu același nume, Universității, nr. 1, chiar în centrul orașului.

Un magazin unde puteți găsi board games și pentru vârste mai fragede este Noriel. Printre valorile acestui brand se numără diversitatea, siguranța și confortul, lucruri care se regăsesc în produsele puse la dispoziție de aceștia. Câteva idei de jocuri populare pentru cei mici sunt Memo Master, Headbanz, Crosswords, Guess Who? și Jenga, având posibilitatea de a alege între 66 de jocuri. Locațiile din Cluj se află în cele două mall-uri, Iulius și Vivo, pe Strada Alexandru Vaida Voevod, nr. 53-55, respectiv pe Strada Avram Iancu, nr. 492-500.

O librărie recent redeschisă în Cluj este Diverta, din Piața Unirii, nr. 31-33. Acest loc este perfect pentru cei care caută colțuri liniștite și confortabile pentru a citi sau pentru a căuta noi recomandări. Printre jocurile cele mai apreciate de la Diverta se regăsesc Activity, Nume de Cod, Scrabble, Alias și Minți Murdare. În total, sunt disponibile aici 446 de produse de la mărci precum Ravensburger, Kosmos, Lex Games sau Logica Giochi. O a doua locație Diverta puteți găsi și în Iulius Mall, la demisol.

Cei de la Cutia.ro, au deschis de mai puțin de o lună un magazin fizic în Cluj, OxyGame, unde pun spre vânzare jocuri din 19 categorii. Conceptul acestei locații a fost gândit încă din anul 2006, când fondatorii au participat la un concurs de Carcassonne. Acest lucru i-a motivat și, un an mai târziu, s-a deschis magazinul online. Acest loc este specializat pe jocurile de societate, iar misiunea lor constă în mărirea numărului de magazine în care sunt disponibile jocurile lor și în organizarea de evenimente și campionate pentru cei pasionați. Printre jocurile disponibile aici se numără Port Royal, Brains, NMBR9, Dominion și Othello. Noul magazin îl găsim în spate le Sora Shopping Center, la intersecția străzilor Dávid Ferenc și Brassai Sámuel, locația fostului AltiSport.

Sperăm că aceste recomandări v-au trezit spiritul competiției și că, data viitoare când căutați cadouri pe care le puteți juca cu gașca aceea care ia-totul-mult-prea-în-serios, veți ști unde să căutați.

Voi ce boardgames jucați în perioada aceasta rece?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!