7 recomandări healthy după sărbători

Home $ Articole $ 7 recomandări healthy după sărbători

by | Jan 9, 2020 | Articole, Recomandări

Ce răsfăț am avut sărbătorile acestea, nu-i așa? Sarmale, cârnați, piftie, prăjituri și câte și mai câte alte mâncăruri tradiționale românești, toate menite să ne încânte papilele gustative. La drept vorbind, fericirea e la cote maxime atunci când stăm așezați în jurul unei mese bogate alături de cei dragi și depănăm amintiri. Momentele triste se petrec abia după 2 ianuarie, când ne trezim într-o dimineață, privim ultima felie de tort rămasă de la Revelion și ne dăm seama că nici nu vrem să o mai vedem în fața ochilor. Alături de friptura care încă ne așteaptă în frigider. Atunci, realizăm că nici stomacul nu e prea fericit, cântarul ne mustră și el, dar ne spunem: Gata, de azi mănânc sănătos! Cu acest gând pornim în articolul de față. Pentru a-ți oferi motivație să adaugi în alimentație mai multă voie bună și mai puține grăsimi, am așezat într-o listă 7 recomandări healthy după sărbători. Să vedem, să vedem care sunt acestea.

Natuu
În cap de listă se situează Natuu, căci de când am descoperit acest loc, preparatele vegetariene îmi par mai gustoase. Mă declar fana mâncărurilor din care nu lipsește carnea, dar cine ar fi crezut că voi mânca un burger cu chiftea din broccoli și îmi voi dori încă unul? Eu, cu siguranță, aș fi zis că aceasta este o glumă bună. Apoi, Natuu și-a deschis larg porțile and here I am! Atmosfera zen, decorul minimalist, eco-friendly și primitor, gustările preparate proaspete și așezate în caserole ca tu să-ți alegi rapid ceea ce îți dorești, toate acestea te vor convinge să zăbovești în local și să te bucuri de liniștea oferită. Aici găsești mâncare caldă sau rece, dar și deserturi (budinca de chia e minunată). Dacă anul acesta ai în plan să intri în trendul healthy food, Natuu este unul dintre locurile în care trebuie neapărat să te oprești.

Adresă: Str. Someșului, nr. 30
Orar: L-V: 7:30 – 16:30; S-D: închis

Healthylicious
Cine are prejudecata că mâncarea sănătoasă nu are niciun gust, ar trebui să-și îndrepte pașii de grabă spre Healthylicious. După cum îi spune numele, localul combină preparatele slabe în grăsimi și bogate în nutrienți cu aromele delicioase. Mitul conform căruia un fast-food oferă doar mâncare periculoasă pentru organism este demontat, căci aici vei găsi mereu ingrediente proaspete, de cea mai bună calitate, iar personalul simpatic îți va prepara pe loc un bol al fericirii cu ceea ce îți poftește ție inima. Healthylicious este, la rândul lui, eco-friendly și toate ambalajele folosite sunt 100% biodegradabile. Ce tipuri de mâncăruri poți încerca aici? Power bowl, smoothie bowl, supă cremă, fresh-uri naturale și deserturi îndulcite cu fructe, fără gluten. Îți propun să descoperi singurel ce presupun fiecare dintre cele enumerate mai sus. Bine, bine, dacă ești atât de curios, poți arunca o privire rapidă în meniu.

Adresă: Str. Regele Ferdinand, nr. 3
Orar: L-V: 10:00 – 20:00; S-D: 10:00 – 16:00

Sisters Poke Bowl
De fiecare dată când simt nevoia să mă bucur de un prânz ușor, dar hrănitor, apelez cu încredere la Sisters Poke Bowl. #curimă
Cu acest local a fost dragoste la prima comandă plasată, căci odată ce am primit bolul plin de culori și arome, mi-am zis că un restaurant cu astfel de concept trebuia să fi apărut mai repede în Cluj. Sisters Poke Bowl are o atmosferă cochetă și luminoasă care te va bine-dispune pe loc. Poți alege să mănânci preparatul în incinta localului, ori să îl iei la pachet și să te bucuri de el unde ai chef. Dacă timpul nu-ți permite să ajungi la locație, ai la dispoziție comanda online. Există meniuri predefinite, însă ai și posibilitatea de a jongla cu ingredientele și să-ți creezi propriul tău bol sănătos. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o bază, proteină, 3 topping-uri, un dressing și un final touch. Până acum, am încercat mai multe combinații, iar cele care au conținut somon și orez sushi au fost cele mai reușite.

Adresă: Str. Regele Ferdinand, nr.27
Orar: L-V: 11:00 – 20:00; S: 12:00 – 20:00; D: închis

Samsara Foodhouse
Samsara are o lungă poveste în istoria localurilor vegetariene/ vegane /raw vegane din Cluj, fiind și cel mai mare restaurant cu acest specific din România. Meniul oferit nu îți dă timp să te plictisești, fiindcă sunt scrise atât de multe preparate încât vei avea nevoie de minute bune să te hotărăști ce dorești să încerci. De unele mâncăruri, poate, nici n-ai auzit. Spune-mi dacă există un alt loc în oraș unde poți încerca o tocăniță de crăițe cu mămăliguță și trufe, căci eu n-am găsit încă. Samsara poate fi numit paradisul celor care pun mare preț pe mâncarea din farfurie și vor să știe toate detaliile nutritive. Astfel, sub fiecare preparat vei descoperi că sunt trecute numărul de calorii, proteinele, lipidele, carbohidrații și fibrele. Ei, poftim, am găsit restaurantul în care să mănânci dacă ai început o dietă post sărbători.

Adresă: Str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3
Orar: L-D: 11:00 – 23:00

Lifebox
New year, new me! De câte ori nu ne-am spus la început de an că e momentul să facem o schimbare, dar universul se împotrivește voinței noastre și dăm uitării orice plan? Eu cred că a venit momentul să păstrăm motivația din ianuarie și în lunile care urmează și să facem un pas important spre o alimentație sănătoasă. Da, știu, pot apărea tot felul de piedici, precum programul prea agitat care nu-ți permite să gătești, oboseala, ciocolata aceea din sertar care trebuie mâncată și multe altele. Din fericire, am găsit soluția salvatoare sub numele de Lifebox. Nu este un restaurant, ci un plan alimentar pe bază de abonament. Ai posibilitatea să alegi între 7 tipuri de meniuri (au opțiuni pentru vegani, vegetarieni și copii), apoi bifezi numărul de calorii dorit și mâncarea îți este servită la domiciliu sau la birou. Spre exemplu, un meniu optim conține 3 mese principale și două gustări, iar tu alegi dacă vrei să încerci preparatele doar într-o zi anume, ori să-ți fie livrate pe o perioadă mai lungă. În așa fel, vei fi scutit de gătit și de veșnica întrebare Eu ce mănânc azi? Lasă orice grijă deoparte, căci meniurile sunt gândite cu multă atenție de către un medic nutriționist și gătite cu pricepere de către Alex Cîrțu, pe care îl cunoști de la MasterChef. Eu am povestit suficient, te las să descoperi pe site toate detaliile.

Mint Bistro
Din categoria localuri cu mâncare sănătoasă pe care merită să le vizitezi face parte și Mint Bistro. Decorat cu bunt gust și foarte primitor, localul îi așteaptă pe toți cei care vor să încerce preparate diferite față de meniul obișnuit. Mâncărurile sunt vegetariene sau vegane și se schimbă zilnic. Ingredientele nu fac rabat de la calitate, ele fiind aduse proaspete de la producători locali. Aici poți încerca o gamă largă de supe, salate, quiche, paste, preparate din pește, burgeri, tapas și multe alte delicatese. Mint dispune și de o vinotecă cu cele mai bune vinuri românești, perfecte de savurat alături de prieteni dragi. Muzica jazz contribuie la o atmosferă relaxantă, departe de problemele cotidiene.

Adresă: Str. Gheorghe Șincai, nr. 11
Orar: L-V: 12:00 – 21:30; S-D: 12:00 – 16:00

Doo it!
Ultimul, dar nu cel din urmă local în care te poți opri dacă ți-a ajuns până la refuz mâncarea de sărbători este și Doo it! Bazat pe mâncăruri vegetariene și vegane, bistroul prietenos te îmbie să încerci preparate reinterpretate și combinații de ingrediente la care nu te-ai fi gândit până acum. Spre exemplu, nu mi-aș fi imaginat clasicul gulaș gătit cu ciuperci și tofu, dar la Doo it! orice este posibil. Partea cea mai bună stă în faptul că gustul tot delicios rămâne. Poate că, în trecut, mâncarea fără carne avea o reputație proastă, însă e timpul să abordăm o viziune optimistă și să ne lărgim paleta culinară. Localul ne demonstrează că acest concept de healthy food nu este doar pentru sportivi sau pentru cei care țin diete, ci ar trebui îmbrățișat de toată lumea. P.S. mâncarea arată impecabil aici.

Adresă: Str. Andrei Șaguna, nr. 4
Orar: L-V: 11:00 – 22:00, S: 12:00 – 20:00; D: închis

Cu care începi? 🙂

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!