10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Jan 13, 2020 | Articole

Știm deja că v-a fost dor de articolul nostru săptămânal în care vă povestim despre cele mai cool evenimente care se petrec în Cluj și de ce merită să participați la acestea. După o scurtă vacanță de sărbători, ne întoarcem cu recomandările noastre aranjate pe zile, astfel încât să nu vă plângeți că nu aveți suficiente motive pentru care să ieșiți din casă. Chiar dacă e începutul anului, noi avem de toate: activități culturale, petreceri, întâlniri formale și informale, plus multe alte propuneri despre cum să profitați la maximum de această săptămână. Pregătiți să descoperiți ce cuprinde lista noastră? În acest caz, aruncați o privire mai jos.

Miercuri – Descoperim teatrul contemporan

Am muncit destul luni și marți, miercuri luăm o pauză bine meritată și ne delectăm cu o piesă de teatru contemporan la Reactor. Love me tinder aduce în prim plan ce înseamnă să ne îndrăgostim pe rețelele de socializare și ce întrebări ne trec prin minte atunci când utilizăm astfel de platforme. Cei 5 actori vor interpreta un spectacol despre relațiile și interacțiunile dintre oamenii secolului XXI și ne vor oferi o viziune asupra dragostei în era tehnologiei. Bilete online sunt disponibile aici.


 

Miercuri – Învățăm cum să punem bazele unui startup

Aveți în minte o idee de business, dar nu știți cum să o puneți în practică? Vă doriți să fiți antreprenori, însă nu cunoașteți pașii de început? Foarte bine, căci altfel nu ar mai fi existat evenimentul How To Start A Startup. Haideți miercurea aceasta la ClujHub, de la ora 18:00 și aflați răspunsurile la toate întrebările pe care le aveți legat de startups. Cei doi invitați, Paul Chirilă și Smaranda Ignat, vă vor răspunde tuturor curiozităților și vă vor oferi cele mai bune sfaturi despre cum să porniți propriul startup. Intrarea este gratuită, pe bază de înregistrare.

Miercuri – Socializăm și ne jucăm la The Guild Hall

Încercați de mult timp să vă convingeți prietenii să vi se alăture la o sesiune de board games și nu reușiți nicicum? Eu spun să acceptați refuzul și să veniți pe cont propriu la The Guild Hall, căci veți cunoaște oameni noi alături de care să vă duelați în jocuri. Meet & Play funcționează după o structură foarte simplă: veniți la hub, luați loc la o masă alături de oameni la fel de entuziaști ca voi, alegeți un joc și dați drumul râsetelor. Uite așa, ați găsit un grup pasionat de board games! Pentru a putea participa veți avea nevoie de un Day Pass în valoare de 40 lei pe care îl puteți achiziționa de la locație.

Joi – Parcurgem o călătorie muzicală

Clubul german DWNT și Young Famous Orchestra colaborează în cadrul unui spectacol pe care nu ați avut șansa să îl vedeți până acum. Wanderlust Symphonie reprezintă un concert de muzică clasică reinventat, acolo unde compozitori germani și români se întâlnesc sub bagheta dirijorului Vlad Agachi. DWNT sărbătorește 10 ani de existență în Transilvania și nu putea să serbeze altcumva decât printr-o simfonie care să demonstreze colaborările româno-germane de lungă durată. Astfel, fiți pregătiți să vă bucurați de muzica lui Strauss, Mozart, Brahms, dar și Enescu în sala Cinematografului Florin Piersic. Bilete aici.


 

Vineri – Îl cunoaștem pe Don Pasquale

Noul an vine cu vești bune și la Opera Națională. Vineri are loc o premieră, aceea a spectacolului „Don Pasquale”. Opera bufă, în 3 acte, a fost scrisă de Gaetano Donizetti, după un libret de Michele Accursi și Giacomo Ruffini, iar în prim plan ni-l aduce pe faimosul burlac, bancher vestit și șef de Familie mafiotă. Capodopera a fost apreciată de un public larg încă din seara de 3 ianuarie 1843, iar de atunci a continuat să aducă râsete în fiecare sală de spectacole. Pregătiți-vă să-l cunoașteți pe Don Pasquale într-o operă plină de culoare, intrigi, cowboy, mafioți și pistolari. Biletele se pot cumpăra de aici.

Vineri – Let’s dance, dance, dance!

Techno lovers, știu că v-a fost dor de o petrecere la care să dansați până când vă prinde răsăritul soarelui, așa că nu o ratați pe cea din această vineri. Un.party (chiar așa se numește) are loc la Cluj Arena și ne promite o noapte lungă alături de Mihigh, G76 și Paul K. Biletele sunt la presale și costă 30 lei.

Sâmbătă – U-BT ne cheamă la meci

Dacă tot a venit weekend-ul, e timpul să ieșim din casă și să susținem echipa favorită în cadrul meciului U-Banca Transilvania vs. Steaua București. Întrecerea sportivă din Liga Națională se desfășoară la BT Arena, iar ora urmează să fie anunțată zilele următoare. Până una, alta, vă informez că biletele se pot achiziționa online la prețul de 10 lei, sau de la casa de bilete din BT Arena la prețul de 12 lei. Se percepe 50% reducere pentru elevi, studenți și pensionari, iar copii sub 6 ani au intrare liberă, fără loc pe scaun. Ne vedem la meci!

Sâmbătă – Facem schimb de mărunțișuri

Cu siguranță aveți și voi ascuns după dulap un sac plin de lucruri pe care nu le mai folosiți, dar pe care nu vă lasă amintirile să le aruncați. A venit momentul să vă despărțiți de ele și să le donați cuiva care ar fi încântat să le aibă. Unul dintre cele mai potrivite evenimente în cadrul căruia să oferi lucrurile de care nu mai ai nevoie este Târgul cu Mărunțișuri, desfășurat la Atelier Cafe. Haine, jucării, încălțăminte, orice obiect folosit, dar în stare bună, poate fi adus. De asemenea, la rândul vostru aveți posibilitatea să luați acasă orice găsiți interesant și de folos. La finalul târgului, lucrurile rămase vor fi sortate și donate către familii cu posibilități financiare reduse. Evenimentul începe la 13:00, iar accesul este gratuit.

În weekend – Împachetăm costumul de baie și fugim la piscină

Da, ați citit bine. După sărbători, parcă ar prinde bine o scurtă vacanță care să ne cumințească dorul de vară. Vremea nu ne permite o escapadă la mare, însă este perfectă pentru a descoperi piscinele interioare și centrele SPA, locuri numai bune în care să ne relaxăm la final de săptămână. Noi venim cu cele mai interesante propuneri, iar tot ce vă rămâne vouă de făcut este să alegeți locația favorită. Doar imaginați-vă: înot, jacuzzi, șezlonguri confortabile, saună, baie cu aburi… să continui? Cred că deja ați plănuit cum să petreceți una dintre zilele de weekend.

În weekend – Pârtieeeee!

Cei care nu așteaptă cu atât de multă nerăbdare venirea anotimpului cald și preferă sporturile de iarnă sunt așteptați la munte în acest weekend. Dacă nu știți încotro să vă îndreptați, am pregătit noi o listă de 5 pârtii aflate în apropierea Clujului unde puteți să mergeți alături de toată familia. Fie că preferați să vă dați cu schiurile sau cu snowboard-ul, ori vreți să vă întoarceți în anii copilăriei și să coborâți pârtia pe sanie, vă puteți bucura de astfel de activități în fiecare dintre stațiunile montane recomandate. Nici frigul nu-l veți simți, iar în caz contrar, băuturile fierbinți vă stau oricând la dispoziție.

Tu ce faci săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!