6 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 6 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Jan 20, 2020 | Articole, Recomandări

Te-am obișnuit deja cu articolul nostru săptămânal în care descriem 10 recomandări de evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în Cluj. Ei bine, de data aceasta încercăm o nouă abordare. Venim cu inspirație în ceea ce privesc 6 activități interesante care au loc în Cluj zilele următoare, iar pe celelalte 4 te încurajăm să le descoperi singur. Promite-ne doar că ne vei spune și nouă pe unde ai fost, ce ai făcut, căci acesta este obiceiul nostru: după ce am străbătut orașul în sus și în jos, ne așezăm în fața laptopului și îți povestim cum a fost. Abia așteptăm să vedem cu ce ne surprinzi. Până aduni idei, citește propunerile noastre de evenimente în paragrafele următoare.

Luni – Ne înveselim în cea mai deprimantă zi din an

Știu, știu, după un weekend relaxant, orice început de săptămână este unul trist. Oficial, însă, ziua de 20 ianuarie 2020 a fost declarată lunea în care depresia atinge cote maxime. Eu zic că nu merită să lăsăm gândurile negre să ne afecteze buna dispoziție, așa că mai bine participăm la BlueMonday și încercăm să privim părțile negative din noi perspective. Pentru a înțelege mai bine de unde provine depresia și care sunt efectele ei, lect. univ. dr. Diana Cândea de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și medicul psihiatru Bianca Coșa ne vor răspunde tuturor curiozităților. Participarea la eveniment este gratuită, însă nu uita să-ți rezervi locul.


 

Joi – Ne întoarcem la clasic

A trecut ceva vreme de când am recomandat un spectacol de muzică clasică, prin urmare săptămâna aceasta te invităm să participi la un concert vocal-simfonic organizat la Auditorium Maximum. Pe scenă vor urca Corul şi Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. De asemenea, Cadmiel Boţac ne va fermeca prin interpretarea lui la pian. Spectacolul va cuprinde două compoziții muzicale, mai bine spus, Concertul pentru pian, în la minor, op. 16 de Edvard Grieg și Daphnis şi Chloé, simfonie coregrafică în trei părţi de Maurice Ravel. Biletele se pot achiziționa de aici.


 

Joi – Hai la film!

Nu știu cum sună rezoluțiile tale pentru anul 2020, însă pe carnețelul meu se găsește și următoarea idee: Să merg mai des la filme! Din fericire, Cinemateca TIFF vine în ajutorul planului meu și îmi oferă, joi, o nou avanpremieră pe care nu trebuie să o ratez. Aceeași situație se aplică și în cazul tău, să știi. Matthias și Maxime ne aduce în prim plan povestea a doi prieteni care acceptă să joace într-un scurtmetraj pentru a o ajuta pe sora lui Maxime într-un proiect școlar. Scenele pe care trebuie să le interpreteze aduc la suprafață vechi amintiri și vor schimba relația dintre cei doi băieți care se cunosc de o viață. Producția este semnată de regizorul Xavier Dolan, copilul minune al cinematografiei canadiene, câștigător a zeci de premii la festivaluri cu notorietate. Pentru a fi sigur că nu ratezi noul film lansat de acesta, achiziționează-ți repejor un bilet.


 

Vineri – Celebrăm „Mica Unire

În 1918 Principatele Române se uneau sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, iar 161 de ani mai târziu, noi, românii, nu uităm să aniversăm acest eveniment cu mult fast. Astfel, Piața Unirii se va umple iarăși de muzică și veselie, sub cântecele ansamblurilor folclorice care vor urca pe scenă începând cu ora 16:00. La ora 19:00, reflectoarele vor surprinde concertul lui Mircea Vintilă. Cinefilii sunt invitați la Cinema Florin Piersic, acolo unde se va difuza filmul Iacob, prezentat de Irina Margareta Nistor și de invitatul special, Dorel Vișan. Orice petrecere se încheie cu un foc de artificii, așa că fii prezent în Piața Avram Iancu, de la ora 20:00 și admiră ploaia de steluțe colorate.


 

Duminică – Mergem la piață

Nu la oricare, ci la Piața Autonomă. Dacă prin dulapurile și sertarele tale se ascund tot felul de obiecte care ocupă spațiul degeaba, haide cu ele în Parcul I. L. Caragiale și oferă-le la schimb. Poți aduce orice, de la haine de sezon, până la obiecte de igienă personală, încălțăminte sau pături. De asemenea, la rândul tău, ai posibilitatea să iei acasă lucrurile pe care le găsești de folos. Gratuit. Nici mâncarea delicioasă nu lipsește din târg, aceasta fiind gătită cu ingrediente primite de la producătorii din piețele agroalimentare din Cluj. Preparatele vor fi vegane, deoarece evenimentul își propune să se opună exploatării animale. Dacă vrei să fii parte a unei comunități ce dorește să susțină mediul înconjurător, haide duminică, între orele 14:00 – 16:00 și participă la schimbul liber.


 

Duminică – Punem la cale planul „Marele B”

Ori, cel mai bine, îi lăsăm pe actorii de la Zug.zone să ne impresioneze cu piesa de teatru pe care o vor juca în ultima zi din această săptămână. Marele B – un cabaret despre burnout ne aduce pe scenă 5 personaje colare și amuzante, numite astfel: Corporatista Trista, Mama Deea Medeea, Doctorul Fără De Minți, MC Pasiune și Mica Pianistă Care Nu Există. Chiar dacă nu primim multe detalii despre desfășurarea acțiunii, pe mine m-au convins aceste porecle neobișnuite și sunt curioasă cum vor reuși actorii să îmbine teatrul cu muzica. Cum nu există alt mod mai frumos în care să închei o zi de duminică decât acela prin a veni la acest spectacol, eu te îndemn să îți iei biletele chiar acum.


 

Ce evenimente ți-au atras atenția în această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!