Premiile Grammy 2020 au trei favoriți cerți

Home $ Diverse $ Premiile Grammy 2020 au trei favoriți cerți

by | Jan 22, 2020 | Diverse

Cea de-a 62-a gală de decernare a premiilor Grammy va avea loc pe 26 ianuarie 2020, la Staples Center din Los Angeles. Artiştii Lizzo, Billie Eilish şi Lil Nas X au primit cele mai multe nominalizări, aspect cu atât mai impresionant cu cât toți cei trei sunt debutanți la un astfel de eveniment. Pentru al doilea an consecutiv, gazda premiilor Grammy va fi cântăreața Alicia Keys.

Artista de 38 de ani are la rândul său 15 premii și alte 14 nominalizări la premiile Grammy. De menționat faptul că vedeta R&B a obținut cele mai multe astfel de distincții, cinci, la prima ei apariție la premiile acordate de „The Recording Company”.

Billie Eilish a devenit, la doar 17 ani, cea mai tânără artistă nominalizată la fiecare dintre cele patru mari categorii (album, înregistrare, cântec şi artist nou) în acelaşi an. Precedentul record a fost stabilit de Mariah Carey, care, în 1990, atunci când a fost nominalizată la aceleași patru categorii, avea 20 de ani. Interpreta unor hituri precum “Bad Guy”, “When the Party’s Over” și “Bury a Friend”, Eilish a intrat foarte repede în atenția presei și datorită stilului vestimentar, unul considerat ușor bizar. Artista a știut să se folosească de acest aspect și a devenit foarte rapid celebră în întreaga lume. Billie Eilish va fi și cea care va compune principala melodie de pe coloana sonoră a noului film cu James Bond, “No Time to Die”.

Dar marea surpriză de la premiile Grammy din acest an o reprezintă cântăreața Lizzo. Aceasta era foarte puțin cunoscută până în 2019, dar acum a primit opt nominalizări la premiile Grammy, între care “Cel mai bun artist nou”, “Albumul anului” și “Înregistrarea anului”.

La o simplă căutare pe internet a celor mai populare ponturi pariuri experți Grammy 2020, observăm că părerile coincid cu cele ale bookmakerilor caselor de pariuri. La categoria “Cel mai bun album”, favorită este Billie Eilish, cu “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, la o cotă de 1.55. Albumul de debut al cântăreței de 17 ani a avut nu mai puțin de șase melodii ce au intrat în top 40 al Billboard Hot 100 și a debutat pe locul 1 în Billboard 200 și în UK Albums Chart. Ariana Grande, cu albumul “Thank U, Next”, primește o cotă de 4.50, în timp ce pariorii pot miza la aceeași cotă și pe “Cuz I Love You”, scos pe piață de Lizzo.

La “Înregistrarea anului”, Billie Eilish trece pe locul doi în topul favoriților, melodia “Bad Guy” având o cotă de 2.80. Experții sunt de părere că “Old Town Road”, interpretată de Lil Nas X și Billy Ray Cyrus, are cele mai mari șanse să fie desemnată melodia anului 2019. Cota este una mai mare de 2.00 la majoritatea caselor de pariuri.

Ediția din acest an a premiilor Grammy este marcată și de un uriaș scandal intern. Deborah Dugan, președinta “Academiei de Înregistrări” a fost suspendată din funcție în urma unor acuzații de conduită nepotrivită. Asta cu doar 10 zile înainte de ceremonia de la Los Angeles.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!