Sugestii de filme și seriale pentru pauzele de învățat în sesiune

Home $ Articole $ Sugestii de filme și seriale pentru pauzele de învățat în sesiune

by | Jan 22, 2020 | Articole, Student

Noi, studenții, știm mai bine decât oricine cum este să fii nevoit să reții capitole întregi dintr-o carte în numai două zile. Da, ne referim la sesiune. Deși practica aceasta de a lăsa totul pe ultima clipă nu pare chiar cel mai responsabil lucru, vine de multe ori din cauză că suntem solicitați în permanență cu deadline-uri. Articolul acesta vine ca o soluție pentru o nevoie pe care cu toții o avem în facultate și, în special, în sesiune: pauzele de la învățat.

Următoarele șase titluri nu numai că vă pot lua mintea de la tot pentru câteva ore, dar vă pot dezvălui lucruri pe care nu le știați înainte.

1. Concepte explicate
Explained este un serial documentar apărut în 2018, care încearcă să răspundă la unele dintre cele mai mari întrebări ale zilelor noastre. Seria abordează în cele două sezoane diverse concepte de actualitate pe care le explică în detaliu: inegalitatea salarială în funcție de sex, marijuana, bursa de valori, monogamia, fenomenul k-pop, modificarea genetică, frumusețea, inteligența animală și programarea, fiind câteva dintre ele. Acest titlu este perfect pentru cei care își pun des întrebări referitoare la lucrurile din jurul nostru. Destul de cool, nu-i așa? Puteți găsi cu ușurință seria Explained pe Netflix.

2. Artă
Următoarea serie despre care am ales să vorbim este tot de pe Netflix și se numește Abstract: Arta designului. Apărut în 2017, documentarul pătrunde în mintea celor mai inovatori designeri din cele mai variate domenii și își propune să afle cum fiecare aspect al vieții este influențat de design. Cele două sezoane disponibile ilustrează concepte precum ilustrația, arhitectura, designul grafic, fotografia, bioarhitectura, designul de jocuri sau cel pentru produse digitale. Suntem convinși că iubitorii de artă pot găsi lucruri interesante în aceste episoade.

3. Planetă
Trecem la o altă platformă, și anume la HBO GO. Ice on Fire: Lupta împotriva încălzirii globale, un documentar apărut în 2019, își propune să răspundă la o întrebare importantă: putem inversa încălzirea globală? Filmul explorează multele metode prin care putem reduce carbonul din atmosferă și, cel mai important, prin care îl putem extrage din atmosferă, ambele fiind necesare pentru reducerea temperaturilor la nivel global. Acest titlu este pentru toate persoanele care sunt interesate de schimbările prin care trece planeta noastră.

4. Sănătate
Al doilea documentar ales de pe HBO GO se numește The Weight of the Nation: Supraponderal în America. Apărut în 2012 și format din patru părți, seria vorbește despre epidemia de obezitate şi despre efectele sale devastatoare, ilustrând adevărurile şi miturile acestei grave probleme ale americanilor. Acest documentar poate să vă facă să înțelegeți mai bine riscurile la care ne expunem atunci când nu avem un stil de viață sănătos.

5. Povești reale
Un alt nume pe care îl puteți viziona pentru a vă destinde este The New Yorker Presents, apărut în 2015. Documentarul de televiziune este, de fapt, o compilație de mai multe scene din documentare, poezii, piese de comedie, animații și desene animate din revista The New Yorker, sub forma unor povești originale, dezvoltate în episoade de 30 de minute. Câteva dintre subiectele abordate sunt: 9/11, rodeo, încarcerarea în masă, terapie și crimă, seria reprezentând o sursă bună de informații și de inspirație. Seria o puteți găsi pe Amazon Prime Video.

6. Comedie
Ultima noastră recomandare se numește Inside Jokes. Seria de comedie din 2018 urmărește diverși comedianți din New York și Los Angeles care își urmăresc visul de a fi selectați pentru festivalul Montreal Just for Laughs, cel mai mare festival internațional de comedie din lume. Acest titlu ar putea fi folositor pentru cei pasionați de comedie și de stand-up, deoarece arată niște insight-uri pe care nu le mai puteți găsi în alte locuri. Și această serie o puteți urmări tot pe Amazon Prime Video.

Învățatul este important pentru dezvoltarea și pentru viitorul nostru, dar nu uitați să vă mai și relaxați din când în când.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!