9 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 9 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Jan 27, 2020 | Articole, Recomandări

Spoiler alert: săptămâna aceasta e plină de evenimente culturale. Filme, concerte, expoziții, întâlniri creative, teatru, avem activități pentru toate mințile crețe, deschise spre o viață socială cât mai bogată. Pentru că ne place să experimentăm evenimente din mai multe sfere, am strecurat și un meci de baschet în mijlocul săptămânii. Pe scurt, în lista noastră de propuneri se găsesc 9 idei cool care să te motiveze să ieși din casă în acest sfârșit de ianuarie. Alege ceea ce consideri că ar fi pe gustul tău, deși, dacă ar fi să ne întrebi pe noi, ți-am spune că fiecare zi trebuie valorificată cu câte o ieșire în oraș.

Luni – Vizionează „Mizerabilii” la Cinema Victoria

Începe săptămână în plină activitate culturală și ia un loc în sala de la Cinema Victoria. Aici, vei avea ocazia să vizionezi în avanpremieră filmul Mizerabilii, prima producție a regizorului de culoare Ladj Ly. Criticii au primit cu multe laude acest debut, în concluzie nu e de stat acasă în această seară. Mizerabilii este inspirat din revoltele din 2005 care au avut loc în Paris și spune povestea a trei membrii ai brigăzii militare care trebuie să facă față tensiunilor apărute între bandele rivale din vecinătate. Biletele online se găsesc aici.


 

De marți până sâmbătă – Experimentează realitatea augumentată în artă

Evoluția tehnologiei și-a pus amprentele asupra tuturor domeniilor epocii contemporane, iar arta nu face excepție. Realitatea augumentată a început să fie explorată de foarte mulți artiști dornici de a da viață lucrărilor pe care le creează prin intermediul unor aplicații mobile. Aproximativ, aceasta este și povestea asociației xpAR, care va expune la Atelier Cafe o serie de postere pe care le vei putea anima folosind smartphone-ul. Tot ce trebuie să faci este să-ți descarci aplicația we.AR. Și să vii la expoziție, bineînțeles. Lucrările sunt gândite în așa fel încât să te facă curios despre modul în care arta se îmbină cu noile tehnologii. De asemenea, vei cunoaște artiștii ingenioși care îți vor spune mai multe despre poveștile din spatele creațiilor. Detalii despre eveniment găsești aici.

Miercuri – Cântă „Slavă ție, studenție”

U-BT are nevoie de galeria tuturor suporterilor în meciul contra Tsmoki-Minsk, care se va desfășura miercuri, la BT Arena, de la ora 19:00. Echipa își păstrează locul în cupele europene, iar fiecare confruntare sportivă câștigată o aduce cu un pas mai aproape de calificarea în Sferturile de Finală. Știi cum se spune, performanța trebuie susținută și încurajată, așa că nu rata ocazia de a ocupa un loc în tribune. Biletele online se găsesc aici, la prețul de 10 lei.

Miercuri – Reactor te cheamă la teatru

Dacă sportul nu se numără printre pasiunile tale, s-ar putea ca miercuri seara să vrei să participi la o piesă de teatru. Totul e bine când se termină este o producție marca Reactor și te invită să pătrunzi în intimitatea a doi oameni care sărbătoresc cea mai importantă zi din relația lor. Spectacolul reprezintă o viziunea de ansamblu asupra vieții de cuplu, singurul context în care lăsăm adevărul să iasă la iveală și dorim să fim apreciați pentru ceea ce suntem, fără ascunzișuri. Biletele online sunt disponibile la prețul de 25 lei. Pentru elevi, studenți și pensionari se aplică o reducere de 10 lei.

Miercuri – Petrece pe ritmurile jazzului contemporan

Dintre evenimentele pe care nu trebuie să le ratezi săptămâna aceasta face parte și concertul desfășurat în Yolka, denumit Jazzfreefunkelectronic. Acum că ai reușit să deslușești numele, te asigur ă petrecerea va fi una inedită, căci va experimenta muzica jazz inspirată din lumea lui J. Coltrane sau J. Dilla, cu note originale și un groove dansant, așa cum numai cvartetul Muntet știe să o facă. Consacrați în sfera muzicii creative, cei patru artiști te vor scoate din rutină, te vor provoca să asculți și altfel de piese în afara celor comerciale și îți vor oferi o pauză bine-meritată chiar în mijlocul săptămânii. Concertul începe la ora 21:00. See you there!

Miercuri – Teo Milea te așteaptă la concert

Seria evenimentelor din seara de miercuri se încheie cu spectacolul îndrăgitului pianist român, Teo Milea. Aflat în turneu, muzicianul nu putea să nu includă un concert și în Cluj, astfel că ne vom bucura de compozițiile sale în Studioul de Concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gh. Dima.” Inspirat din relația interumană și nevoile societății de astăzi, Teo Milea te așteaptă într-o călătorie muzicală ce pornește din timpurile clasice și continuă până în secolul XI. Concertul va cuprinde atât piese consacrate pe vechile albume, cât și creații pe care le pregătește pentru un nou material discografic. Muzica se trăiește cel mai bine în sala de spectacol, așa că, fără alte cuvinte, aici găsești biletele.

Joi – Fii creativ la ore târzii

Ce faci atunci când te consideri o persoană cu prea multe idei pe care vrei să le expui unei lumi întregi? Vii la Noaptea Ideilor, bineînțeles! În Cluj, evenimentul are loc la Institutul Francez, însă el se desfășoară la nivel internațional, în 83 de țări. Vor avea loc dezbateri și ateliere practice care vor propune un schimb de idei în legătură cu provocările majore ale vremurilor contemporane. La Institutul Francez va fi abordată tema artă – ecologie și cum se pot îmbina cele două domenii pentru a construi un mediu înconjurător mai frumos. Intrarea este gratuită, iar traducerea în limba română va fi asigurată.

Vineri – Fii creativ la ore matinale

Dacă e sfârșit de lună, înseamnă că recomandăm… CreativeMornings. Întâlnirile informale au devenit o tradiție pentru ClujHub și sunt prilejul perfect pentru care merită să-ți setezi alarma cu o oră mai devreme. Subiectul primei ediții din 2020 va fi Roots, iar mai multe despre acesta ne va povesti Elisav Bizău. Născut în Baia Mare, invitatul evenimentului este pasionat de magie și de la vârsta de 17 ani a început să călătorească prin Europa din dorința de a-i învăța pe alții trucuri cu cărțile de joc. El crede că în fiecare dintre noi se ascunde un mic magician, iar vineri dimineața este gata să ne arate cum să-l aducem la iveală. Participarea este gratuită, pe bază de înregistrare.

Vineri – Hai la o întâlnire cu muzica lui Ceaikovski

Filarmonica de Stat Transilvania va aduce pe scenă unele dintre cele mai frumoase piese muzicale aparținând compozitorului rus, Piotr Ilici Ceaikovski. Mihnea Ignat va dirija acordurile suave și Octavian Lup ne va bucura auzul cu interpretarea la violoncel. Compozițiile pe care le vei putea asculta sunt trei la număr, și anume: Capriciul Italian, op. 45, Variaţiunile pe o Temă Rococo, op. 33, Suita din baletul „Lacul lebedelor.” De la ora 19:00, haide să petreci o seară de sâmbătă armonioasă în compania muzicii clasice rusești și să te lași fermecat de instrumentele orchestrei. Biletele sunt disponibile aici.

Tu la ce evenimente participi în această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!