8 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Feb 3, 2020 | Articole, Recomandări

Săptămâna aceasta avem următorul plan: luni și marți muncim cu sârg, iar miercuri dăm startul turului de evenimente prin Cluj-Napoca. Noi avem 8 recomandări de activități la care să participif fie alături de cei mai buni prieteni, fie în compania propriei tale persoane, căci așa ți s-a pus pata astăzi, să te bucuri de un eveniment doar tu cu tine. Indiferent de varianta pe care o preferi, noi îți propunem să scoți agenda încărcată cu task-uri și să scrii o nouă rubrică: timp liber. Ne-am gândit deja la câteva puncte pe care să le notezi, doar aruncă un ochi mai jos.

Miercuri – Sărbătorim 70 de ani de Teatru Puck

Acum 70 de ani, în Cluj-Napoca, lua ființă Teatrul Puck a cărui spectacole a bucurat nenumărați copii și adulți. Miercuri suntem așteptați să încununăm această vârstă admirabilă cu o zi plină de spectacole, ateliere, chiar și o lansare de carte. Startul evenimentelor va fi la ora 10:00 cu spectacolul „Cartea cu Apolodor” și va continua cu multe alte activități interesante, dedicate atât celor mici, cât și celor mari. Haide să cântăm „La mulți ani” celor mai îndrăgite păpuși din desene animate, precum și actorilor care se află în spatele lor. Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.


 

Miercuri – Vizionăm „Carmina Burana” la Opera Națională

Cântece Burane, compuse de Carl Orff, vor aduce multe emoții în sala de spectacol a Operei Naționale. Compozitorul german s-a inspirat în creația lui din cântecele și poeziile pe care le-a găsit într-un manuscris  din secolul XIII. Muzica astfel dezvoltată conține mister, elemente neașteptate și dramatice care impresionează orice ascultător. Spectacolul din seara de miercuri îi va aduce pe scenă și pe membrii Ansamblului de Balet a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, iar aceștia vor oferi noi povești muzicii lui Carl Orff. Tot ce pot adăuga este faptul că abia aștept să aud „O Fortuna” și să privesc dansul balerinilor. Biletele online se pot achiziționa de aici.

Miercuri – Îl ascultăm live pe Mats Eilertsen

Cum adică nu știi cine este Mats Eilertsen? Ei bine, lasă-mă să te lămuresc: Mats Eilertsen este unul dintre cei mai buni contrabasiști scandinavi și un muzician emblematic în lumea jazzului, cu nu mai puțin de 90 de albume lansate până în prezent. Parcă te gândești acum să-l asculți live, nu-i așa? Acesta vine la Radio Cluj, alături de formația sa, Mats Eilertsen Trio. Un contrabas, o tobă și un pian sunt tot ce ai nevoie pentru o escapadă la mijlocul săptămânii. Te sfătuiesc să-ți achiziționezi biletul repejor, căci locurile disponibile sunt în număr limitat.

Joi – Râdem cu hohote la stand-up comedy

Dacă îți era dor să participi la un spectacol de comedie, am unul pregătit pentru tine în ziua de joi. Se anunță un show cu multe râsete și bună dispoziție, așa că ai face bine să nu-l ratezi. Nu o spun eu, ci Banciu, Maria Popovici și Mincu, căci ei vin Ușor Negociabil cu un set nou-nouț de glume care să-ți aducă zâmbete pe buze. Cei trei comedianți vor aborda aspecte diferite fie din viața lor, fie din societate și vor face ca cele 75 de minute pe care le petrec pe scenă să îți alunge orice urmă de stres. Fără alte descrieri, te las să îți achiziționezi biletul și ne vedem la Casa de Cultură a Studenților pregătiți să ne distrăm copios.


 

Joi – Cunoaștem primul dirijor robot

Cu siguranță nu te întâlnești în fiecare zi cu un concert caritabil dirijat de un roboțel, mai ales că este primul de acest fel din România. Lasă-te uimit de tehnologie la Teatrul Național, acolo unde va „debuta” un aparat care va da tonul muzicii. Sub „bagheta” acestuia vor cânta Flaviu Buzilă, Călin Goia, Stefan Boldijar, soliștii trupelor Hara, Voltaj și Semnal M. Evenimentul Poți să Visezi, Poți să Faci este destinat copiilor cu cancer susținuți de Asociația Little People Romania. În cadrul spectacolului vor fi îmbinate trei genuri muzicale: simfonică, rock și tradițională. Cum va dirija robotul întreg spectacolul? Vei afla doar dacă îți vei achiziționa un bilet.


 

Joi – Stăm la taclale cu Beard Brothers

Membrii Asociației Beard Brothers ne invită la o seară de Long Drinks, Music & Taclale unde ne vor povesti despre planul lor ambițios de a construi o școală. Evenimentul este organizat în colaborare cu Breasla Barmanilor, așa că pregătiți-vă de cocktail-uri preparate cu multă atenție și pricepere de către Codrea Ștefan David. Toate licorile magice pe care le vei gusta se vor putea cumpăra pe bază de donație, iar banii strânși vor ajuta la îndeplinirea misiunii bărboșilor. Evenimentul se va desfășura la Charlie Upstairs, iar intrarea costă 30 lei. Biletele se pot achiziționa de aici.


 

Sâmbătă – Mergem la teatru

În weekend lăsăm orice grijă deoparte și ne relaxăm la o piesă de teatru. Cel mai iubit dintre pământeni, inspirat după romanul cu același nume scris de Marin Preda, este un spectacol care ne amintește de o perioadă sumbră a trecutului nostru și ne pune față în față cu demnitatea umană. Teatrul ne va prezenta diferite tipologii de oameni, unii care încearcă să învingă sistemul, alții care se supun de bună voie, toți având, în final, același țel: fericirea. Cartea are darul să transmită fiori pe șira spinării, astfel sunt convinsă că transpunerea sa în artă dramatică va avea același efect asupra publicului prezent. Biletele se găsesc aici.

Duminică – Ne întâlnim la un meci de baschet

La două meciuri de baschet, mai bine zis! Final Four – Cupa României, unul dintre cele mai importante și interesante evenimente sportive din țară se desfășoară duminică, la Sala Sporturilor „Horia Demian”. În semifinale vom asista la meciurile a patru echipe, care concurează pentru marele trofeu. Astfel, de la ora 15.15 vom putea urmări întrecerea dintre CSM CSU Oradea și Dinamo Ştiinţa Bucureşti, urmând ca de la ora 17.45 să ne strângem în tribune pentru a încuraja echipele SCM Timişoara și U-Banca Transilvania. Câștigătorii se vor duela în marea finală care va avea loc în 10 februarie. La finalul săptămânii, haide să îți susții echipa favorită din lumea baschetului. Bilete se găsesc aici.

Tu ce evenimente ai notat în agendă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This