4 localuri recent deschise în Cluj: YUME Coffee #VictorBabes, The Brothers, Marny Joy și Blend. Bottleshop and Taproom

Home $ Articole $ 4 localuri recent deschise în Cluj: YUME Coffee #VictorBabes, The Brothers, Marny Joy și Blend. Bottleshop and Taproom

by | Feb 6, 2020 | Articole, Localuri noi

Luna aceasta avem pe listă 4 localuri noi în Cluj, dar vă avertizăm că nu toate-s chiar localuri. Doar nu ne-am putut abține de la a-i menționa și pe cei de la Blend. Bottleshop and Taproom, a căror apariție pe harta Clujului credem că îi bucură pe mulți dintre voi, chiar dacă locul în sine nu-i chiar un local. Ce-i drept, mixul de recomandări din acest articol este unul atipic: mai avem doi frați pe care-i cunoaștem de multă vreme și acum doar și-au mutat cuibul, un coffee-place aflat sub umbrela unui brand deja cunoscut de voi și un kids-adults place destul de intrigant prin felul său de a fi, pe care mi-aș dori să-l descopere cât mai mulți părinți curând.

Începem cu YUME Coffee Victor Babeș, căci încă nu-i prea târziu pentru o cafea și poate vă stârnesc pofta de-o vizită. Localul s-a deschis pe strada Victor Babeș, 21, într-un spațiu care s-ar putea să stârnească amintiri celor 30+ dacă îl vor vizita, întrucât se bucura de mare popularitate prin anii 2010-2011. După ce mai timp de mai mulți ani nu s-a întâmplat mai nimic în locul respectiv, iată că o cafenea cu două etaje, locuri suficiente pentru study-group, business meetings și întâlniri cu gașca de prieteni, își deschide ușile și vă întâmpină cu o cafea de calitate. Făcând parte din grupul YUME, ultima mea afirmație nu poate fi contestată în niciun fel. Pentru necunoscători, notez totuși că YUME Coffee Roaster este una din prăjitoriile recunoscute de cafea de specialitate din țară, ce a reușit să-și construiască un renume datorită faptului că nu doar prepară cafele de origine, ci îndrumă consumatorul să înțeleagă diferența dintre ele pentru a găsi boabele și cafeaua ce li se potrivesc. Cu alte cuvinte, oamenii aceștia știu care-i treaba cu cafeaua.

 

Au optat pentru un design modern, în care focusul este pe lemn și unghiuri atipice. De la intrare, veți simți o senzație de familiaritate, de căldură. Asta și pentru că vă vor ajunge sub nas mirosuri din cele mai delicioase de cafea, dar și pentru că spațiul este extrem de bine luminat, având geamuri foarte mari care vă vor permite, de asemenea, să stalkeriți trecătorii sau să meditați la sensul vieții privind orașul. Pe lângă asta, designul alea vă permite să stați cu ochii în patru în timp ce vă este preparată băutura, fie că alegeți să o faceți direct, peste tejghea, fie trăgând cu ochiul de la etaj. Despre cafea și ale ei origini multe, echipa de acolo vă poate povesti mai multe decât pot eu, cert este că merită să o încercați dacă încă nu ați făcut-o. Nu o spun eu, ci un cunoscător. Eu m-am delectat cu o ciocolată caldă din Venezuela și nu vreau să exagerez, dar a fost cea mai bună din ultima vreme. Și beau doar ciocolată caldă cam de prin octombrie. Lângă băuturile pe bază de cafea, ciocolată și ceaiuri, puteți așeza un quiche, biscuiți și alte produse asemenea.

Și tocmai acum, când în sfârșit am încheiat cu totul o etapă foarte dark din viața mea (facultatea), cei de la The Brothers s-au mutat pe strada Petofi Șandor, nr. 10, la fix câțiva pași de clădirea în care oricum n-am prea intrat în ultimii 2 ani. Aș fi intrat mai des dacă se mutau frații în zonă mai repede, aveam o cu totul altă motivație. În fine, băieții au deschis un local foarte simpatic, personalizat exact după felul lor de a fi. Găsiți cărți pe mese, în caz că v-a mințit prietena și v-a spus că ”acum ies din casă”, un acvariu de pești cărora le puteți povesti drama, au chiar și boluri speciale pentru animalele de companie, pentru situațiile când nu vreți să stea, ca de obicei, și să se uite doar în gura voastră, întrebând din ochi – ”Măcar cartoful ăla mic îmi rămâne mie?” Se comandă la bar, după care se ia loc și se așteaptă minunăția.

     

Specialitatea lor o știți deja, sunt cartofii bine făcuți, proaspăt făcuți, altfel făcuți. Adică niciodată nu cred că veți apuca să vă plictisiți de ei, mai ales la câte combinații puteți face cu ingredientele, iar mai apoi cu sosurile. Doar în ultima săptămână eu i-am vizitat de două ori. Prima dată mi-am comandat Fit Fries (cu rucola, morcov, chestii de genul) pentru că încercam să mă conving eu pe mine că mâncatul de cartofi prăjiți mă poate face fit, iar mai apoi am optat pentru Cartofi cu Ochi, cu dulceață de ardei deasupra. A fost o dimineață excelentă din viața mea, vă promit! Apropo, aici au și niște wrap-uri. Încă nu le-am încercat, dar revin. Folosesc tacâmuri din lemn și servesc în suporturi de hârtie în continuare, so very eco-friendly. Ceea ce vreau de fapt să las scris aici e cât de fain mi se pare că au ajuns să facă acest pas, să își deschidă o locație ”pe bune” într-o perioadă relativ scurtă, dat fiind faptul că au pornit de la micul chioșc de pe Eroilor. Hard work pays off, people. Honest work pays off.

Ajungem și la Marny Joy, pe strada Fabricii, nr. 4, în cartierul Mărăști. Cu Google Maps în mănâ, eu am reușit să trec liniștită pe lângă locația lor. Sincer vă spun, fațada și intrarea în sine nu le face cinste și nici nu reprezintă vibe-ul și decorul pe care îl veți găsi în interior. Asta pentru că, odată intrați acolo, veți găsi un loc extrem de simpatic, foarte greenish, colorat și luminos. Spațiul este compartimentat în 3 încăperi: prima, cu câteva mese și barul, cea de-a doua, în care găsiți doar 3 mese de câte două persoane și ultima, care e un fel de play-room, și unde au tot felul de atracții potrivite în special pentru cei mici: jucării de lemn, un perete pe care pot desena cu cretă, creioane colorate. Masa de fussball, totuși, m-a convins că și cei mai mari sunt bine primiți aici. În materie de design, mi s-a părut că au făcut o treabă excelentă prin felul în care au exploatat culorile vii, cât și intensitatea luminii. Pe parcursul vizitei, am simțit constant și tot descoperind noi colțișoare, că proprietarii iau foarte în serios atenția la detalii.

   

Meniul este, desigur, construit în aceeași zonă, cu opțiuni kid-friendly, dar și boost-uri de energie pentru părinți: cafea, fresh-uri, shake-uri și smoothie-uri în combinații diverse de fructe. În afară de cafea, toate sunt potrivite și pentru prichindei. De asemenea, mai au boluri de iaurt în variantă mini sau maxi, care pot fi create după propriile voastre gusturi și preferințe, cu cereale, gem, fructe proaspete/uscate sau semințe de chia. Ce mi-a mai făcut mie cu ochiul din meniu a fost banana bread, ciocolată de casă, dar și toate torturile raw-vegane, pentru care am promis că mă voi întoarce. Tot ce am gustat noi a fost foarte bun la gust, fructele într-adevăr proaspete, servesc cafea de specialitate, iar oamenii de acolo sunt foarte drăguți. Dacă nu mai știți încotro să porniți cu toddlerul, this is the right place.

  

Lista se încheie cu Blend. Bottleshop and Taproom, deschis în luna decembrie în Piața Muzeului, la nr. 6, unde a fost pentru o scurtă perioadă de timp MIEZ. Așa cum v-am avertizat deja, nu avem de-a face cu un local propriu-zis, ci mai mult cu un magazin de bere artizanală. După cum zic ei – ”este un loc mic, dar cu caracter puternic, unde poți face degustări sau shopping de bere artizanală, la sticlă sau draft, majoritatea autohtonă”. Acestea fiind spuse, înfățișarea spațiului este, în mod evident, aceea a unui shop, cu produsele expuse pentru a fi admirate și cumpărate.

Au multe, multe tipuri de bere. Cumva, dacă sunteți pasionați de băutura aceasta și, mai ales, de cea artizanală, aici e un fel de rai pentru voi, mai ales că și aprovizionează constant cu noi nume despre care vă și pot povesti multe. Chiar recent au mai umplut rafturile cu un loc de stout-uri, sour-uri și ipe de la Magic Rock Brewing, Põhjala Brewery, Brouwerij de Molen, Beavertown Brewery, adică chiar nume de care nu auzi toată-ziua-bună-ziua. Nu lipsesc clasicele – Ground Zero, Hop Hoolingans, Terapia, Capra Noastră etc. Foarte important e că au programul notat greșit pe pagina de Facebook, ei deschid la 13, nu la 11, vă zic doar așa, pentru că eu mi-am luat țeapa o dată și nu e chiar plăcut. Guys… modificați programul, cum ar veni!

 

No, care vă tentează, care vă atrage?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!