8 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 8 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Feb 10, 2020 | Articole, Recomandări

Evenimentele din această săptămână încep aproape de… weekend. Nu ne judecați, suntem și noi oameni ocupați, abia de joi ne permite agenda să testăm pulsul orașului. Din fericire, ultimele patru zile ale săptămânii sunt pline de activități interesante și dorim să le descoperim alături de voi. Dacă citiți periodic articolul nostru, sunteți obișnuiți cu recomandările din mai multe zone, de la teatru, până la ateliere sau seri de filme. Dacă ați început de curând să cochetați cu evenimentele din Cluj și nu știți încotro să o apucați prima dată, venim în ajutorul vostru cu 8 motive pentru care merită să ieșiți din case.

Joi – Ne delectăm cu licoarea lui Bacchus

Joi seara avem pregătit un eveniment cu dichis, o degustare de vin, mai bine zis. Licori și Tabieturi ne invită să ne delectăm papilele gustative cu băuturi provenite de la Podgoria și Crama Rasova. Cultivați pe un sol nisipos și crescuți sub soarele dobrogean, strugurii sunt preparați cu grijă pentru a se obține arome intense, care să ne impresioneze de la prima înghițitură. Pentru eveniment au fost alese șase etichete ale cramei, printre care se numără mai multe sortimente de vin alb, roșu și roze, potrivite să mulțumească toate pretențiile. Nu mă credeți? Atunci, vă aștept să vă convingeți singuri printr-o simplă rezervare la numărul de telefon: 0743702724. Participarea costă 50 lei, iar locurile sunt limitate.
Noi am fost de curând la o degustare de vin la Licori & Tabieturi, despre care puteți afla mai multe aici.

Joi – Muzica și imaginile întâlnesc poezia

Dacă degustarea vinurilor nu se numără printre pasiunile voastre, haideți la un Exeprijam de emoții organizat de Cărturești și Nest. Spectacolul de spoken word se anunță a fi unul cu totul inedit, căci îmbină muzica, arta și poezia, astfel încât să inspire fiecare membru al publicului. Cei trei artiști care contribuie la proiect sunt iubitori ai artelor frumoase și își doresc să creeze un eveniment multisenzorial, în care creațiile literare sunt însoțite de imagini și note muzicale care ajută la înțelegerea deplină a versurilor. Puteți arunca o privire la trailer și să treceți repejor pe listă un spoken word așa cum nu ați mai văzut până acum.

Joi – O cunoaștem pe Dama de Cupă

Degustare de vin? Nu! Spectacol de spoken word? Nu! Bine, bine, dar, cu siguranță, o avanpremieră marca Cinemateca TIFF nu puteți refuza. Uneori, ceea ce se întâmplă și ceea ce n-ar fi trebuit să se întâmple niciodată e exact același lucru, așa ar spune Dama de Cupă, a cărei poveste o aflați joi seara, la Cinema Victoria. Personajul principal, Anne, pare să aibă viața perfectă alături de soțul ei, Peter, și fiicele lor gemene, însă alege să cadă în dizgrație din cauza unei iubiri imposibile. Anne se îndrăgostește de fiul lui Peter dintr-o altă căsătorie, iar spectatorii se transformă în complicii celor doi amanți. Noi vă încurajăm să descoperiți filmul pe cont propriu, mai ales că a câștigat Premiului Publicului la Sundance și Premiului pentru Cea mai Bună Regie la TIFF în 2019. În concluzie, nu e de ratat. Biletele online se găsesc aici.


 

Vineri – Ne îndrăgostim de gustările românești

Cum ar fi să petreci Valentine’s Day în compania unei bucăți cărnoase de… slănină? Sună ca un cheat day pe care l-ai vrea în fiecare săptămână, dar cum Slană Fest se întâmplă doar în această vineri, nu putem sta acasă și să ratăm micul târg al producătorilor locali. Evenimentul se desfășoară pe terasa la Cafe Bulgakov și vă așteaptă pe toți, cupluri sau persoane single, să vă bucurați de gustările românești autentice, într-o zi de sărbătoare împrumutată de pe alte meleaguri. Bineînțeles, participarea este gratuită.


 

Vineri – Marcel Iureș vine la Cluj

Actorul Marcel Iureș îl va interpreta pe Moș Nichifor în piesa de teatru cu același nume, spectacol care se va juca la Cinema Florin Piersic. Cine e mare iubitor al poveștilor captivante scrise de Ion Creangă, trebuie, fără doar și poate, să ocupe un loc în sală. Un alt motiv pentru care noi spunem că spectacolul e de neratat îl reprezintă tocmai Marcel Iureș, artist în lumea artelor dramatice de peste 45 de ani, cu apariții nu doar în filme românești, ci și internaționale, precum Pirații din Caraibe. Acesta va juca alături de Ruxandra Maniu și împreună vor spune povestea unei confruntări a generațiilor. Cine are dreptate: viziunea conservatoarea sau cea modernă? Aflați doar dacă cumpărați un bilet la teatru.


 

Vineri – Aflăm cum se face teatrul

Dacă ați fost vreodată curioși să aruncați o privire în culisele vieții de actor, a venit momentul ideal. Și cum altcumva să descoperiți ce presupune o astfel de meserie dacă nu tocmai la un spectacol de artă dramatică? Cum se face ni aduce pe scenă pe Octavian Strunilă, Andreea Mateiu, Paula Chirilă, Alexandru Conovaru și Paul Ipate într-o comedie numai bună de văzut la început de weekend. Spectacolul este scris și regizat de Octavian Strunilă, iar în spatele comicului povestea ne prezintă semnele de întrebare și îndoielile pe care le avem atunci când alegem să urmăm o anumită carieră. Reprezentația va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, dar prima dată, nu uitați să cumpărați un bilet.

Sâmbătă – Meșteșugărim mărțișoare

Se apropie 1 martie și ați vrea să îi dăruiți unei persoane dragi un mărțișor pe care să-l poarte în piept cu bucurie? Sâmbătă aveți ocazia să creați cu mâna voastră un simbol al primăverii căruia să îi adăugați ingredientul secret: dragostea. Mărțișoarele vor fi confecționate din ceramică, iar atelierul se va desfășura la Espresso Studio. Toate materialele sunt incluse în prețul de 65 lei, voi trebuie să veniți doar cu creativitate și voie bună. Înscrierile se realizează la adresa de email: [email protected]. Cei mici au posibilitatea să participe și ei, dacă au vârsta de peste 10 ani.

Duminică – Apăsăm „play” pentru improvizație

Încheiem weekendul cu bună dispoziție și ne luăm energia necesară pentru săptămâna care urmează la un show marca Reactor. Până acum, v-am obișnuit cu recomandări de piese de teatru care abordează teme sociale, însă de această dată ne întâlnim în sala de spectacol pentru o porție de improvizație servită de patru actori pregătiți să facă față oricărei provocări. Publicul alege subiectele, el dictează temele principale, iar artiștii construiesc pe loc scenariile. Prin urmare, vă propunem să ocupați locurile pe scaune și… Just Push Play! Biletele online se găsesc aici.


 

Ce evenimente nu ratați în această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!