Panel mamă-fiică @The Woman: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Home $ Știri Cluj $ Panel mamă-fiică @The Woman: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

by | Feb 19, 2020 | Știri Cluj

Antreprenorii care au fondat business-uri alături de familie se adaptează la o lume în continuă schimbare. Ceea ce se înțelege prin moștenire în sensul amplu al cuvântului este în prezent mai mult decât o avere care se poate estima în cifre. Constă de cele mai multe ori într-o responsabilitate și un model de leadership pe care îl transmit generațiilor viitoare. Desi sunt optimiști cu privire la viitor, menținerea unui echilibru între tradiție și inovație rămâne o provocare pentru lideri, arată a 8-a ediție a Barometrului European pentru Afaceri de Familie, un sondaj realizat de KPMG în 2019, în 27 de țări, inclusiv România.

Planificarea succesiunii este tot mai prezentă în planurile lor de viitor. Întrebaţi pe mâna cui ar vrea să îşi lase afacerile, mai mult de jumătate dintre respondenţii studiului KPMG au declarat că vor să transmită businessul urmaşilor lor. Educația, perspectiva asupra viitorului muncii, inovația și formarea profesională sunt priorități în viața unui antreprenor. Pornind de la această idee și de la faptul că moștenirea este elementul care transmite mai departe povestea unui business, proiectul The Woman vine cu o abordare proactivă către noile generații de lideri. Lideri sunt cei care aleg să facă schimbări în comunitatea din care fac parte, care conduc o companie sau cei care educă, formează și promovează tinerii care vor intra pe piața muncii.

Conferința de leadership feminin The Woman din acest an pune accent pe faptul că moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri. Tocmai din acest motiv, pentru prima data în cadrul unei conferințe de leadership feminin, organizatorii au creat contextul de a învăța ce înseamnă să conduci un business de familie. Camelia Șucu alături de fiica ei Ioana Șucu și Diana Enciu împreună cu mama sa, Eugenia Enciu, urcă pe scena The Woman în 19 martie, pentru a relata cum se educă și transmite mentalitatea de lider din generație în generație, de la mamă la fiică.

Panelul mamă – fiică, pentru prima dată la The Woman!
Camelia Șucu – antreprenor în serie „self-made”, este cunoscută publicului mai ales ca jucător de top pe piața de mobilier și design interior din România. Co-fondatoare a Mobexpert în 1993, Camelia Șucu a făcut în 2007 exit-ul din cea mai mare companie autohtonă de profil, pentru a se dedica segmentului premium al pieței de mobilier, iar apoi pentru a-și diversifica portofoliul cu noi proiecte in domenii precum lifestyle, nutritie, agricultură. Camelia este un adevărat mentor pentru a doua generație de antreprenori din familie: fiicele Ioana și Cristina, care îi calcă deja pe urme, cu propriile afaceri.

Ajungem antreprenori din ambiție, din individualism, din dorința de mai mult, din refuzul de a ne subordona, dar și din necesitate, din întâmplare, din greșeală, chiar. Unii moștenesc antreprenoriatul, așa cum alții moșteneau înainte titlurile, declară Camelia, speaker în cadrul Conferinței de leadership Feminin The Woman din 19 martie.

Pasiunea pentru artă se transmite din generație în generație
Diana Enciu, Digital Creator @Fabulous Muses activează în industria modei și este prezentă de peste 10 ani show-urile de la Fashion Week-uri din toata lumea și pe copertele revistelor glossy. Împreună cu Alina Tănasă, prietena și partenera ei de business a dezvoltat proiectul Fabulous Muses. În prezent, comunitatea lor reunește peste 330 mii de urmăritori, fiind un nume sonor în industria de modă din România, dar și din afara țării.

Eugenia Enciu este coordonatorul atelierului care îi poartă numele, Atelier Eugenia Enciu. După 25 de ani petrecuți în industria fashion în calitate de Event Coordinator, Artistic Director, Stilist și Consultant de Imagine, Eugenia Enciu a creat un studio special unde creativitatea și dragostea pentru modă se îmbină perfect. O prezență discretă și apreciată în industrie, Eugenia Enciu a transmis mai departe pasiunea pentru artă Dianei, fiica sa, ele fiind o echipă atât în viața de zi cu zi cât și business.

Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri
A muncit 17 ani în televiziune. A început întâmplător, ca reporter de știri la TVR Timișoara în primul an de facultate la Psihologie. După 6 ani am ajuns redactor – prezentator la TVR București și a fost timp de alți 6 ani prezentatoarea principalului Jurnal de seară al televiziunii publice. Apoi a fost liantul telespectatorilor cu realitatea la Jurnal de știri la Kanal D România, iar mai apoi la Realitatea TV.

Educatia e vitală pentru o societate si de aceea am decis să mă dedic ei. Sunt empatică și îmi plac oamenii. Cu poveștile lor, cu pasiunile lor, cu suferintele și reușitele lor. Mă ocup minuțios de educația copiilor mei. E cel mai important lucru pe care îl pot face pentru ei. Școala are rolul ei, dar ce pot să fac eu ca părinte pentru ei, școala nu va face niciodată, fie ea școală privată sau de stat, declară Dana Războiu.

De când s-a retras din viața publică și din televiziune se implică în educație – a copiilor ei și a copiilor României. Conduce proiectul Nație prin Educație și pornind de la pasiunea fiului ei Victor, organizează Concursul Național de Robotică FTC România. Dana Războiu se alătură ca speaker al evenimentului, unde va susține un speech la main stage.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!