10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Mar 2, 2020 | Articole, Recomandări

Nici bine nu a venit primăvara, că evenimentele au și început să înflorească! Nu știm cât trebuie să mai așteptăm până ne vom bucura doar de zile însorite, fără pic de vânt și nori, însă cert e că viața noastră socială va deveni din ce în ce mai activă. La început de martie, ne bucurăm de activități din cele mai diverse domenii, de la sport, până la teatru sau petreceri. Nu lăsăm nicio pretenție nemulțumită, tocmai de aceea am adunat 10 lucruri cool ce se petrec în oraș în această săptămână. Așadar, aveți de unde alege. Aruncați o privire în articol pentru o doză de inspirație necesară unei zile de luni.

Miercuri – Susținem echipa Clujului la baschet

Ce-i drept, începem activitățile la mijloc de săptămână și ne îndreptăm atenția spre meciul de baschet care va avea loc între echipele U-BT și Medi Bayreuth. Întrecerea sportivă este prima din Sferturile de Finală ale FIBA Europe Cup, așa că nu e de ratat. Până acum, U-BT ne-a adus numai motive de laudă și merită să o susținem în continuare pentru rezultate cât mai bune în campionat. Ce spuneți, ne vedem la BT Arena pentru un meci de baschet vibrant? Dacă răspunsul este da, atunci nu ezitați să vă achiziționați biletele online, la prețul de 10 lei.

Joi – Mergem pe Urma cinematografiei

Doamnelor și domnilor, o nouă avanpremieră se anunță săptămâna aceasta la Cinema Victoria. Împătimiți ai filmelor, aflați că Cinemateca TIFF aduce pe marele ecran producția Urma, care ne spune povestea lui Anton, un pianist celebru dat dispărut. Polițistul care preia acest caz descoperă trecutul zbuciumat al artistului, precum și obsesia acestuia de a-și vedea sora fericită. Va reuși să-i găsească urma lui Anton și să rezolve misterul dispariției lui? Aflăm joi, în sala de cinema. Filmul este debutul de lungmetraj al actorului și regizorului Dorian Boguță, iar în cadrul lansării va fi prezentă și echipa de filmare. Rezervările se pot face aici.


 

Vineri – Ne adunăm la Hugo pentru concert

Dacă vă era dor de serile în care Hugo vă invita la o seară de mâncare bună și muzică pe măsură, iată că a venit momentul mult așteptat. La început de weekend sunteți așteptați la un Concert în 4 în cadrul căruia Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu și Cristi Rigman vă vor bine-dispune în stilul lor caracteristic. Fiți pregătiți pentru instrumente mai mult sau mai puțin convenționale, multă comedie și o combinație ideală între muzică și teatru. Pentru o seară plină de veselie și cântece încărcate de umor va trebui să achiziționați un bilet în valoare de 65 lei de aici. De asemenea, este necesară rezervarea unei mese la numărul de telefon 0755 024 000.

Sâmbătă și duminică – Ne înconjurăm de muzică

Dacă e weekend, muzică să fie! Prima ediție a festivalului Muzicalis se desfășoară în această săptămână la Casa de Cultură a Studenților. Pe scenă vor urca artiști consacrați ai muzicii folk și rock, printre care Florin Chilian, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Emeric Imre & Jimi El Laco, Radu Pietreanu, Mircea Rusu și mulți alții. Noi vă spunem doar atât: concerte live de calitate. Mai multe descoperiți dacă vă achiziționați un bilet.


 

Sâmbătă – Susținem echipa Clujului la baschet #2

Lungă săptămână îi așteaptă pe susținătorii U-BT, căci echipa are programate două întreceri sportive. Sperăm că la cea de miercuri va ieși învingătoare și că va avea timp să-și încarce bateriile pentru meciul de sâmbătă cu CSM CSU Oradea. Confruntarea face parte din Top 6 și se va desfășura în locația deja cunoscută, BT Arena. Bilete se găsesc online sau la casieria din incinta arenei.

Sâmbătă – Povestim despre lectură

Nu povestim cu oricine, ci tocmai cu Ana Blandiana! Autoarea și invitații săi ne așteaptă la un eveniment în cadrul căruia vor fi lansate două volume: Integrala poemelor, redactat de Ana Blandiana și O călătorie spre marea interioară, de Romulus Rusan. De asemenea, vor lua cuvântul și Irina Petraș și Ion Pop. O sâmbătă perfectă începe la Librăria Humanitas, acolo unde ne vom înconjura de parfumul cărților și de oameni cu idei crețe. Intrarea este gratuită, un motiv în plus pentru care merită să participați. P.S. se va organiza și o sesiune de autografe.

Sâmbătă – Ne întrecem la dans

Săptămâna trecută ne-am distrat de minune la Alandala, iar sâmbăta aceasta a venit momentul să ne arătăm mișcările de dans la Hi Fi Fi. Știți deja ce vă așteaptă: beaturi care nu vă vor lăsa să plecați până în zorii zilei, atmosferă faină și șapte DJ pregătiți să vă transmită cele mai bune vibe-uri. Biletele se găsesc aici. În cazul în care nu reușiți să le achiziționați online, aflați că le puteți cumpăra și de la intrarea evenimentului, la prețul de 70 lei. Party mood on!

Sâmbătă – (Re)descoperim teatrul contemporan

V-am obișnuit deja cu recomandările la piesele de teatru organizate de Reactor, însă nu putem să nu includem astfel de evenimente în lista noastră, căci ne deschid mințile spre noi idei. Astfel, iubitorii artei contemporane sunt așteptați la spectacolul Extrinsec, teatru muzical experimental, în care vom descoperi o poveste despre vulnerabilitate, nevoie de acceptare, teamă și aparențe. Reprezentația pune în antiteză planul interior al individului și cel exterior și ne aduce în prim plan modul în care încercăm să formăm o imagine pozitivă în ochi celorlalți. Spectacolul a obținut două premii până în prezent, așa că noi vă sfătuim să vă aflați în rândurile publicului. Biletele se găsesc aici.


 

Duminică – Cântăm în cinstea femeilor

Ultima zi din săptămână ne aduce motiv de sărbătoare, căci, știți prea bine, este 8 martie. În cinstea femeilor de pretutindeni, ne bucurăm cu toții de concertul Sing the Woman – SHORT ACT, care se va desfășura în incinta Iulius Mall. Repertoriul va fi format atât din piese incluse în spectacolul Sing the Spring, desfășurat în martie 2019, cât și melodii care vor fi incluse în noul concert Sing the Woman – FULL ACT, ce va fi organizat în 27 martie. Haideți să ne bucurăm de vocile suave ale Corului Filarmonicii de Stat „Transilvania” și ale invitaților acestuia. Participarea este gratuită.


 

Duminică – Sărbătorim Ziua Mamei

O asemenea zi specială necesită un eveniment pe măsură. Toate mamele se vor simți răsfățate la Marco Polo, unde se organizează o masă copioasă. În meniu vor fi incluse 3 preparate: starter, fel principal, desert, toate selectate din meniul a-la-carte al restaurantului. De asemenea, vor fi disponibile mai multe opțiuni la alegere și vor fi incluse băuturi precum apă, cafea și un pahar de vin spumant. Pentru ca atmosfera să fie cu adevărat relaxată, muzica bună va fi asigurată de un DJ. În plus, va fi amenajat un spațiu de joacă pentru copii, astfel încât mamele să se poată bucura de câteva momente de tihnă. Prețul meniului este de 145 lei/persoană, iar rezervările se fac la numărul de telefon: 0748 182 666.


 

V-ați făcut planurile pentru noua săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!