Cum a fost la Pop Cola Tasting @ DOT

by | Mar 2, 2020 | Articole, Cum a fost la

Ups, we did it again! Nu că ne-am căuta scuze sau ceva, căci asta-i treaba noastră – să ieșim din casă, dar chiar se potrivea de minune evenimentul care a avut loc vineri seara la DOT cu toate variabilele: condițiile meteorologice, nivelul dorinței de a socializa, gradul de lumină și zgomot pe care l-am fi putut suporta. Cel mai tare mi s-a părut faptul că nu aveam nici cea mai mică idee la ce să mă aștept. Descrierea sumară de pe pagina lor de Facebook făcea referire la o degustare, la niște viniluri, la ceva plante… sincer, câmpul imaginației putea fi destul de larg.

Când am ajuns la DOT, în jur de ora 22, iar pe mână mi s-a pus o brățară la intrare, oportunitățile au devenit și mai vaste. Să fie un festival, să fie un party exclusivist, să fie un secret discret? Am intrat într-un DOT cum nu am mai văzut, cu toate luminile stinse, iar bucătăria – nu neapărat că se transformase în pupitrul djului, dar faptul că acesta se proptise în fața ei, dădea această impresia la o primă analiză a terenului. Lumea, în jurul meselor, sprijinind barul sau așezați dezordonat în cercuri de prieteni, avea vibe-ul acela relaxat specific unei seri de vineri, povestind, râzând și legănându-se pe ritmuri din când în când. Dozele de Pop Cola deja se plimbau mândre nevoie mare de colo-colo, fiind savurate ori direct de la sursă, ori în pahar, în combinații ușor extra, cu puțin rom alături. M-am alăturat rapid trendului.

Din vorbă în vorbă, din Pop în Cola, am ajuns să-i cunosc pe Codrin și pe Florin, care mi-au povestit mai multe despre această băutură și cum a ajuns ea la DOT. Mi se pare de datoria mea să împărtășesc cu voi, mai ales că eu una am găsit informațiile foarte interesante. Și chiar habar n-aveam că această băutură răcoritoare e soră bună cu apele cu vitamine Vitamin Aqua, toate făcând parte din portofoliul Merlin’s Beverages.

Merlin’s Beverages este o companie românească tânără, apărută în anul 2015, care s-a axat pe producerea băuturilor răcoritoare premium. A pornit ca un business mic, de familie, compania fiind fondată de către sora mea, Ruxandra, împreună cu Alexandru, partenerul ei, prin accesarea unor fonduri europene. În 2011 au depus proiectul, până în 2015 ne-am ocupat de pre-lansare (investiții în echipament, dezvoltare rețete), iar în iulie 2015 a avut loc prima vânzare de apă cu vitamine la un eveniment similar cu acesta, care a avut loc în Piatra Neamț, noi având unitatea de producție și fiind de loc din județul Neamț, ne-a spus Codrin.

Sunt lideri de piață pe segmentul apelor cu vitamină, însă nu s-au rezumat exclusiv la crearea acestora. După apă cu vitamină, au urmat limonadele – 3 sortimente (lămâie, lime și mentă și lămâie și ghimbir), iar în decembrie 2019 au lansat și acest produs din categoria răcoritoarelor carbogazoase, făcut după o rețetă proprie, de asemenea. Vorbim despre o cola botanică, cu aromă naturală obținută din 24 de plante (care sunt bine ținute secret, lucru pe care băieți l-au spus atât de hotărât, încât nici n-a fost loc de insistențe), extract de ghimbir și nucă de cola, cu îndulcire naturală și fără conservanți.

Pop Cola vine cu două sortimente – clasic și zero, cu stevie și sucraloză. Destul de reticentă la orice înseamnă Cola și nu e produs de Coca-Cola Company, am fost plăcut surprinsă de gustul băuturii aflată în lumina reflectoarelor vineri la DOT. Plăcută la gust, mai puțin acidulată și având cu 30% mai puțin zahăr față de o Cola convențională, Pop Cola mi s-a părut, de departe, cea mai bună alternativă la sortimentele deja consacrate. Și recunosc, mi-a plăcut mai mult varianta clasică, nu-s eu genul care acceptă cu ușurință ceva ”fără zahăr”.

Seara a decurs cât de poate de chill, am revăzut prieteni pe care nu-i mai privisem în ochi de multă vreme, am văzut o altă parte a DOT-ului, am gustat și din burgeri (nu-i căutați în meniu, trebuia să veniți vineri, aia e, ați pierdut șansa, data viitoare) și nu m-am trezit sâmbătă dimineața dorindu-mi să nu o fi făcut, deci a fost o seară productivă. Vă sfătuiesc să dați o șansă evenimentelor de la DOT, pentru că fiecare are un aer aparte și chiar sunt altceva, chiar dacă par ”la fel ca toate celelalte”. Credeți-mă pe cuvânt.

Apropo, pe Pop Cola o găsiți de acum în meniul permanent de la DOT. Mergeți, împrieteniți-vă, spuneți-ne ce credeți.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This