De la mic la mare, în primul parc de trambuline indoor din Cluj-Napoca

Home $ Articole $ De la mic la mare, în primul parc de trambuline indoor din Cluj-Napoca

by | Mar 9, 2020 | Articole

A început cu ideea de a construi singurul loc din Cluj unde chiar și adulții pot sări cât vor, fără să îi certe vecinii… Aneta Neagomir este un antreprenor la început de drum, care, cu mult entuziasm, un strop de curaj și puțin ajutor pe partea de finanțare, a reușit să aducă un concept nou în România și să încurajeze sportul și distracția pentru copiii mari.

“Mereu cu fruntea sus (de fapt cu tot corpul), niciodată jos!”. Acesta este sloganul cu care Aneta a pornit în afaceri și a construit un loc în care îți ridici moralul, îți descoperi abilități pe care nu știai că le ai și în care te bucuri de energie bună, indiferent de vârstă. Despre povestea Jumping House Cluj povestește chiar proprietara afacerii:

Când ai știut că e momentul să… “sari”?

Am fost cu întreaga familie în 2018, într-o vacanță, în Statele Unite ale Americii. Timp de o lună, ne-am plimbat pe Coasta de Vest și am descoperit că în fiecare orășel exista un spațiu unde adulți și copii deopotrivă săreau și își consumau energia într-un mod distractiv și sănătos. Când am intrat pentru prima dată într-un parc de trambuline, care, de altfel, era chiar foarte mic, copiii noștri au fost extrem de încântați. Eram obișnuiți cu trambuline, aveam acasă, găseam și în parc, însă acolo erau reunite sub forma unui concept și a unei experiențe complete. Impactul a fost puternic, ne-a plăcut prea tare, ne-am privit unul pe celălalt și …atunci am știut clar că ne dorim și noi un astfel de loc, la noi acasă, în Cluj.

“De ce trambuline?”
“Totuși, de ce trambuline?” O fostă sală de nunți și concerte din Cluj s-a transformat, în doar câteva luni, într-un loc al distracției. Este, așa cum îi place Anetei să spună, “singurul loc din oraș unde poți sări cât vrei și nu te ceartă nimeni!”. În Jumping House, spațiul este ofertant, iar trambulinele elastice sunt un mod inedit și eficient de a elibera energiile. Și trambulinele olimpice, destinate gimnaștilor și practicanților de parkour, sunt foarte căutate. Tot aici, cei care vor să se distreze găsesc o groapă imensă cu bureți, un perete-păianjen, un traseu special tip #ninja sau un coș de baschet pentru slam dunks.

Cât de greu a fost saltul spre viața de antreprenor?

Nu mi-am dorit dintotdeauna să am afacerea mea, însă mi-a plăcut să mă ocup de proiecte, să coordonez lucrurile și am avut șansa să am joburi care mi-au permis să iau decizii, să dezvolt idei, să am inițiative, să coordonez, să implementez proiecte și să gestionez situații. Cred că aceste aspecte m-au ajutat mult să dezvolt acest spirit antreprenorial. Și asta mi-a dat curaj și încredere mare în ceea ce fac și ceea ce știu.

Care a fost cea mai mare provocare?

Deși am avut o mare parte din bani pentru a demara proiectul, am știut că nu îmi vor ajunge pentru ceea ce voiam să fac. Mi-am dorit să nu fie doar un spațiu amenajat frumos și atât, ci să inspir calitate și un standard înalt. De aceea, am lucrat cu arhitecți și cu agenții de publicitate, iar aceste colaborări trebuiau susținute cu bugete corespunzătoare. În acel moment, habar nu aveam de unde aș fi putut să iau banii de care aveam nevoie, însă cu doar trei zile până la finalul perioadei de înscriere, am aflat de concursul de proiecte din programul factory by RAIFFEISEN BANK. M-am mobilizat rapid, am înscris proiectul chiar în ultima zi și fără multe speranțe. Sinceră să fiu, programul factory a picat la fix și s-a dovedit că am făcut o alegere foarte bună 🙂

Eu am crezut în acest business de la bun început, iar finanțarea primită prin programul factory ne-a ajutat să implementăm ideile pe care ni le-am dorit, fără să facem rabat de la calitate. Cu siguranță că existau și solutii mai ieftine pe piață, însă am mizat pe calitate și nu regret nicio secundă. Acest lucru este acum foarte apreciat de clienții noștri, business-ul a evoluat și mă bucur că reușim să cucerim zi de zi noi clienți.

Jumping House este o afacere de familie care crește cu fiecare client mulțumit. De altfel, și alți antreprenori la început de drum ar trebui să știe că factory este un program de creditare dedicat startup-urilor, prin intermediul căruia cele mai creative proiecte și idei pot obține până la 50.000€ pentru a se transforma în afaceri de succes.

Dacă ești un antreprenor la început de drum și vrei să afli mai multe despre cum poți obține banii necesari pentru afacerea ta, completează formularul de înscriere de pe raiffeisenfactory.ro până pe 16 martie.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!