Coronavirus: ce evenimente din perioada următoare au fost amânate / anulate

Home $ Articole $ Coronavirus: ce evenimente din perioada următoare au fost amânate / anulate

by | Mar 11, 2020 | Articole

Ca urmare a situației epidemiologice din țară și a noilor reglementări preventive luate la nivel național, dar și pentru că organizatorii de evenimente și deținătorii de spații artistico-culturale sunt responsabili direct de siguranța participanților și a tuturor partenerilor implicați, toate evenimentele programate pentru perioada imediat următoare (săptămâna aceasta) au fost anulate, cluburile sunt închise și mai multe evenimente mari din luna martie / aprilie au fost reprogramate.Just in: evenimentele culturale (opera, teatru, live sessions, lansări de carte), sportive (maratoane), artistice, religioase peste 100 de persoane sunt interzise. Nu sunt afectate mall-urile, punctele comerciale. De asemenea, muzeele se închid, precum și universitățile își suspendă cursurile până la 31 martie.

Ce știm momentan: Mai multe detalii:
Teatrul Național Cluj suspendă tote spectacolele lunii martie aici
Opera Cluj suspendă toate spectacolele lunii martie aici
Casa de Cultură a Studenților evenimente anulate pentru 9 – 15 mar aici
Filarmonica Transilvania suspendă toate spectacolele lunii martie aici
Teatrul Maghiar suspendă spectacolele până în 22mar aici

Dintre evenimentele mari de la Cluj care făcut schimbări organizatorice pentru binele tuturor, amintim conferința The Woman, care era așteptată cu nerăbdare de întreaga echipă, și care a fost reprogramată pentru 30 septembrie 2020. Evenimentul are loc de peste 9 ani și fiecare ediție a presupus muncă, implicare și dorința de a face lucrurile cât mai bine cu putință. Conform spuselor fondatorilor, s-a încercat o reorganizare a conferinței, dar contextul extern a făcut ca acest lucru să nu mai fie posibil. Sperăm să-i revedem cu bine în toamnă!

Pregătiți eram să mergem și la concertul Grey Paris din această seară de la CASA TIFF, însă acest lucru nu va mai fi posibil. De asemenea, Asociația Fapte a anunțat astăzi anularea concertului chitaristului Dominic Miller, care urma să aibă loc la Cluj-Napoca în 17 martie 2020, în /Form Space.

’’Ne pare rău că a trebuit să anulăm acest concert, mai ales că mulți clujeni au manifestat interes pentru acest eveniment. Dar, în aceste situații, siguranța cetățenilor este cea mai importantă, motiv pentru care ne conformăm măsurilor de restricții luate la nivel național și recomandăm tuturor să urmeze instrucțiunile pe care le primim. Concertul va fi reprogramat în cadrul următorului turneu pe care Dominic Miller Group îl va face, cel mai probabil în primăvara anului viitor’’, spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

”Variante există: online până în mai”, ne-au spus cei de la Târgul de Cariere, care au decis modificarea datei evenimentului în a doua parte a lunii mai pentru siguranța și sănătatea. Încă nu există, așadar, o dată oficială în acest sens, ci doar certitudinea că nu ne vom mai întâlni în perioada 17-18 martie la BT Arena.

Și evenimentele Edge Design Talks sunt reprogramate pentru 25 – 27 Septembrie 2020. În ceea ce privește valabilitatea biletelor și restituirea banilor toate rambursările biletelor o să fie gestionate de bilete.ro (începând de marți, 10 martie până cel târziu miercuri, 1 aprilie 2020). Veți primi un e-mail de la bilete.ro în legătură cu rambursarea. Toate biletele conferinței vor rămâne valabile pentru data reprogramată, iar biletele achiziționate pentru workshops NU vor fi valabile, de aceea vă sfătuim să solicitați restituirea prin bilete.ro.

Cu adevărat nostalgici putem fi acum, când am aflat că nici Nostalgia nu va mai avea loc luna aceasta. Evenimentul era așteptat cu emoții de comunitatea clujeană, mai ales după ce au dansat până în zori la scena cu același nume din cadrul festivalului Untold. Cererea publicului i-a determinat pe organizatori să mai anunțe o zi de petrecere luna aceasta, însă s-au văzut nevoiți să le amâne pe ambele pentru luna mai. Încă nu există o data exactă în acest sens, dar au promis că vor reveni cu detalii.

Amânat pentru data: Mai multe detalii:
Dominic Miller se va anunța curând aici
Târgul de Cariere luna mai aici
The Woman 30 Sept aici
Crosul Divelor se va anunța curând aici
Edge Design Talks 25 – 27 Sept aici
WineUp Fair se va anunța curând aici

Ca idee generală în ceea ce privește restituirea banilor, sumele pe biletele achiziționate vor fi returnate de către operatorii de bilete în cel mult 30 de zile pentru evenimentele anulate, iar biletele la cele reprogramate rămân în continuare valide. Dorim să vă invităm, din nou, la calm și răbdare pe toți cei care așteptați să participați la evenimentele menționate. Operatorii de bilete încearcă să facă față acestei noi provocări cât de bine pot, este o situație dificilă pentru toată lumea, mai ales că sunt multe alte evenimente care se află în aceeași situație.

#WashYourHandsAndCarryOn. Stay safe and calm!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!