Am întrebat 3 săli de fitness din Cluj ce exerciții fizice pot fi făcute acasă în această perioadă

Home $ Articole $ Am întrebat 3 săli de fitness din Cluj ce exerciții fizice pot fi făcute acasă în această perioadă

by | Mar 16, 2020 | Articole, Recomandări, Sport

Încerci să ieși cât mai puțin din casă în această perioadă. Dar totuși, n-ai vrea să renunți la rutina ta de zi cu zi. Mai ales dacă sportul e o parte integrantă a acesteia…

Poate nu e ideal să mergi la sala ta favorită în perioada aceasta. Și nici să te antrenezi pe una dintre bazele sportive ale Clujului. Ideal e, în schimb, să ai grijă de sănătatea ta în timp ce îți ajustezi noua rutină. Cum poți să faci asta? Include în programul tău câteva minute în care îți faci exercițiile fizice acasă. Iar dacă te întrebi ce exerciții fizice ar putea să fie făcute acasă și să dea, totuși, rezultate, noi am întrebat 3 săli de fitness din Cluj despre asta pentru a-ți ușura treaba.

Lady’s Gym

Echipa Lady’s Gym este formată din 12 instructori. Mai exact, 12 femei, fiecare dintre ele specializată pe o anumită ramură a sportului.
De la instructori de aerobic și step, la instructori de yoga, pilates și stretching, acestea au acceptat provocarea noastră entuziasmate. S-au pus pe treabă, și a rezultat următorul set de 6 exerciții fizice pe care tu să le faci acasă – mai ales dacă ești nivel începător în ale sportului.

1. Jumping Jacks
Stai în picioare cu corpul drept. Picioarele le ții alăturate, iar mâinile pe lângă corp. Apoi, sari cu picioarele depărate și în același timp îți duci mâinile deasupra capului prin lateral.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady’s Gym (@ladysgymcluj) on

2. Genoflexiuni
Imită mișcarea pe care o faci atunci când te așezi pe un scaun. Cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, îți lași bazinul înapoi până mai jos de genunchi. Apoi, te ridici menținând corpul ferm. Iar când ești sus îți încorzi mușchii fesieri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady’s Gym (@ladysgymcluj) on

3. Triceps la scaun
Stai cu spatele la un scaun (care nu este rotativ!) și cu mâinile sprijinite de el. Fundul trebuie să fie sub trunchi și picioarele întinse și sprijinite de podea. Din această poziție, cobori până la nivelul în care mâna formează un unghi de 90 grade și împingi atunci când te ridici. De reținut este faptul că cu cât ai genunchii mai îndoiți, cu atât este mai ușor.

Dacă ești avansat, poți sprijini picioarele pe un alt scaun pentru ca exercițiul să fie mai intens. Sau, poți să faci exercițiul împreună cu o altă persoană, așa cum vezi în video. Și e win-win atunci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady’s Gym (@ladysgymcluj) on

4. Flotări (realizate în genunchi/clasice)
Te așezi în poziția de flotare. Dar dacă dorești ca executarea exercițiului să fie mai ușoară, îți menții genunchii pe podea. Palmele sunt și ele pe podea și mâinile la 45 de grade făță de corp. Cu cât picioarele sunt mai aproape de mâini și fundul mai ridicat cu atât va fi mai ușor.

Dacă ești avansat, atunci fă-le clasic – cu picioarele întinse.

Important este să îți încorzi mijlocul și să nu îți menții fundul fie prea jos, fie prea sus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady’s Gym (@ladysgymcluj) on

5. Abdomene
Stai pe spate, cu picioarele îndoite. Îți aduci mâinile la ceafă și te ridici de la podea, aproape în șezut. Esențial este să încerci să curbezi spatele atât la coborâre, cât și la urcare. Și execută repetările cât mai controlat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady’s Gym (@ladysgymcluj) on

6. Placă
Sprijină-te pe antebraț și vârfuri astfel încât să formezi o linie dreaptă de la umăr până la călcâi. De ce? Pentru că acest exercițiu lucrează eficient mușchii din regiunea mediană, în special mușchii abdominali. Pe lângă tonifierea acestei zone, vei putea observa o îmbunătățire a posturii tale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady’s Gym (@ladysgymcluj) on

După ce ai executat aceste exerciții, dacă vrei să iei legătura cu fetele de la Lady’s Gym și să le mulțumești pentru că te ajută să stay fit le poți contacta aici:

Adresa: Bulevardul 21 Decembrie, nr. 131-135, et. 3 | Site | Facebook

18GYM Fitness Club – Mărăști
Echipa 18GYM ne-a spus că recomandă stilul de viață sănătos și activ chiar și atunci când nu poți ajunge fizic la sală. Pentru că ai, în continuare, nevoie de imunitate (acum, poate mai mult decât de obicei), forță și încredere în tine.

Ei înțeleg că exercițiile făcute acasă ar putea să nu fie la fel solicitante pentru că nu dispui de o gamă variată de aparate. Totuși, setul de exerciții pe care l-au pus ei cap la cap pentru tine acum are ca scop să fie cât mai intens. Și îmbină cardio cu tonifierea musculaturii într-un mod eficient chiar și dacă ai un nivel mediu-avansat în fitness.

Astfel, a rezultat un antrenament care îți lucrează toate grupele musculare. Iar acesta a fost gândit sub forma unui circuit care se va repeta de 6 ori, cu o pauză de un minut între fiecare set de exerciții:

1. Alergare cu genunchii la piept – 30 secunde

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzy @ Two Minute Moves (@twominutemoves) on

2. Genoflexiuni cu ajutorul a două sticle de apă de 1L – 30 repetări

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzy @ Two Minute Moves (@twominutemoves) on

3. Flexia antebrațului pe braț cu o sticlă de apă de 1L în mână – 30 repetări

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzy @ Two Minute Moves (@twominutemoves) on

4. Lucrezi abdomenul cu ajutorul a două sticle de apă de 1L – între 16 și 20 repetări

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzy @ Two Minute Moves (@twominutemoves) on

5. Lucrezi mușchii tricepsului folosind o sticlă de apă de 1L când faci extensia tricepsului după ceafă – între 16 și 20 repetări

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzy @ Two Minute Moves (@twominutemoves) on

6. Flotări (fie pe genunchi, fie clasice) – între 16 și 20 repetări

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzy @ Two Minute Moves (@twominutemoves) on

7. Ramat la spate cu două sticle de apă de 1L genunchii îi ții ușor flexați, spatele cambrat, și duci sticlele de apă din față în spate – între 16 și 20 repetări

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzy @ Two Minute Moves (@twominutemoves) on

După ce ai făcut acest set de exerciții o dată, mai trebuie să-l repeți de încă 5 ori. Și ai terminat pe ziua de azi. Cu sportul, dar cu nutriția nu. După cum evidențiază echipa 18GYM:

Este foarte important că nutriția să fie adecvată. Este esențial să nu te înfometezi, să mănânci calculat, și să oferi tot ce e nevoie organismului tău. Totul trebuie calculat în cele mai mici detalii, în funcție de obiectivul dorit, pentru a-ți asigura o nutriție completă în ceea ce privește vitaminele, mineralele, aminoacizii, hidratarea și energia de care ai nevoie în fiecare zi.

Așa că, dacă decizi să faci antrenamente de tip circuit, nu îți neglija nici nutriția.

Adresa: Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 2, et. 1 | Site | Facebook

Evolve Fitness Club
Din primul moment în care am contactat echipa Evolve Fitness Club, ne-am dat seama că sunt cu adevărat pasionați de ceea ce fac. Și au fost mai mult decât bucuroși să realizeze un set de exerciții pe care tu să le poți face acasă.

De la echilibru și coordonare, la utilizarea unor benzi elastice și la extensii ce au ca scop îmbunătățirea posturii tale, exercițiile cuprinse aici te provoacă să le încerci pe toate.

1. Complex plank
Începi exercițiul sprijinit pe palme și pe vârfuri. Spatele îl menții paralel cu solul și tragi genunchiul înspre abdomen. Asigură-te că îți încorzi abdomenul în același timp. Palma opusă, adu-o înspre genunchi.

Încearcă să nu-ți miști bazinul mai mult decât este necesar. Acesta e detaliul care poate face diferența dintre un astfel de exercițiu executat corect și unul executat incorect.

2. Genoflexiune cu bandă elastică urmată de fandarea membrului inferior în spate
Poziția trunchiului rămâne la verticală, fără a-ți înclina trunchiul în lateral. Apoi, ridică genunchiul ușor îndoit.

Pentru a adăuga rezistență, folosește o bandă elastică. Aceasta trebuie pusă deasupra genunchilor, astfel încât exercițiul să fie antrenant atât pentru coapsă, cât și pentru fesieri.

3. Single Leg Bridge
Umerii rămân pe sol. În acest timp, ridicăm un picior ușor îndoit și încordăm fesierii. Mișcarea de revenire se face lenevit.

Nu este doar un exercițiu unilateral ce ajută la creșterea mușchilor fesieri, ci este perfect și pentru zona posterioară a coapsei – bicepsul femural.

4. Donkey-kick plus ridicarea în lateral a piciorului

Mai întâi, ridici piciorul până ajunge paralel cu solul. Ai grijă să nu îți balansezi spatele. Apoi, revii și îl ridici în lateral fără a-ți înclina corpul într-o parte.

5. Laying Hip Abductor
Din poziția inițială, cu bazinul ușor ridicat, depărtează un picior.

Deși este un exercițiu mai puțin folosit fiindcă antrenează prin ridicarea bazinului și zona oblicilor abdominali, el este un exercițiu foarte benefic pentru mușchii fesieri.

6. Extensii pentru lombari, fesieri, și zona marelui dorsal
Din poziția culcat pe burtă, ridică simultan zona superioară și zona inferioară a corpului. Apoi, menține aceeași poziție timp de aproximativ 10 secunde.

Acest exercițiu ajută la întărirea totală a musculaturii spatelui. Și îți oferă și o postură mai bine definită și mai încrezătoare.

Evolve Fitness Club nu este o simplă sală de sport, este locul unde programele de antrenament de ultimă oră şi profesionalismul se îmbină cu socializarea. Poți împărtăși cu ceilalți informații valoroase depre nutriție, sport, lifestyle, în general despre cum să duci o viață sănătoasă și activă.

Noi suntem de acord – căci prima impresie pe care ne-au făcut-o este aceea că sunt o comunitate de oameni pozitivi, calzi și activi. Dacă vrei să iei și tu contact cu această comunitate atât de plăcută, găsești mai jos datele de contact ale acestora.

Dar până atunci, ar trebui să încerci aceste exerciții și să le povestești despre experiența avută.

Adresa: Strada Plopilor, nr. 72 | Site | Facebook

Acum, ne punem pe testat fiecare dintre aceste 3 seturi de exerciții.

Tu ce faci ca să te menții în formă în perioada aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!