Ilustratori din #Cluj pe care să-i urmărești

Home $ Articole $ Ilustratori din #Cluj pe care să-i urmărești

by | Mar 30, 2020 | Articole

”Orașul nu are străzile goale, ci pline de responsabilitate. Și culoare.” Acesta e mesajul pe care l-am văzut circulând intens pe rețelele de socializare în ultimele zile (aproape la fel de intens pe cât am face-o noi dacă nu am fi nevoiți să #stămacasă pentru binele comun), alături de fotografii ilustrate care ne-au captat atenția și furat câte un zâmbet pe. Echipa de fotografi KOMITI s-a adunat la un loc (fiecare din casa sa) cu ilustratorii lor preferați din Cluj și au pus bazele unuia dintre cele mai faine proiecte colaborative pe care le-am văzut în online în perioada aceasta. Pornind de la pozele fotografilor, în care au capturat orașul gol-goluț, ilustratorii ne-au arătat cum le văd de fapt. Ce-a ieșit, probabil ați văzut deja. Noi aplaudăm implicarea acestor ilustratori și îi recomandăm pe viitor pentru cei care au nevoie de ajutorul și serviciile lor.

Pojum Edith
Dacă vă sufocați în casă și alte drame asemănătoare (încetați, pls), o simplă privire în portofoliul lui Edith va rezolva orice problemă. Ea ne plimbă mereu în locuri verzi sau care amintesc de sentimente familiare, de copilărie, de liniște. Are un stil atât de apropiat de sufletul omului și atât de bine ancorat în realitate, încât singurul lucru pe care îl puteți face este să vă lăsați purtat de valul ei de inspirație. Oriunde vă duce. Are experiență la capitolul natură, fiind îndrăgostită de hiking și timp în aer liber, deci sunteți în siguranță.

Andreea Ciora
Andreea este, în prezent, studentă la École Georges Méliès, în Paris, o școală ce-și dorește să construiască ”artisans de l’Image”, studenți capabili să lucreze în orice domeniu artistic sau tangent cu imaginea animată. Ilustrațiile pe care ea le creează sunt mai mult decât ”something nice to watch”, sunt toate emoțiile și trăirile pe care tânăra le experimentează interior, în viața ei de zi cu zi, și redă, exterior, în culoare. Câteodată cu roz, alteori cu gri.

Alina Chiș (Rue Atelier)
Despre Alina v-am mai povestit și cu ocazia zilei de 8 martie, în articolul de aici. Dar o mai facem, de câte ori vom avea ocazia. Rue Atelier, brandul care adăpostește munca Alinei, s-a născut din iubire pentru mesajele scrise de mână și ilustrație. Practic, ea și-a dorit să pună la dispoziția oamenilor o modalitate amuzantă de a transmite mesaje. Prin intervenția artei. Felul în care are loc îmbinarea elementelor grafice cu textele și culorile în compozițiile ilustratoarei transmite o stare de siguranță, de certitudine a existenței frumosului în oameni și lume.

Roxana Oroian
Roxana e tare faină și mă bucur că am aflat de ea prin intermediul acestei inițiative. Călătorește prin lume cu partenerul său și Maya, bebelina familiei, are un blog unde povestește aventuri de pe drumuri și e un visual designer self-taught, licențiată în Jurnalism și cu un master în Publicitate. Care lucrează doar 3 ore pe zi din 2016, adică trăiește un vis. Dacă vreți să vă îndrăgostiți și voi puțin de ea, îi puteți citi toată povestea aici.

Matei Iacob
Matei likes to keep a low profile on social media, dar nu e foarte dificil să vă faceți o idee în legătură cu perspectiva lui asupra lumii, chiar și din puținele creații pe care a decis să le împărtășească. Contrastele puternice, personajele expresive și senzația că asistați la o scenă de desene animate din care lipsește doar câinele Curaj și familia lui vă vor trezi interesul pentru munca lui mai mult ca sigur.

Andra Karina Duca
Dacă nici fetele, nici băieții reali nu vă mai sunt pe plac, dați o fugă pe profilul Andrei, poate vă place ceva de acolo, aveți pe alese dintre toate ilustrațiile ei. În cel mai rău caz vă alegeți cu un cățel. Atrasă dintotdeauna de desen, linii și imagini, Andra a decis să-și urmeze această pasiune și să o transforme într-un job adevărat. În prezent este graphic designer freelancer, dar visul ei este să devină ilustrator full time. Aici aveți niște pagini de colorat din partea ei, să vă mai mișcați mâinile și în alte scopuri, nu doar pentru a deschide ușa frigiderului (#youknowitstrue)

Lia Cucuianu
Gig posters. Cover art. Illustrations. Cam așa sună preocupările artistice ale Liei și task-urile sale preferate. Aceasta a studiat la Universitatea de Artă și Design din Cluj, întâlnirea sa cu arta fiind una premeditată, așadar. Considerăm de datoria noastră să vă avertizăm: lucrările acesteia au o personalitate puternică, fiecare dintre ele aproape șocând prin culori, reprezentare sau mesaj. O surpriză în nuanțe violet – aproape de fiecare dată.

Ana Coroi
Mai există cineva din Cluj care nu e îndrăgostit deja de Ana (apropo, Ana Coroi e doodlingcluj, dacă ajută) și orice postare de-a ei? Pentru că e clar că are nevoie de un link! Și zic din Cluj pentru că majoritatea ilustrațiilor Anei au pe fundal părți de oraș bine știute de localnici, care te fac automat să empatizezi cu ceea ce vezi, să te transpui în situația respectivă. Altfel, eu cred că fata asta are și un set de super-puteri: ea pur și simplu ilustrează ce toată lumea gândește sau trăiește. De multe ori fără să știe.

József Vass
József, atunci când iese din pielea lui și intră în cea a Creatorului, devine Mr. Musette, nume care îi trădează de altfel și pasiunea pentru muzică. Interesting fact: aventura artistică sub această denumire începe în 2014, când artistul a creat o serie de song illustrations. Oferind o adevărată plăcere ochiului analitic, ilustrațiile lui sunt asociate cu un stil colorat, decorativ, majoritatea având o poveste în spate, spusă mai ales la nivel de detalii, dincolo de evidentul primei ocheade.

Tatiana Rozdovanu
Jonglând cu diverse feluri de-a scoate arta din cămăruțele interioare, Tatiana face o confesiune publică pe profilul ei despre bătălia internă pe care o duce în lupta cu arta și notează că ”the artist from me is growing up.” Sperăm doar că-i oferă spațiu și suficientă mâncare, pentru că potențial există din plin. U go, girl!

Andreea Ilisăi
Viața Andreei se derulează după o succesiune foarte clară de verbe – draw. dance. draw. Nu-i de mirare că se descrie ca fiind ”a dizzy illustrator”. MEPH, alter ego-ul său, responsabil de ținerea în frâu a muncii de freelancer ilustrator, nu poate livra în aceste condiții decât dizzy graphics. Acum, e drept că putem observa o preferință a Andreei pentru liniile curbe, însă noi zicem că dizzy e bine, ne place așa.

Iulia Mitea
Și despre Iulia știm că a studiat la Universitatea de Artă și Design, deci arta nu e o întâmplare în viața ei. Ba mai mult, tindem să credem că a fost acolo mereu, așteptând doar un spațiul alb în fața ochilor și puțină culoare. Călătoria sa artistică pare că a debutat cu pictatul, iar recent a evoluat spre zona digitală, unde pare a se adapta rapid.

Alexandra Filimon
Freelancer illustrator și graphic designer, iubitoare (și proprietară) de pisici, culori, pattern-uri și texturi, Alexandra vă cucerește rapid prin felul în care își redă aspecte ale vieții sale prin intermediul ilustrațiilor. Da, viața ei, în toată splendoarea sau haosul aferent, fără ocolișuri, pe principiul că mereu e bine să-ți dai cu părerea despre ce cunoști mai bine. Dacă vreți și voi să trageți o privire în curtea altuia, acum e momentul.

Bianca Mocan
Bianca studiază, și ea, la Universitatea de Artă și Design din Cluj. Ilustrațiile sale variază ca stil și pattern-uri în funcție de perioade – poate că e vorba de un refresh făcut din când în când, poate de schimbări de tot felul din viața sa. Un lucru e cert: arta îi stă alături, evoluând o dată cu ea, schimbându-și felul de a fi odată cu trecerea timpului.

Mai mulți ilustratori pot fi descoperiți aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!