Ingrediente și kit-uri pentru gătit livrate la tine acasă

Home $ Articole $ Ingrediente și kit-uri pentru gătit livrate la tine acasă

by | Apr 1, 2020 | Articole, Home Delivery

Ultimele zile (sau săptămâni, nu știm, am pierdut deja noțiunea timpului) au fost dubioase, asta-i clar. Dar are și izolarea asta beneficiile ei, degeaba spuneți. De exemplu, gândiți-vă doar câți dintre voi v-ați apucat de gătit sau aveți acum timp berechet să experimentați vrute și nevrute în bucătărie. Mie-mi merge de minune pe acest plan – în ultimele trei zile am mâncat cam vreo patru deserturi diferite și azi urmează o tartă cu lămâie. Noroc de soră-mea și de faptul că există opțiuni nelimitate atunci când vine vorba de paleta de idei ce vine drept răspuns la întrebarea ”ce mâncăm astăzi”! Alta e provocarea la momentul actual, însă: dacă pofta de pe canapea se potrivește cu stocul de ingrediente din dulap, pentru că au trecut vremurile când dădeai rapid fuga până la magazin dacă îți lipsea un pliculeț de praf de copt. Acum trebuie să analizezi puțin dacă, totuși, nu poți face și altceva.

În acest sens, azi vă prezentăm câteva localuri din #Cluj care livrează ingrediente pentru gătit, ca să rezolvați rapid prânzul sau cina de azi, dar și pentru a vă simți, măcar într-o mică măsură, ca și cum le-ați trece pragul.

Începem cu varianta cea mai simplă, aceea în care vin ingredientele și doar trebuie să faceți efortul de a le băga la cuptor, aștepta să se prepare, iar mai apoi mânca fără să spuneți la fiecare două minute – ”Gătesc dumnezeiește”. Noi am fost printre primii care au testat Home Pasta Kit-ul de la Tortelli Pasta Bar și putem confirma că experiența te face să te simți ca un viitor candidat pentru titlul de Master Chef. Treaba cu acest kit e super simplă: vă alegeți pastele, adăugați sosul vostru favorit, iar la final – ceva extra, pentru fericire. Aceasta poate veni sub formă de proteină pe bază de carne (pancetta affumicata, guanciale), funghi misti sau, și mai simplu, parmezan. Puteți să le bifați și pe toate, noi nu vom judeca. Atașat comenzii tale vei găsi și rețeta. Nici lasagna n-au uitat-o, căci știu ei mai bine decât oricine câți dintre noi abia trăim fără ea. Așa că, v-o trimit gata de… băgat la cuptor.

Și cei de la Marty Restaurants ți-au pregătit câteva bunătăți numai bune de gătit și savurat în tihnă. Bine, ei au fost primii care au făcut asta în Cluj și îi felicităm pe această cale pentru inițiativă. Principiul este același: vă trimit ingredientele, voi vă mai învârtiți de câteva ori pe lângă ele și voila, masa-i gata. E foarte fain că s-au gândit la toate și opțiunile lor acoperă o gamă variată de preferințe, de la zacuscă, cartofi cu rozmarin și legume la cuptor, la burgeri de vită, lasagna și aluat pentru pizza, ca să puneți voi ce poftiți pe el. Costă doar 3 lei, good luck with that home fitness program. Singurul meu motiv de tristețe în toată povestea aceasta e că aceste kit-uri au apărut doar acum. Prea multe – ”Iubi, am gătit ceva bun” ratate.

Și să nu uităm de cei de la GUSTADOR, care s-au reinventat în contextul actual și se prezintă sub numele de Gustador Chef. Principiul lor de funcționare este simplu: clientul își alege o rețetă pentru un preparat, iar ei îi livrează produsele necesare, proaspete și porționate perfect în pungi vidate. Aceste pungi vin ambalate individual în alte pungi de hârtie și sigilate, după care vin într-o cutie de carton, aceasta fiind, la rândul ei, sigilată. Orice produs vine însoțit de rețeta de preparare. Achiziționarea se face pe bază de abonament sau pachete care conțin de la o rețetă (2 mese/porții) până la pachete cu 3 rețete (6 mese/porții), caz în care prețul devine foarte avantajos. Mai mult, își doresc să doneze 5RON din fiecare abonament achiziționat și să ofere o masă pe zi personalului de la Centrul de Ambulanță, dar și cu extindere spre SMURD.

Pentru a fi cât mai puțin posibil expuși mediului exterior, în ajutorul vostru vin și cei de la Grande, prin livrare de alimente de bază: lactate și ouă, pâine și produse de patiserie, carne și mezeluri, conserve, borcane, sosuri, orez și paste făinoase, făină, drojdie, mălai, griș, pesmet, produse de post, ulei, oțet, condimente, cafea, dulciuri, vin și bere. Comandă alimentele de care ai nevoie de aici, plătește online cu cardul, iar curierul îți va livra produsele în siguranță. Pentru un maxim de precauție, poți să rogi curierul să-ți lase coletul în fața ușii, să aștepți puțin înainte să introduci coletul în casă și să te speli bine pe mâini pe urmă.

Brânzeturi, mezeluri, uleiuri, conserve, VINURI!, ziceți-ne – care vă e dorința? De fapt, nu ne ziceți nouă, căci nu vă putem ajuta cu prea multe, ziceți-le celor de la Cucina Turea, sunt mai pregătiți decât noi. Pregătiți, de fapt, e puțin spus, în contextul în care au chiar și drojdie! Băcănia aceasta a câștigat votul nostru de încredere încă de la prima vizită pe care i-am făcut-o, iar nenumăratele prânzuri pe care le-am mâncat la ei ne-au confirmat iar și iar că ingredientele chiar fac diferența. Vă recomandăm cu mare drag să le încercați și voi, mai ales acum, când e nevoie disperată de motive de bucurie. Livrarea produselor se realizează între 24 și 48 de ore de la primirea comenzii, în ordinea primirii lor, în fiecare zi, de luni până duminică. Comanda se poate ridica și personal din băcănie cu verificarea telefonică a timpului necesar pentru pregătirea acesteia.

În contextul actual, și cei de la Da Pino au deschis serviciul de livrări și vin în casele voastre cu pâine proaspătă, paste și alte specialități din băcănia lor. Eu zic că v-ați putea da o provocare pe cinste și să încercați să recreați unul din dish-urile din meniul lor. Găsiți, cu siguranță, ingredientele necesare aici. Dacă nu vă tentează această idee și știți că nu aveți nicio șansă de câștig în fața gustului autentic Da Pino, ce poate fi savurat doar în restaurant, un platou de brânzeturi cu prosciutto și foccacia nu vă poate face decât bine. Și mai fain este că, în această perioadă, vin în ajutorul fermierilor și a micilor producători artizani, concentrându-se ca publicul să aibă acces la produse ce provin din surse locale. De exemplu, știați de Oițele din Copăceni? Ei, vedeți că au lăsat la Da Pino niște borcane cu zacuscă fantastice, pateu din carne de porc și altele. Comenzile se preiau în intervalul 12:00-20.00 la numărul de telefon 0743 881 010.

Și cei de la Carmangeria Moldovan au anunțat de curând că livrează și la noi acasă. Lista de produse disponibile o găsiți aici, conține cam tot ce ați putea avea nevoie în materie de carne – vită, porc, pui, afumături, cârnați, salamuri, etc. Aveți chiar zero motive să ieșiți din casă. Comenzile pot fi făcute la numărul de telefon: 0747051900 sau pe e-mail: [email protected], de luni până vineri în intervalul 08-17. Livrarea se face în aproximativ 24-48h. Taxa de transport este de 15 lei pe comandă. Comenzile peste 300 lei beneficiază de transport gratuit.

Stați acasă, dar nu stați triști. Încercați să folosiți timpul dat cât mai bine cu putință și, de ce nu, să vă împrieteniți cu toate ustensilele neatinse din bucătărie.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!