Cum să sărbătorești ziua de 1 mai acasă

Home $ Articole $ Cum să sărbătorești ziua de 1 mai acasă

by | Apr 30, 2020 | Articole

1 mai, Ziua Internațională a Muncii, este o sărbătoare foarte importantă pentru poporul român, sărbătorită în fiecare an cu mare tam tam: zero muncă, ieșiri cu prietenii și delicii culinare savurate în natură (adică grătar la iarbă verde, ce s-o mai dăm cotită). Anul acesta – ne-a prins în casă. Dar noi avem încrederea că putem trece cu bine și peste această încercare. Nu de alta, dar dacă ne-am putut abține de la vizite și reuniuni de Paște, acum suntem deja experți. În orice caz, noi am pregătit și o listă cu idei care să vă ajute să intrați în atmosfera specifică acestei zile. Check it out.

Grătar și… ceva de băut, bineînțeles. Acasă, în balcon.

Și dacă v-ar fi bătut gândul să încercați o furișare afară (prost gând, apropo), anul acesta nu vă ajută nici vremea de 1 mai. Anul acesta nu ne ajută multe lucruri, dar trecem peste… Vestea bună e că pe platforma MadeInCluj.ro găsiți mai multe variante gândite special pentru această ocazie. Puteți opta pentru pachetele făcute de cei de la Blend. Brews and Bites, ce conțin preparate precum gulaș la ceaun și coaste de porc marinate. La aceste pachete mai aveți și voi 10 minute de ”lucru”, astfel încât sentimentul de 1 mai muncitoresc să fie complet. Sau poate vă tentează pulled pork-ul sau vita la borcan de la DOT, și așa e bine. Nici cocktail-urile lor cu cu țuică, ginger beer fără alcool sau ciocolată de casă nu trec neobservate din listă. Variantele date sunt gândite pentru două persoane sau una singură, deci nu trebuie să vă faceți griji că veți mânca mai mult decât trebuie. Sau mai mult decât o faceți deja. Eu mă gândesc să profit de ocazie și să achiziționez pachetul ”Cocktail Party”, ce conține 10 cocktail-uri. Nu le-om bea pe toate vineri, dar e bine să ai astfel de provizii.

Apropo, un mix grill pentru 2 persoane au creat și cei de la Deutsches Haus și… e ce trebuie: mici, ceafă, piept de porc, cartofi prăjiți, salată asortată și 2 beri la prețul de 89lei. Produsele vor putea fi comandate și separat și vor fi disponibile pe durata întregului weekend pe platforma Eu Ce Mănânc. Nici cei de la Marty Restaurants nu au uitat de voi și vă propun două kit-uri de BBQ Numa bune de gătit: Family BBQ Kit (4-6 persoane, 67lei) sau The Ultimate BBQ Kit (4-6 persoane, 135lei).

Ne atingem target-ul de pași… dansând

Ok, 1 mai era și cu dans, aproape uitasem. Poate că vi se va părea ciudată ideea de a dansa în casă, singuri sau în doi, chiar dacă ați mai auzit-o și de alții până acum, cu siguranță. Și mie mi se părea, până am făcut-o prima dată. De atunci, dansul îmi ține loc de încălzire înainte de fiecare home-workout. E incredibil cât de bine te poți simți după ce te zbânțâi puțin. Haideți să vedeți ce opțiuni aveți de 1 mai.

Overnight by UNTOLD și PRO TV – adică vom avea un mini-festival în fiecare casă a celor care vor participa la acest live show. OVERNIGHT va începe la ora 23:00 pe canalalele digitale UNTOLD și NEVERSEA, dar și pe PRO TV PLUS, iar după miezul nopții live la PRO TV. Veți putea urmări show-ul unora dintre cei mai buni DJs ai lumii, care au pregătit seturi speciale pentru petrecerea de 1 mai: Dimitri Vegas, Lost Frequencies, Sunnery James & Ryan Marciano și Danny Avila. Mai multe detalii aflați aici.

Sunwaves: SW 24H Live Stream powered by Desperados – deja aveți o săptămână întreagă de când #throwback și #missingthewaves, deci ne așteptăm să fiți online, dând din picior. Poate chiar 24 de ore, că doar maratoanele se pot face și de acasă – mai dansezi, mai adormi, te mai trezești, o mai iei de la capăt. Exact ca pe plaja din Constanța. Încă nu știm nimic de line-up, dar #vafibine, nu?

SolidarLocal – cel mai mare festival de muzică din sufrageria ta, prin care vom sprijini cadrele medicale din prima linie. Nu trebuie să te trezești devreme ca să prinzi loc în față, nici să te temi că o să fim sold-out! Așadar, de 1 mai ești așteptat pe SolidarLocal.ro cu peste 40 de concerte susținute de trupe și artiști români. Toți banii strânși din vânzarea de bilete vor fi donați asociației Dăruiește Viață. Cumpără un bilet cuprins între 15.71lei și 104.76lei de aici.

1 mai Made in Cluj / Live stream with DigitaLove – cu Paul (numele ”ascuns” al lui DigitaLove) ați dansat la multe, multe evenimente, deci știți că vă puteți baza pe el când e vorba de distracție. Transmisiunea live se va face vineri, 1 mai 2020, în intervalul orar 16 – 18, pe pagina de Facebook Made in Cluj.

1 mai neMuncitoresc / Online party cu DJ Sorin Lupașcu – călătorim în timp și în colecția de viniluri a lui dj Sorin Lupașcu, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți DJ din anii 90′, legenda discotecilor din România și rezident We Love Retro. Ne vedem online mâine, de la ora 20:00, iar dacă vrei să susții campania lor, O Faptă Buna Zilnic, cumpără un bilet de solidaritate: https://bit.ly/ofaptabunazilnic și contribuie la acoperirea costurilor pentru echipamentele de protecție necesare cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca în lupta cu COVID19.

Mergem la bal. Sau vine balul la noi.

Vorbim despre Balul Operei, desigur, un eveniment așteptat în fiecare an de către noi încă de când i-am trecut pragul prima dată. Balul Operei reprezintă o noapte magică, o noapte învăluită în celebre momente solistice, colare, orchestrale, coregrafice, duete sau ansambluri. Invitații sunt ferchezuiți, scoși din cutie, sala strălucește, totu-i asemenea balurilor din povești. Anul acesta va fi mult mai simplu pentru participanți, căci se acceptă și prezența în pijamale. Emoțiile simțite în momentul întâlnirii cu arta, însă, vor fi la fel de mari ca întotdeauna. Compania este dintre cele mai selecte: îndrăgiții artiști ai teatrului liric clujean, alături de invitatul special de renume internațional, tenorul Ștefan Pop, sub precisa baghetă a Maestrului Tiberiu Soare. Transmisia online va fi accesibilă începând cu ora 18.00 aici, timp de 24h. Înregistrarea este realizată în parteneriat cu TVR Cluj.

Orice ar fi, nu alegeți varianta solitudinii

E foarte ușor să ai impresia în perioada aceasta că îți este mai bine singur. Nu îți este, nu pentru o perioadă foarte lungă de timp, în orice caz. Suntem creaturi sociale, avem nevoie de interacțiuni umane, avem nevoie de cei de lângă noi, fie că ne place, fie că nu. Dacă nu aveți chef să vă sunați prietenii pentru că v-ați săturat de aceleași drame quarentine-made, dacă vă e prea dor de părinți și nici nu le mai puteți auzi vocea fără a izbucni în lacrimi, măcar niște străini să vedeți la față, să-i auziți vorbind. Haideți la o cafea… virtuală. Cei de la Creative Mornings organizează aceste întâlniri în fiecare vineri, la care au invitați speciali, exact ca la evenimentele fizice pe care le făceau. Vinerea aceasta, de la ora 09:00, o revedem pe Elizabeth Askren, pe care am cunoscut-o la un event Creative Mornings în 2018. Înregistrați-vă aici pentru a primi link-ul de Zoom meeting.

Alte idei de petrecere a timpului liber online, cu alți oameni în schemă, găsiți în articolul de aici.

Tu ce planuri ai pentru 1 mai 2020?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!