Echipa ClujHub ne povestește cum s-au adaptat în această perioadă

Home $ Articole $ Echipa ClujHub ne povestește cum s-au adaptat în această perioadă

Poate că vă amintiți sau poate că ați uitat deja, dar pentru o perioadă, echipa ClujLife a avut birou în spațiul de co-working ClujHub. Nu mai suportam #workfromhome, simțeam nevoia de comunitate, voiam să putem și noi să spunem, ca toți oameni – ”Mă duc la birou”. A fost o etapă foarte faină din viața noastră, și nu neapărat pentru că ne plăcea să mergem undeva, ci pentru că am găsit acolo mai mult decât ne așteptam: prieteni, oportunități de dezvoltare și colaborare, multe evenimente care se pliau pe interesele noastre, sprijin constant și sentimentul de apartenență.

ClujHub face parte din ecosistemul start-up-urilor din Cluj, a antreprenorilor și freelancerilor și sunt parte din peste 15 comunități creative, tech și altele. În prezent, membrii ClujHub s-au întors la casele lor. Sunt o categorie norocoasă, credem noi, pentru că majoritatea sunt obișnuiți să aibă control asupra programului lor și sunt disciplinați în organizarea activității profesionale. Pentru membrii zonei de co-working, cât și pentru companiile care activează din ClujHub, s-a facilitat gratuit livrarea acasă a birourilor și scaunelor, astfel încât să poată lucra în condiții optime, așa cum sunt obișnuiți. Abia așteaptă să revină în hub, dar între timp, au un calendar foarte plin de activități special concepute pentru ei și comunică intens în grupul intern. Echipa hub-ului îi țin angrenați printr-o serie de challenge-uri, resurse de care știu că au nevoie în această perioadă și alte acțiuni care să le mai ia gândul de la situația actuală.

Niciodată nu este un moment bun pentru o situație ca cea în care ne aflăm. Credem, totuși, că acum suntem relativ pregătiți tehnologic pentru a nu rupe firul comunicării, chiar și prin evenimente, care sunt acum – toate – online. Ne-a ajutat și specificul echipei, ne-am organizat rapid în zona tehnică, cu research-ul specific, ce să utilizăm și ce nu. Cea mai mare provocare ține de format și conținut, iar orice organizator de evenimente trebuie să ia în considerare dinamizarea evenimentelor organizate. În online, e puțin mai complicat acest aspect. Originalitatea și unele tool-uri ajută, însă trebuie să analizezi foarte bine opțiunile, formatul și conținutul, iar mai apoi, să ai curajul să le și aplici.

Publicul a primit cu entuziasm acest shift spre online, bucurându-se că au și această alternativă. Nu au avut reacții negative la niciun eveniment și iau în calcul dezvoltarea acestui format în continuare. Ca absolut orice, sunt plusuri si minusuri de luat in calcul. Un avantaj important este dat de faptul că un eveniment online nu este limitat geografic, fapt care poate duce și la un reach mai mare. Un bun exemplu în acest sens este Startup Weekend România, unde ei sunt co-organizatori. Team lead-ul unei echipe, stabilit în afara țării de câțiva ani, a reușit să se alăture acestei inițiative, deși nu este în România. A mai încercat în trecut să se implice în evenimente din țară, însă, limitările geografice nu i-au permis.

Organizatorilor de evenimente și partenerilor noștri le-am pus la dispoziția lor suportul nostru tehnic și platformele noastre, echipa care îi ajută efectiv în timpul evenimentului și tot know-how-ul nostru pe subiect. Există o curbă a învățării și în această tranziție din offline în online, încercăm să “ardem” din aceste etape de învățare tocmai pentru a crește calitatea acestor întâlniri și, foarte important, pentru a sprijini organizatorii care depun în continuare eforturi mari pentru a genera evenimente de calitate.

Pe termen scurt, își dezvoltă în continuare fluxurile interne și modul în care pot ajuta comunitatea ClujHub, dar și pe ceilalți. Sunt parte din inițiativa “Un Singur Cluj”, care vine să mobilizeze bani și resurse în vederea susținerii spitalelor și a personalului medical.

Pe termen mediu, lucrăm la tranziția în noul offline. Există un gram de incertitudine referitoare la cum va arăta viitorul, ne străduim să acoperim cât mai bine această trecere și nevoia de siguranță care s-a născut în noi toți. În plus, lucrăm la lansarea Centrului de Evenimente ClujHub, o zonă extinsă dedicată evenimentelor, care ne va permite asigurarea unui spațiu corespunzător între participanți, pe lângă creșterea numărului de săli dedicate evenimentelor. Pe termen lung, pregătim o serie de programe din zona start-up-urilor, educației digitale și altele.

Dacă sunteți începători în #workfromhome, antreprenori în căutare de sprijin sau pur și simplu în căutarea unor oameni faini cu care să interacționați, vă recomandăm cu drag seria de evenimente online susținute de ClujHub în această perioadă sau contactarea lor directă în caz de nevoie.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!