Doza săptămânală de vești bune din Cluj #6

Home $ Articole $ Doza săptămânală de vești bune din Cluj #6

by | May 11, 2020 | Articole

Am ajuns și la articolul cu numărul #6 din această serie. Uitându-ne înapoi, pare o veșnicie de când am început să scriem despre vești și oameni buni din Cluj. Un lucru este sigur: dacă ne implicăm în continuare și donăm către organizații care fac bine, s-ar putea să scăpăm din toată situația asta mai repede decât ne-am aștepta. Și dacă tot veni vorba despre asta, simțim nevoia să menționăm că nu încurajăm în niciun fel ieșitul afară din casă iresponsabil după data de 15 mai. Stay safe & take care.

[forqy-divider type=”solid” color=”default”]

Ultimele vești bune & cum te poți implica
… așa, ca să dăm un exemplu bun celorlalți

1. Finanțare pentru startup-ul clujean Telios Care
Startup-ul Telios Care, unul dintre pionierii telemedicinei din România, a primit o investiție de 200.000 de dolari. Finanțarea va fi utilizată pentru creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor telemedicinei în România, consolidarea poziției pe piață, extinderea echipei medicale și îmbunătățirea funcționalităților platformei. Serviciile Telios acoperă un număr divers de pacienți, de la manageri la angajați din diverse industrii, care pentru a menține economia funcțională în timpul crizei actuale, au atât nevoie de protecție împotriva COVID-19 cât și de servicii de asistență medicală furnizate de la distanță. Intră aici pentru a citi știrea.

2. Donație de la AROBS Transilvania pentru spitalele clujene
AROBS Transilvania a donat 450.000 de euro pentru achiziționarea de echipament de protecție în lupta cu virusul. Astfel, 50 de ventilatoare, peste 50.000 de măşti şi 5.000 de combinezoane au fost donate spitalelor din Cluj. Toţi angajaţii companiei au venit în ajutorul medicilor din linia întâi. Intră aici pentru a afla mai multe informații despre gestul lor.

3. Puterea ONG-urilor din România în contextul #COVID19 de la Asociația pentru Relații Comunitare
Cei de la Asociația pentru Relații Comunitare au făcut public recent un raport pe țară cu ONG-urile care au contribuit la dotarea spitalelor. Lucrurile arată cam așa: peste 140 de unități medicale au primit sprijinul organizațiilor nonguvernamentale și peste 80 de ONG-uri au cumpărat echipamente de protecție și aparatură medicală în valoare de 13,95 milioane de euro. Intră aici pentru a vedea lista completă a ONG-urilor care au ajutat.

4. Deschidere celui de-al doilea magazin de către USAMV Cluj-Napoca
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară anunță deschiderea celui de-al doilea magazin, în care comercializează produse din Ferma Cojocna, Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH) și de la partenerii locali. Magazinul este situat în Cartierul Gheorgheni, la capătul străzii Liviu Rebreanu și al liniilor de autobuz 33 și 48. Printre produsele comercializate se numără, ca și la magazinul din campus, ouă, lapte, iaurturi și alte lactate, patiserii, pâine, precum și produse provenite de la partenerii locali (ulei, miere, sucuri naturale). Poți găsi programul magazinului aici.

5. Finanțare pentru 14 proiecte în cadrul programului În Stare de Bine de la Kaufland România
Kaufland România a anunțat care sunt primele 14 proiecte finanțate în cadrul apelului de proiecte În Stare să Ajut, parte a programului În Stare de Bine, prin care compania acordă granturi nerambursabile ONG-urilor din întreaga țară care s-au mobilizat să ajute comunitățile și grupurile cele mai vulnerabile în această perioadă. În cadrul apelului, 500.000 de euro au fost acordați celor 14 proiecte ce vin în sprijinul urgent al grupurilor defavorizate afectate de pandemie și personalului medical din prima linie. Printre acestea se numără și ONG-urile clujene CERT-Transilvania și Liver Research Club. Poți vedea aici lista completă cu câștigătorii.

[forqy-divider type=”solid” color=”default”]

Chestii cool pe care le poți urmări săptămâna aceasta
…așa, ca să ne mai destindem

1. Photo Talks powered by Sony cu Nelu Cortea și Marius Tudor de la F64
Cei de la F64 organizează miercuri, 13 mai, o transmisie live despre StandUp Vlogging. Nelu Cortea, actor, comediant și youtuber, va vorbi despre vlogging, structura vlogurilor, workflow, echipamente, editare și tot ce trebuie să știi dacă plănuiești să te apuci de asta. Evenimentul face parte din seria Photo Talks powered by Sony alături de Nelu Cortea și Marius Tudor Photography. Intră aici pentru mai multe detalii despre eveniment.

2. Webinar: Cum atragi, testezi și păstrezi talentul pe noua piață de la Startarium şi Impact Hub Bucharest
Dacă ești pasionat de antreprenoriat, pentru data de 14 mai îți recomandăm un webinar pe tema recrutării și a resurselor umane. Vei înțelege cum arată piața acum, la ce să fii atent când recrutezi, cum să atragi engagement și cum să pre-testezi. Speakerii evenimentului vor fi Mihai Cepoi, CEO și co-fondator Jobful, prima platformă de recrutare prin gamification din România și Ilinca Drăgănescu, CMO la Jobful. Poți intra aici pentru mai multe informații.

3. Serile de non-ficţiune de la Muzeul Naţional al Literaturii Române
La Serile de non-ficţiune de pe 14 mai, va fi supus dezbaterii volumul Istorie și rasism. Ideea de rasă de la Iluminism la Donald Trump de Marius Turda, scris de Maria Sophia Quine, fost senior lecturer de istorie europeană modernă în cadrul Departamentului de Istorie de la Queen Mary, Universitatea din Londra. Invitaţii vor fi Marius Turda, profesor la Oxford Brookes University şi director al Centrului de Istorie a Medicinei al aceleiaşi universităţi, Vasile Ionescu și Iulius Rostas, care vor vorbi despre conceptele din volum. Poți afla mai multe detalii despre eveniment aici.

4. Funky Games Jam de la Accenture Industrial Software Solutions
Accenture Industrial Software Solutions organizează pe 14 mai o seară online de jocuri Jackbox Party pe Discord, printre care se vor număra Drawful, Trivia Murder Party sau Push the Button. Locurile sunt limitate, așa că intră aici pentru mai multe detalii despre înregistrare.

5. Fetița din bolul peștelui auriu, de Radu Afrim de la Teatrul German de Stat Timișoara
Tot pentru data de 14 mai îți recomandăm o transmisiune online de la Teatrul German de Stat Timișoara. Spectacolul Fetița din bolul peștelui auriu va dura 2 ore și 15 minute și va fi supratitrat în limba română pe pagina de Facebook a teatrului. Poți găsi mai multe detalii despre transmisiune aici.

6. DevTalks Reimagined de la DevTalks România, Siemens Industry Software și METRO SYSTEMS
În perioada 10-12 iunie se va desfășura DevTalks Reimagined, o conferință virtuală dedicată profesioniștilor IT din Europa. Timp de trei zile poți fi unul dintre cei peste 4.000 de profesioniști din domeniul IT din cadrul evenimentului și să faci cunoștință cu companii de top din industrie. Sunt invitați peste 100 de speakeri internaționali și locali și vor exista 12 scene dedicate celor mai variante tehnologii: Emerging Technologies, Java, DevOps, QA & Testing, Web, Mobile, SAP, Data Landscape, Product Management, Security, Embedded si CodeClash Stage. Intră aici pentu mai multe detalii.

Ai în minte un alt proiect pe care ai fi vrut să-l includem? Scrie-ne și îl vom menționa în următorul articol.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!