Opțiunile de schimbare a biletelor & abonamentelor la festivaluri

Home $ Articole $ Opțiunile de schimbare a biletelor & abonamentelor la festivaluri

by | May 11, 2020 | Articole

Cu tot optimismul și pozitivismul din lume, trebuie să acceptăm cu toții că există o șansă reală să nu ne vedem vara aceasta la niciun festival. Nu e vina organizatorilor, nu e vina artiștilor, nu e nimeni rău intenționat în schema dată în afară de afurisitul ăsta de virus, care ne-a forțat să ne reorganizăm viețile. Și acesta e un lucru pe care trebuie să-l înțelegem cu toții: spunem pas vara aceasta dacă vom fi nevoiți, pentru binele și protecția noastră, și ca să ne putem bucura de următoarea. Mai tare, mai mult, mai cu viață!

Îndemnul nostru este să nu renunțați la bilete dacă vă permiteți financiar acest lucru pentru că întreaga industrie a evenimentelor trece printr-un moment extrem de delicat și au nevoie de toată susținerea noastră. Nu vreau să aduc în lumină faimosul ”și la bine, și la rău”, căci știu că nu sunteți căsătoriți cu niciun festival. Dar la câtă fericire ne produc, am putea să ne considerăm cel puțin într-o relație de lungă durată. Deschisă, ce-i drept. Un alt plus ar fi acela că, dacă festivalurile nu au loc anul acesta, vă puteți și folosi biletele pe care le aveți de acum, dar puteți achiziționa și altele la vară, la festivaluri la care n-ați mai fost. Uite așa puteți să nu dați voi pe acasă niciun weekend 3 luni, ca să recuperați cu vârf și îndesat lunile acestea.

În continuare, am dori să vă prezentăm câteva din opțiunile oferite de organizatorii de festivaluri, atât local, cât și național. Ca să știți și ca să vedeți că variante existe.

Am sperat, până în ultima clipă, că va fi posibil să ne vedem cu toții pe 29 mai, în Piața Unirii, că ne vom întreba dacă plouă sau nu la deschidere (pentru a 19-a oară!) și că ne vom bucura de 10 zile de filme, concerte și multe dintre surprizele în cadrul TIFF. Dar nu a fost să fie, iar noua dată a festivalului încă rămâne necunoscută, având în vedere că este dependentă de atât de multe variabile.

Dacă ați cumpărat deja bilete și abonamente, aveți posibilitatea de a vă recupera banii via Eventbook.ro sau puteți alege, așa cum spuneam și mai sus, să îi susțineți în aceste momente complicate și să le păstrați pentru TIFF 2020, cu toate modificările pe care ni le impun vremurile incerte prin care trecem cu toții.

Sports Festival a fost creat ca o sărbătoare a sportului, un eveniment manifest pentru bucuria dată de jocul care ne aduce împreună. Pentru cei care au cumpărat deja bilete la cele două meciuri demonstrative de tenis și fotbal, organizatorii au propus câteva facilități și beneficii generoase, menite să ofere și o perspectivă mai clară de viitor, având în vedere faptul că Sala Polivalentă e rezervată lunile viitoare exclusiv pentru a fi back-up pentru spitale.

Astfel, la meciul demonstrativ de fotbal Team Romania vs. World Stars, puteți opta pentru:
1. BETTER VIEW – biletul se transformă în voucher valabil oricând va avea loc meciul + upgrade automat la bilet la următoarea categorie (de la peluză la tribuna 2 – de la 45 lei la 85 lei; de la tribuna 2 la tribuna 1 – de la 85 la 150 lei; de la tribuna 1 la tribuna 1 central – de la 150 lei la 200 lei; de la tribuna 1 central la VIP – de la 200 lei la 500 lei.
2. I WANT MORE: biletul se transformă în voucher valabil oricând va avea loc meciul + discount de 30% la 1 bilet de acces la un meci demonstrativ din ediția 2022 a festivalului.

Pentru meciul demonstrativ de tenis Simona & Friends, variantele sunt următoarele:
1. I WANT MORE: biletul se transformă în voucher valabil oricând va avea loc meciul + discount 50% la 1 bilet de acces la un meci demonstrativ din ediția 2022 a festivalului.
2. Pachetul 2 în 1: biletul se transformă în voucher valabil oricând va avea loc meciul + bilet gratuit (o invitație în categorie similară) la meciul demonstrativ de fotbal (Retragerea lui Adi Mutu).

Cei care vor să beneficieze de noile facilități trebuie să intre aici, să introducă codul de bare de pe bilet, iar platforma îi va ghida către cele 2 variante. Dacă cineva are mai mult de 5 coduri de bare poate să dea un email pe adresa [email protected] ca să meargă treaba mai repede. Opțiunea de transformare a biletului într-unul din voucherele menționate mai sus va fi activă până în data de 20 mai.

După săptămâni de discuții, răspunsuri și direcții din partea autorităților de stat și locale și cu o atenție deplină asupra siguranței comunității lor, și SAGA Festival a luat decizia de a privi înainte și de a ne reuni în septembrie 2020 în parcul Izvor. Ei planificaseră prima ediție pentru perioada 5-7 iunie, noua dată anunțată fiind de 11-13 a lunii septembrie. Toate biletele pentru datele din iunie vor rămâne valabile pentru septembrie. Line-up-ul actualizat va fi anunțat în curând. Organizatorii anunță că acesta poate fi ușor diferit datorită programului artiștilor, dar ne asigură că se va ridica la standardele așteptate. Un nou artist surpriză va fi anunțat în curând. Cumpărătorii de bilete care, din păcate, nu pot participa în septembrie, vor fi anunțați prin e-mail ulterior, cu privire la pașii următori. Și DISKOteka Festival, cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii retro, ar fi trebuit să aibă loc anul acesta în perioada 1-3 mai, dar organizatorii au anunțat amânarea. Festivalul a fost reprogramat în toamnă și ar urma să se desfășoare în 18-20 septembrie 2020, iar cele 18.426 de abonamente vândute rămân valabile.

Un alt lucru fain a fost făcut de către organizatorii UNTOLD și Neversea, care le-au dat posesorilor de abonamente și bilete pentru ediția din 2020 ocazia de a le transforma gratuit în bilete și abonamente pentru oricare din următoarele ediții, după cum probabil știți deja. Mai exact, toți cei care au achiziționat deja un abonament, de orice fel, chiar și bilet de o zi, au putut opta pentru schimbarea acestuia în ANYTIME, care asigură accesul la una din următoarele 3 ediții de festival, indiferent de data la care va avea loc (inclusiv în acest an, dacă vor putea avea loc în condiții de siguranță). Toate caracteristicile abonamentului inițial au rămas aceleași, în continuare. Sper că ați profitat toți de această portiță, pentru că a avut timp de viață limitat: 10 zile începând cu 27 aprilie, so it is over.

Desigur, cei mai mulți așteaptă să vadă cum va evolua situația în săptămânile următoare pentru a lua decizii de acest gen. Pe măsură ce primim vești de la alți organizatori, vom face update acestui articol. #StaySafe!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!