Aplicații utile pentru cei care plănuiesc drumeții și ture cu bicicleta

Home $ Articole $ Aplicații utile pentru cei care plănuiesc drumeții și ture cu bicicleta

by | May 13, 2020 | Articole, Sport

Articolul a fost revizuit în august 2023.

După experiențele prin care am trecut în ultimii ani, prețuim natura mai mult ca înainte. Alegem, cât de des putem, excursiile de o zi și explorăm locuri mai puțin cunoscute. Mai mult de atât, suntem dornici să facem mișcare și să ne menținem sănătoși și în formă. Întrucât vremea de afară ne invită, încă, la mișcare, iar activitățile fizice sunt întotdeauna o idee bună, pregătește-te de o aventură. Ți-am pregătit o serie de aplicații utile pentru drumeții și ture cu bicicleta aproape de oraș, în liniștea naturii.

AllTrails
Această aplicație vine să te ajute în momentul în care planifici excursia. Tot ce trebuie tu să faci este să introduci locația, ca mai apoi să alegi un traseu. Vei primi informații despre dificultatea acestuia, condiții meteo, dacă este sau nu dog friendly și harta care te va ghida pe tot parcursul drumeției. În cazul în care îți place să trăiești periculos și după propriile reguli, poți să realizezi un traseu personalizat, făcut exclusiv de tine și pentru tine. Aplicația este disponibilă pe toate dispozitivele mobile și pe web și necesită crearea unui cont. Prin intermediul contului nu îți creionezi doar traseele, ci colectezi și o serie de amintiri care vor fi stocate în siguranță, pentru mult timp.

Kamoot
Cea de-a doua aplicație funcționează precum GPS-ul de la mașină. Nu vei auzi virează la stânga sau la dreapta, însă este suficient să furnizezi informații despre punctul de start și cel de finish pentru a primi harta traseului. În plus, aplicația introduce noțiunea de comunitate și astfel găsești recomandări de la alți utilizatori, care pot lua forma unor informații esențiale în planificarea unei drumeții. Revenind la traseu, vei primi toate detaliile despre distanță, altitudine, iar dacă ieși cu bicicleta sigur o să te ajute informațiile despre uphill și downhill. Aplicația funcționează pe aproximativ orice dispozitiv, de la telefon până la smart watch.

MapOut
Dacă ești posesor de Android, din păcate aplicația nu ți se potrivește. În schimb, dacă te bucuri de un iPhone, să știi că MapOut poate fi aliatul tău atunci când visezi la o drumeție sau plimbare cu bicicleta. Cu o interfață minimalistă și ușor de urmărit, aplicația te va ajuta să îți planifici traseul de la zero fără să ai bătăi prea mari de cap. De menționat este faptul că poți salva harta, deci nu va trebui să îți faci probleme legate de semnal, căci nu te vei rătăci. Offline sau nu, vei primi suficiente informații ca să ai o excursie perfectă și lipsită de griji. De asemenea, poți să folosești hărțile și când explorezi orașe, nu doar atunci când te conectezi cu natura.

ViewRanger
Aplicația ViewRanger îi împacă atât pe posesorii de Android, cât și pe cei de iOS, deoarece este disponibilă pe ambele tipuri de device-uri. Ajutorul tău de nădejde când vrei să evadezi din apartament, aplicația o să îți furnizeze hărți, trasee și informații care nu te vor lăsa să te rătăcești în inima pădurii. Ba mai mult, nu ai nevoie de conexiune la Internet ca să te bucuri de cele enumerate anterior. Totodată, ai posibilitatea să îți înregistrezi în timp real traseul, ca mai apoi să distribui pe social media și să îți provoci și prietenii la drumeții.

Strava
Strava este o altă aplicație pe care trebuie să o ai în telefon atunci când te aventurezi (cu bicicleta sau nu) pe trasee necunoscute. Aceasta funcționează în concordanță cu GPS-ul și îți va furniza informații despre viteza cu care te deplasezi, distanța parcursă și timpul făcut. În cont vei putea ține gestiunea tuturor turelor făcute, care la final îți vor afișa statistici detaliate despre numărul de calorii consumate, viteza medie, diferențe de nivel și multe altele. Este disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android și este gratuită.

St John Ambulance First Aid For Cyclists
În cele din urmă, în speranța că nu vei avea nevoie niciodată de ea, este bine să o ai la îndemână în cazul în care inevitabilul se produce. Da, este vorba despre o aplicație de prim ajutor, dezvoltată de specialiști și care reunește toate informațiile de care ai putea să ai nevoie în cazul unei accidentări neprevăzute din cadrul unei drumeții. Explicațiile sunt introduse în categorii și detaliate pas cu pas ca să îți fie mai ușor să le urmărești în situații delicate. Aplicația este gratuită și disponibilă pe orice dispozitiv mobil, pentru a fi alături de tine la nevoie.

Drumețiile și plimbările cu bicicleta vor fi mai ușor de planificat și de urmat cu ajutorul acestor aplicații. Așadar, adună-ți toate forțele și pregătește-te pentru o aventură în natură, departe de stresul urban și de aglomerațiile nedorite. Cu siguranță te vei simți minunat și vei avea ocazia să colecționezi noi amintiri. Dacă vrei să îți faci o idee asupra traseelor din jurul Clujului, aruncă o privire peste acest articol și poate îți vei găsi în acest mod inspirația sau motivația.

Tu ce aplicații folosești când ieși în drumeții și ture cu bicicleta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!