4 localuri recent deschise în Cluj: Pizzarelli Bar, VEGgo, Perfetto Pizza Italiano și Garlic Bites & Tales

Home $ Articole $ 4 localuri recent deschise în Cluj: Pizzarelli Bar, VEGgo, Perfetto Pizza Italiano și Garlic Bites & Tales

by | Jun 5, 2020 | Articole, Localuri noi

Unele lucruri nu se vor schimba niciodată. Cum ar fi turul nostru regulat prin localurile abia apărute în oraș, care sperăm sincer că v-a lipsit. Mai mult, sperăm că vom reuși acum să vă dăm idei pentru o nouă plimbare în scop culinar. Ce-i drept, nu am făcut chiar vizita obișnuită, cea pe care eram învățați să o facem. A trebuit să ne adaptăm, având în vedere faptul că, momentan, zona de localuri funcționează doar pe terasă sau cu servire to-go, dar am fost foarte bucuroși să vedem că starea de urgență și perioada complicată aferentă nici nu a împiedicat unele deschideri programate, nici nu a tăiat elanul acestor business-uri la început de drum. A ieșit un tur foarte simpatic, haideți să vă povestesc în detaliu toată aventura.

Prima oprire a fost pe Memorandumului, nr. 4, la Perfetto Pizza Italiano. Sincer, după ce te aventurezi într-o plimbare la pas ușor mai lungă decât ți-ar plăcea ție (din cauza temperaturii neprietenoase, let’s be clear), doar o pizza mai poate salva ziua. Oricum, și-a făcut și soarele apariția când m-a văzut ieșind din local cu 3 felii de pizza în mână și un zâmbet larg. Ei au deschis la începutul lunii martie, prietenii ne-au avertizat că merită o vizită, dar a venit starea peste noi. Starea de urgență.  Și n-am mai apucat. Dar, adevărul e că așteptam de multă vreme deschiderea acestui locșor din centrul orașului, pentru că promitea mult: o pizza autentică, cu 100% ingrediente italiene de cea mai înaltă calitate, preparate după rețete tradiționale. Și ne-am bucurat să vedem că s-a ținut de cuvânt.

perfetto-pizza-italiano (2) perfetto-pizza-italiano (2) perfetto-pizza-italiano (2)

Aici puteți savura pizza al taglio (la felie), locul fiind oprirea perfectă pentru zilele în care ai nevoie de un strop de dolce vita în viața ta, după spusele fondatorilor. Momentan, servirea se face rapid si sigur, doar to-go sau delivery prin aplicațiile Food Panda, Glovo sau Tazz by Emag. Când vremurile vor fi puțin mai prietenoase cu apropierea dintre oameni, veți putea savura pizza și on the spot, au câteva locuri pe scaune de bar (păreau foarte confortabile, apropo), perfecte pentru o vedere rapidă cu prietenii sau o pauză bine meritată. Spațiul e mic, dar inteligent folosit. Nu-i genul de loc în care să stai mai mult de 30 de minute, comanzi la bar din sortimentele afișate în vitrină, mănânci și ai plecat fericit. Cine are nevoie de mai mult când vine vorba de o pizza? Sortimentele alese de noi au fost delicioase, dar și mai mult parcă am apreciat atenția lor la detalii, respectiv cutiile în care au venit feliile de pizza.

perfetto-pizza-italiano (2) perfetto-pizza

Despre Pizzarelli Pizza Bar noi v-am mai povestit în articolul de aici: conceptul lor, cum i-a prins criza pandemică, ce planuri au în continuare. Era de așteptat că urmează să le facem și o vizită. Și-au făcut casă în incinta Kaufland Cluj Aurel Vlaicu, câțiva pași de la intrare, spre partea stângă. Smart move, cu toții suntem lihniți după o sesiune de cumpărat mâncare. Denumirea este destul de sugestivă, deci probabil nu e foarte greu să intuiți ce se întâmplă aici – prepară pizza (napolitană, chiar), pe care o servesc la bar. Ca  metodă de interacțiune cu clientul și funcționare, sunt identici cu Perfetto Pizza Italiano – pizza la felie, to-go sau în locație (când vom putea), dar și comenzi de pizza întregi. Ah, mai pregătesc și sandwich-uri cu Salami, Prosciutto Crudo, Prosciutto Cotto sau Tonno.

pizzarelli-pizza-bar pizzarelli-pizza-bar

Meniul conține cam toate variantele clasice de pizza, eu am ales o Diavola și o Canibale. Diavola a fost peste limita mea de toleranță a senzației de picant, dar lăudată de ceilalți. Eu am devorat Canibale și chiar dacă nu se compară cu pizza artizanală, a fost chiar bună. Peste așteptări, în orice caz. Dacă v-am stârnit pofte diverse, în prezent îi găsiți pe platformele de livrare, dar servesc pizza to-go și în locație, atât la felie, cat și întreagă pe bază de pre-comandă, făcută la numărul de telefon 0771523345. Mie nu mi-a răspuns nimeni la numărul acesta, dar am dat comanda pe loc, am intrat 10 minute până la Kaufland pentru diverse și numai bine era și pizza gata când am terminat cumpărăturile.

pizzarelli-pizza-bar pizzarelli-pizza-bar

Și pe cei de la VEGgo i-am tot așteptat să deschidă și n-am mai apucat să-i analizăm îndeaproape mai devreme pentru că au făcut-o în luna mai, dar mai bine mai târziu, decât niciodată. Ei se prezintă ca fiind ”The only vegan fast-food in Cluj”, eu zic că e o combinație de cuvinte demnă de atenție. În primul rând pentru că tuturor ne place mâncarea fast-food, oricât de mult am încerca să stăm departe de ea. Chiar și vegetarienilor și veganilor. În al doilea rând, specificul acesta vegetarian-vegan, ne face să ne simțim mai împăcați cu noi, facem o alegere sănătoasă. Și ce fain e să alegi fast-food sănătos, nu? VEGgo este unic importator al produselor brandului britanic Moving Mountains, o alternativă la carnea de vită și porc, 100% pe baza de plante. Am fost uimită de cât de asemănător e la gust a fost crenvuștiul vegan cu varianta… originală.

veggo-cluj veggo-cluj veggo-cluj

Momentan, pe Calea Dorobanților, la numărul 65, unde s-au stabilit ei, găsim o poartă închisă, iar procesul de pick-up are loc la un geam. Mai mult de atât nu am văzut și ne întrebăm dacă, în viitor, vom avea acces și la locația propriu-zisă sau se limitează la a fi un serviciu de delivery? Până atunci, puteți să le faceți o vizită pentru take-away (comandați la 0755 883 022 în intervalul 10-18 de luni până vineri) sau să apelați la platforme de livrare. Eu așa am făcut, iar mâncarea a ajuns la mine la o calitate ireproșabilă. Meniul are suficiente opțiuni, zic eu, și n-a fost o alegere ușoară, dar până la urmă am ales un Chicken Burger, un Moving Mountains Burger și un Baked Buddha Bowl (împreună cu prietenii, nu săriți cu judecata). Nimeni nu s-a ridicat nemulțumit de la masă. Mai găsiți la ei și supe și aperitive, dar și băuturi gustoase care să însoțească toate acestea.

veggo-cluj

Pe terasa de la Garlic – Bites and Tales… tot am vrut să stau, dar ce-i cu vremea asta?! Chiar am ajuns până la intrarea lor, pe strada Inocențiu Micu Klein, numărul 13, doar ca să realizez, uitându-mă lung la locurile de pe terasă, că aș scrie un review negativ locației doar pentru că nu bătea un vânt călduț. Așa că, am analizat puțin terenul la fața locului și am decis să comand, pentru un bun început al unei posibile relații cu acest local. A fost o decizie înțeleaptă. Poți comanda prin platformele de delivery sau pur și simplu să îi suni la numărul 0732 100 700, le spui comanda ta, și sa o ridici de la geam! Sau poți fi cel mai norocos om din lume și să fii neafectat de capriciile vremii, caz în care te invit să iei un loc la mesele de pe terasă.

garlic-bites-tales garlic-bites-tales

Acum, să vorbim despre meniu. Aveți opțiuni pentru mic dejun, startere și sandwich-uri, fel principal, salate, supe, paste, deserturi, cam tot ce trebuie, așadar. Evident, usturoiul e un ingredient sfânt în bucătăria lor, motiv pentru care am și ținut neapărat să testez un preparat ne-mai-încercat: supă cremă de usturoi copt. Cu emoții, recunosc, dar mi-a plăcut mult. S-a mai comandat o supă de pește, cu creveți și șalău, dar supele se schimbă constant, iar pe aceasta nu o mai au momentan în meniu. Și pentru că o supă nu vine niciodată singură, m-am avântat și spre vinetele servite cu ardei copți. Da, ciudată combinație, dar eu am fost mai mult decât mulțumită de prânzul meu.

garlic-bites-tales garlic-bites-tales

Voi ați apucat să testați preparatele acestor localuri noi apărute în Cluj? Ce părere v-ați făcut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!