5 activități outdoor pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 5 activități outdoor pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Jun 29, 2020 | Articole, Recomandări

Să ridice o mână sus cui i-a fost dor să citească articolul săptămânal cu recomandări #cool! Fără doar și poate, nouă ne-a lipsit să-l scriem. Zilele trecute am aruncat un ochi în calendar, am observat că evenimentele în aer liber încep să apară timid, și am pus la cale o listă de 5 activități pe care le puteți desfășura săptămâna aceasta în Cluj. Am venit pregătiți cu de toate: spectacole, idei de relaxare și drumeții în afara orașului. Vara ne-a convins să lăsăm deoparte orice activitate organizată în spații închise, așa că toate propunerile la care ne-am gândit fac parte din categoria outdoor, pentru a vă da motive în plus să vă bucurați de vremea frumoasă. Fără alte introduceri, descoperiți sugestiile noastre în paragrafele de mai jos.

Spuneți start la sezonul piscinelor

Indiferent de ziua săptămânii, cum putem să stăm în case atunci când soarele arzător ne cheamă să profităm de razele lui? Din fericire, piscinele exterioare au început să-și desfășoare activitatea, nu înainte de a lua toate măsurile necesare pentru a oferi siguranță clienților, desigur. Dacă pentru voi relaxarea deplină înseamnă să stați întinși pe un șezlong câteva ore bune, atunci noi venim cu trei locuri în care puteți să vă bucurați în voie de o astfel de activitate. Piscina Grand Hotel Italia oferă suficient spațiu pentru destindere, astfel încât sunteți siguri că regula distanțării sociale este păstrată ca la carte. Programul este de luni până vineri între orele 10:00 și 20:00, iar în zilele de weekend activitatea începe la ora 09:00. Tarifele se încadrează între 50 și 100 lei, în funcție de ora și ziua când plănuiți să mergeți. Nu este nevoie de rezervare, însă clienții hotelului au prioritate.

Pensiunea „La Mesteceni” oferă și ea o piscină cochetă în aer liber. Aici, beneficiați de trei opțiuni de prețuri și ore: Enjoy (09:-14:00 – 40 lei), Relax (15:00-20:00 – 40 lei), All Day (11:00-19:00 – 75 lei). Indiferent de oferta aleasă aveți acces la vestiar, șezlong și teren de sport. Nu uitați, rezervarea este obligatorie. În situația în care aveți chef să evadați din cotidian și să plecați de acasă doar pentru a simți un aer de vacanță, atunci luați în considerare o vizită la Sun Tropez din Sălicea. Locația este potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii și dispune de șase piscine, două tipuri de plaje, plus restaurant cu terasă. Programul este zilnic între 10:00 și 20:00, iar tarifele sunt de 30 lei în timpul săptămânii și 50 lei în weekend. Rezervările se pot face aici.

Participați la un concert în aer liber

În luna iunie, artiștii Filarmonicii de Stat Transilvania au organizat primul concert în aer liber dedicat muzicii lui Mozart, iar în 3 iulie sunt pregătiți să revină cu un nou spectacol de inspirație folclorică, de această dată. O gură de rai va fi interpretat atât de membrii Corului, cât și ai Orchestrei, sub baghetele dirijorilor Cornel Groza, respectiv Gabriel Bebeselea. Evenimentul va avea loc pe Cluj Arena, începând cu ora 18:00. Urmăriți pagina de Facebook a Filarmonicii pentru a fi la curent cu detaliile în ceea ce privesc rezervările și accesul la concert.

Haideți afară la… mâncare pe săturate

Pentru toți gurmanzii și pofticioșii avem o veste bună, bună de tot: veți putea reîntâlni food truck-urile voastre favorite în cadrul Street FOOD Park, care își va deschide „porțile” din data de 3 iulie până în 2 august. Organizatorii Street Food Festival au găsit o nouă variantă de a vă aduce experiențe culinare inedite, așa cum v-au obișnuit în timpul evenimentelor trecute – ei sunt gata să deschidă cea mai mare terasă din Cluj-Napoca. Aceasta are tot tacâmul unei zile perfecte de vară: furgonete colorate, mese acoperite, spații de relaxare și muzică live. Bineînțeles, atracția principală va fi mâncarea, așa că haideți vineri, la Club Transilvania, să vă delectați papilele gustative cu bunătățile pregătite. Noi am povestit mai multe despre această inițiativă în articolul de aici.

Rămâneți cu noi, căci veștile în materie de gastronomie nu se opresc aici. Dacă nu ați aflat, Cetățuia are și ea un Food Park amenajat de curând, menit să vă transforme plimbarea obișnuită într-o delectare a gusturilor. Întâlniți, de asemenea, food truck-uri cu bucate alese, care să vă astâmpere foamea sau pofta de dulce. Știm, nu-i o plăcere să urcați treptele până ajungeți în parc, dar orice oboseală dispare atunci când savurați o porție din mâncare preferată.

Pășiți în universul copiilor

Nimic nu se compară cu timpul de calitate petrecut în familie. Pentru copii, părinți, bunici, căței și purcei, Teatrul de Păpuși „Puck” a început din weekendul trecut să desfășoare spectacole outdoor. La sfârșitul acestei săptămâni, actorii și marionetele lor simpatice vă așteaptă iarăși alături de cei dragi la două reprezentații teatrale care au loc în curtea Muzeului de Artă. Astfel, în data de 4 iulie, de la ora 11:00, veți putea urmări Sărmanul Djoni și Arnica, spectacol dedicat publicului maghiar. Următoarea zi, 5 iulie, aduce o Călătorie în lumea poveștilor, această piesă fiind jucată în limba română, tot de la ora 11:00. Nu vă faceți griji, măsurile de siguranță sunt aplicate cu rigurozitate, astfel încât voi să vă bucurați de un eveniment reușit, în afara oricărui pericol. Mai multe informații găsiți în această postare.


 

Porniți într-o aventură

Tot ce aveți nevoie pentru a vă reîncărca bateriile după o săptămână lungă este o escapadă de weekend aproape de Cluj. Zonele din jurul orașului sunt încărcate de povești, muzee, cetăți și peisaje boeme, așa că spuneți pas lenevitul și fugiți în natură. Noi venim în fiecare vineri cu propunerea unui traseu pe care puteți să-l parcurgeți în zilele de sâmbătă și duminică pentru a simți de parcă ați plecat într-o mică vacanță. Într-un prim articol am discutat despre Rimetea și ale ei împrejurimi pitorești, iar săptămâna trecută v-am povestit de ce trebuie musai să includeți Valea Drăganului în planurile voastre de drumeții. Stați aproape, căci în vinerea aceasta pregătim o nouă excursie care să vă inspire să porniți în explorare, fie cu mașina, fie cu bicicleta.

Voi ce planuri aveți pentru noua săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!