5 activități outdoor pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 5 activități outdoor pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Jul 13, 2020 | Articole, Recomandări

Nicio săptămână nu arată la fel pentru noi, nu atunci când găsim idei pe care să le punem în practică în aer liber. În weekend ne facem planul de bătaie cu activitățile pe care vrem musai să le încercăm, iar când vine ziua de luni… publicăm articolul cu recomandările noastre pentru a-ți oferi și ție motive să începi săptămâna cu mai multă energie. Uneori te sfătuim să participi la evenimente, alteori să fugi departe de oraș, dar niciodată să stai în casă. Timpul liber e prețios și trebuie valorificat la maximum, în special acum, în zilele de vară. Numai vremea să fie în favoarea noastră, căci de activitățile pe care le poți face în Cluj în această săptămână ne-am ocupat noi deja. Citește-le și tu mai jos.

Încearcă un alt fel de street food

Știi că suntem firi inventive și ne place să abordăm subiecte noi în articolele noastre ori să recomandăm activități inedite, dar avem o slăbiciune despre care am putea să povestim la nesfârșit. Gastronomia. Săptămâna trecută nu am putut să stăm în loc, așa că am ieșit să inspectăm noi zone de street food, precum terase și furgonete răspândite în mai multe zone ale Clujului. Ce-am gustat, ce ne-a încântat și ce nu ne-a cucerit poți descoperi în articolul de aici. Acum, ai la dispoziție toată săptămâna să testezi și tu locații sau preparate care îți fac cu ochiul. Slavă cerului, ai de unde alege! Dacă nu mă crezi, e suficient să dai o fugă la Street Food Park și la Cetățuia Food Park, acolo unde se găsesc noi truck-uri cu mâncăruri de care, poate, nici n-ai auzit până în prezent.

Umple-ți cămara cu fructe și legume proaspete

Ar fi nenumărate motive pentru care iubim vara, iar printre acestea se numără și recolta bogată de fructe și legume din această perioadă. Nu poți refuza căpșunile dulci, pepenii zemoși, fructele de pădure numai bune de pus în tarte, sau piersicile aromate. Cât despre legume, paleta este la fel de largă: castraveți, ardei, salată, dovlecei, cartofi noi așteaptă să îți înfrumusețeze cămara și să dea gust mâncării. Acum, după ce ți-am făcut poftă, e timpul să-ți spun de unde să cumperi toate aceste bunătăți. Din piețele volante, desigur! Momentan, sunt deschise doar două. Prima dintre acestea se află în Gheorgheni, la capătul liniei 3, și o poți vizita în fiecare joi, între orele 15:00 și 19:00. A doua piață volantă are loc sâmbătă, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, între orele 07:00 și 15:00. Bineînțeles, există reguli stricte de distanțare socială, iar producătorii și cumpărătorii sunt obligați să poartă mască de protecție.

Vizionează un film în aer liber

Vineri seara este prielnică pentru activitățile chill, care să te introducă ușor în atmosfera de weekend. Spre exemplu, îți poți invita prietenul cel mai bun la o plimbare în parcul de la Iulius Mall și să uitați de stresul cotidian. Atunci când simțiți nevoia unei pauze, tot ce trebuie să faceți este să vă îndreptați spre zona dedicată cinemaului în aer liber și să luați loc pe bean bag-urile comode. Începând cu ora 21:30, filmul Motherless Brooklyn va rula sub cerul înstelat și vă va introduce în povestea lui Lionel Essrog, un detectiv cu sindromul Tourette, care încearcă să rezolve moartea misterioasă a mentorului său. Dacă va reuși să găsească criminalul, veți afla numai dacă veniți la Movie Nights. Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate.

Vino la picninc alături de artiștii Operei Naționale

Dacă e sâmbătă, atunci fii pregătit pentru un eveniment ușor atipic: picnic și operă în amfiteatrul CREIC. Cum vine asta, te întrebi? Ei bine, în ceea ce privește partea muzicală, artiștii Operei Naționale vor pune în scena din aer liber un spectacol fastuos, dedicat compozitorului italian Rossini. Întreaga seară vei fi încântat de arii, terțe și duete preluate din reprezentații precum Bărbierul din Sevilla, Italianca în Alger, Cenușăreasa sau L`inganno felice. Să nu uităm de partea culinară! Tema gastronomică este picnicul, așa că bucătarii pricepuți de la Londoner au pregătit coșuri pline de gustări delicioase pe care le poți savura pe terasele amfiteatrului. Pentru mine, acest eveniment îmi pare a fi un mod perfect de relaxare după o săptămână încărcată, așa că fug să-mi cumpăr biletele încă de acum.

Vizitează Piatra lui Dan

În mașină ne-am urcat și în expediție am plecat! Acesta este motto-ul unei zile de duminică în care vremea frumoasă te îndeamnă să ieși din casă și să descoperi colțurile de natură din împrejurimile Clujului. În ultima zi din săptămână, lasă-te purtat spre Piatra lui Dan și parcurge drumul forestier până în vârful dealului. Acolo vei fi întâmpinat de o priveliște asupra Lacului Tarnița care îți va tăia respirația și te va umple te energie pozitivă pentru săptămâna ce urmează. Noi am ne-am aventurat deja în această zonă, așa că îți oferim câteva ponturi de pe traseu în articolul de aici. Preferi o altă destinație sau un alt tip de activitate la final de weekend? În acest caz, îți recomandăm să arunci o privire la Experience Map și să găsești inspirație atunci când te prinde un chef nebun de explorat locuri noi. Nouă ni se întâmplă des.

Ce activități îți fac cu ochiul în această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!