5 activități outdoor pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 5 activități outdoor pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Jul 20, 2020 | Articole, Recomandări

Uneori, ne întrebăm cum poate timpul să zboare atât de repede? Parcă numai ieri ne aflam la începutul verii și începeam, ușor, ușor, să redescoperim orașul după o lungă perioadă de inactivitate socială, iar astăzi ne aflăm deja la mijlocul anotimpului călduros. Știi ce înseamnă acest lucru? Nu avem nicio scuză să stăm în case, ci trebuie să profităm din plin de timpul frumos de afară, atâta vreme cât încă avem ocazia și ploaia nu ne pune bețe în roate (fingers crossed). Pentru noua săptămână, am venit pregătiți cu 5 activități cool pe care le poți desfășura în aer liber pentru a-ți aerisi mintea și a te încărca cu energie pozitivă. Aruncă o privire la paragrafele de mai jos și descoperă propunerile noastre. Enjoy!
P.S. Nu uita de distanțarea socială.

Mergi la piață și susține producătorii locali

În vremurile actuale merită, mai mult ca niciodată, să ne îndreptăm atenția spre micii fermieri locali și să le răsplătim munca agricolă prin achiziționare produselor oferite. Momentan, în Cluj, găsim deschise trei piețe volante de unde putem cumpăra fructe și legume proaspete, culese direct din grădinile țăranilor. Prima dintre acestea se află în cartierul Grigorescu, pe strada Sigismund Toduță, și activează în fiecare marți, între orele 15:00 și 19:00. Cea de a doua este situată în Gheorgheni, la capătul linei 3, și primește vizitatori în zilele de joi, între 15:00 și 19:00. Piața volantă cu numărul trei se desfășoară pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” în fiecare sâmbătă, între orele 7:00 – 15:00. Noi am fost curioși să descoperim care sunt procesele și procedurile de comercializare în contextul actual, așa că ne-am plimbat printre tarabele răsfirate în piața din Gheorgheni. Ce păreri am adunat de la producători și cu ce produse am plecat în desagă, poți descoperi în articolul de aici.

Participă la o degustare de vin

La mijloc de săptămână ai nevoie de o pauză binemeritată și de un eveniment care să îți încânte papilele gustative. Ei bine, la Cuib te bucuri de ambele! Terasa localului este perfectă pentru a te feri de ochii curioșilor, iar Crama Gramma contribuie la sentimentul de relaxare deplină cu o degustare de vinuri. Acum e momentul ideal să-ți satisfaci toate nazurile culinare, căci în meniul evenimentului sunt incluse numai delicatese: păstrăv de Bologa cu mămăligă, colțunași cu brânză, pui în tei și caviar din vinete, pârjoale cu spanac și sos cremos. Bineînțeles, toate aceste bunătăți vor fi acompaniate de sortimentul de vin cel mai potrivit. Haide miercuri #susîncuib și răsfață-ți poftele! Prețul de participare este de 100 lei/persoană. Locurile sunt limitate, așa că rezervă-l pe al tău cât mai repede printr-un mesaj pe pagina de Facebook a restaurantului.

Cheamă-ți prietenii la cinema

Cunoști regula de aur atunci când mergi la cinema: Nu vorbi în timpul filmului! Ei bine, aceasta se aplică mai puțin atunci când producția cinematografică se difuzează în aer liber, mai ales că distanțarea socială creează contextul perfect să le spui mici remarci prietenilor tăi, fără să deranjezi celelalte grupuri. Socializare și film în aer liber, asta propune Iulius Mall în ziua de joi, în cadrul primei ediții Cinema in the Park. Cheamă-ți doi prieteni de care îți e dor și haideți împreună să depănați amintiri la o bere rece și să vizionați lungmetrajul To Rome with Love. Evenimentul începe la ora 20:30 cu sesiunea de socializare, urmând ca filmul să fie difuzat la ora 21:30. Accesul este gratuit, așa că n-ai motive să lipsești!

Pășește în lumea basmelor

Ne place să povestim în recomandările noastre despre programul artistic Opera Summer Hub, căci are toate elementele necesare să ne înfrumusețeze serile de vară. Prin urmare, îți propunem din nou ca sâmbătă să participi la Opera Picnic, un eveniment dedicat de această dată celor mai frumoase partituri muzicale din filmele Disney. Artiștii Operei Naționale vor urca pe scena amfiteatrului CREIC și te vor purta într-o călătorie muzicală desprinsă din basme și povești precum: Albă ca Zăpada, Pinocchio, Doamna și vagabondul, Cenușăreasa, Frumoasa din pădurea adormită și multe altele. Bineînțeles, nu lipsesc nici coșurile de picnic pregătite cu multă pricepere de bucătarii de la Londoner, numai bune de savurat pe terasele amfiteatrului alături de cei dragi. Biletele sunt puse în vânzare aici.

Ieși la brunch în natură

Ultima, dar nu cea din urmă activitate propusă este potrivită atât pentru persoanele care vor să fugă din oraș pentru câteva ore, cât și pentru cele cărora le place să se bucure de experiențe culinare inedite. Astfel, sâmbăta aceasta ești invitat la un brunch de vară la Sic, desfășurat la plantația Hari Berry, acolo unde vei întâlni un mic paradis al afinelor și murelor. Ce poate fi mai relaxant decât să faci un tur al arbuștilor încărcați cu bunătăți dulci-amărui, să guști din soiurile coapte și să îți aduci aminte de copilărie, când obișnuiai să culegi astfel de fructe din grădina bunicii? Pentru ca experiența să fie una completă, gazdele te vor delecta și cu un bufet ce cuprinde gustări reci și calde, cu produse preparate în casă. Tarte, plăcinte, prăjituri, platouri cu brânzeturi și legume – ți se face poftă numai gândindu-te! Vedeta evenimentului va fi înghețata moleculară, realizată cu nitrogen, a cărui gust intens te va cuceri pe loc. Nu îți mai spunem alte detalii, ci te încurajăm să îți rezervi locul la brunch-ul de sâmbătă și să descoperi toate surprizele.

Tu ce activități în aer liber mai plănuiești pentru această săptămână?

P.S. Apropo, ai bifat toate recomandările noastre pentru această lună? Descoperă Experience Map.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!