6 activități #cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 6 activități #cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Jul 27, 2020 | Articole, Recomandări

O nouă zi de luni, o nouă săptămână. Alunecăm încet spre luna august și devenim mai creativi în a găsi noi modalități prin care ne putem petrece timpul liber în Cluj-Napoca. Niciodată nu rămânem în pană de idei, mai ales că orașul ne oferă inspirație să-l redescoperim din mai multe unghiuri de la o săptămână la alta. Uite așa, am pregătit iarăși o listă de activități #cool pe care să le încerci la final de lună iulie. Opțiunile noastre sunt potrivite atât pentru cei mai așezați, care apreciază timpul petrecut la o terasă în compania unei persoane dragi, cât și pentru cei care nu pot sta locului și caută să se plimbe des. Bineînțeles, nu i-am uitat nici pe iubitorii evenimentelor culturale. Fără alte introduceri, descoperă mai jos ce recomandări ți-am pregătit în această săptămână.

Prinde ultimele zile de relaxare la cea mai mare terasă din Cluj

Dacă nu ai apucat să poposești la Street FOOD Park, ai ocazia să faci acest lucru toată săptămâna, căci „cea mai mare terasă din Cluj” rămâne deschisă până în data de 2 august. Vino să întâlnești foodtruck-uri din mai multe bucătării și să-ți satisfaci toate poftele culinare. Indiferent că ai chef să mănânci un preparat consistent, să te răsfeți cu un desert, ori să te încarci de energie cu un suc de fructe sau o cafea, în parcul dedicat gastronomiei găsești exact ce ai nevoie. Unde mai pui că decorul este perfect pentru a te destinde, cu muzică bună, bean bags, hamace și photo corners? Toate surprizele pregătite le vei descoperi dacă faci o vizită la Club Transilvania, vis-a-vis de Cora.

Încearcă un local nou

Venim cu variante de ieșiri în oraș și pentru cei care au încercat deja furgonetele cu delicatese de la Street FOOD Park și sunt în căutarea diversității culinare. Deși ne aflăm în plină pandemie, iată că unii antreprenori din HoReCa au găsit modalități prin care să pună pe picioare noi afaceri, iar dovadă stau 5 localuri recent deschise în Cluj. Restaurant Sinaia, FRANK the tank, Secret Garden, Meron Opera și Pasta Gemelini, acestea sunt numele noi apărute pe piață. Noi ne-am plimbat pe la fiecare în parte, am gustat din preparate, am admirat decorurile și am strâns toate gândurile în articolul de aici. Merită să le încerci și tu indiferent de ziua săptămânii, mai ales că îți oferă motive în plus să te bucuri din plin de ultimele săptămâni de vară.

Plimbă-te prin Piața Muzeului și descoperă Centrul Verde

Uneori, tot ce avem nevoie pentru a zâmbi este să admirăm un spațiu verde, plin de viață, care să ne amintească de faptul că nu-i lumea chiar atât de tristă. Acest lucru îl știe cel mai bine Asociația Daisler, care a venit cu o nouă idee creață de înfrumusețare a orașului. Proiectul recent își propune să transforme Piața Muzeului și străzile adiacente într-un Centru Verde, menit să te întâmpine încă de la primii pași cu flori și plante. O parte dintre locuitorii zonei, precum și proprietarii de restaurante au adoptat deja inițiativa și au amplasat la geamuri sau la intrările teraselor mai multe jardiniere cu flori și plante. Haide și tu la plimbare pentru a descoperi cum Centrul Vechi se umple de culoare. Noi am postat în acest articol câteva fotografii before & after.

Descoperă fotografia de presă

World Press Photo, cea mai importantă expoziție anuală de fotografie de presă desfășurată la nivel internațional, este deschisă vizitatorilor până în data de 6 august. Evenimentul duce fotojurnalisumul la cel mai înalt nivel și prezintă prin intermediul imaginilor povești impresionante, precum protestele din Hong Kong, atacurile teroriste din Kenya, sau tigrii din SUA ținuți în captivitate pentru divertismentul oamenilor. Vei putea admira fotografii care au apărut în reportaje celebre din The National Geographic sau The New York Times și vei descoperi că munca jurnaliștilor nu este atât de ușoară precum pare. Expoziția se desfășoară la Muzeul de Artă, iar accesul publicului este permis între orele 10:00 și 17:00. Mai multe informații poți descoperi pe pagina de Facebook sau pe site.

#HAILATIFF

Cred că nu suntem singurii care se bucură de faptul că, printre atât de multe festivaluri anulate anul acesta, TIFF a reușit să găsească soluții sigure pentru toți spectatorii și să organizeze sesiunile de film cu care ne-a obișnuit de-a lungul anilor. Prin urmare, pregătește-te să pășești în lumea fascinantă a cinematografiei și haide între 31 iulie și 9 august să vizionezi lungmetraje, documentare, filme-manifest și alte producții premiate la nivel internațional. Ediția TIFF 2020 se desfășoară exclusiv în aer liber în locații precum: Piața Unirii, Castelul Banffy din Bonțida, Parcul Iulius Mall, Arkhai Sculpture Park, Club Transilvania, curtea Muzeului de Artă sau Pădurea Hoia Baciu. Nu lipsesc nici concertele, programul EducaTIFF sau difuzările speciale dedicate Zilelor Maghiare. Te încurajăm încă de acum să arunci o privire asupra întregului program și să cumperi biletele la filmele care ți-au atras atenția. În contextul actual locurile sunt limitate, așa că nu uita să le rezervi din timp.

Plănuiește o escapadă de weekend

La final de săptămână, părăsește agitația orașului și pornește într-o excursie care să îți încarce doza de energie pozitivă. Știm și noi că zilele de muncă par să numere mai multe ore decât cele trecute în program, tocmai de aceea avem nevoie să punem stresul on hold și să dăm play unei ieșiri în aer liber. Ai putea crede că nu există locuri interesante de vizitat aproape de Cluj, însă noi suntem aici să îți demonstrăm contrariul. Nu îți povestim doar despre opțiunile clasice, precum Tarnița, Beliș sau Turda, ci îți punem la dispoziție o categorie plină cu recomandări de zone aflate la doi pași de oraș, numai bune să le descoperi atunci când gândurile tale zboară la vacanță.

Tu ce planuri ai pentru această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!