Producători locali de paste artizanale din Cluj

Home $ Made in Cluj $ Producători locali de paste artizanale din Cluj

by | Jul 27, 2020 | Made in Cluj

Pastele se găsesc sub atât de mute forme și tipuri, de la simplii tăiței sau spaghetti, până la fusilli, penne, tagliatelle, fetuccine, cannelloni sau farfalle, iar lista este suficient de lungă încât să scriem o carte despre complexitatea acestui subiect. Atunci când aducem în discuție rețetele și modurile în care pot fi gătite toate aceste sortimente, putem considera că avem suficient material pentru a redacta volumele doi și trei ale seriei. Deocamdată, ne încadrăm poveștile într-un articol în care îți prezentăm care sunt producătorii locali de paste artizanale, de la care poți cumpăra cu încredere atunci când vrei să ai în cămară o selecție de produse gustoase.

ALTO

Primii producători din lista noastră au pornit în povestea pastelor artizanale dintr-o mică afacere de familie. La început, aceștia comercializau doar ouă provenite de la ferma proprie, iar de aici până la producția de paste făinoase a mai fost doar un singur pas: să adauge făina de grâu dur. Nu fac rabat de la calitate, fiindcă au grijă ca ingredientul importat din sudul Italiei să nu fie tratat chimic. De asemenea, întreaga compoziție a pastelor este pregătită după o rețetă tradițională românească, iar procesele de manufactură și uscare se desfășoară cu deosebită atenție. Concluzia? Produsele finale nu conțin apă, coloranți, conservanți sau alți aditivi alimentari și au o textură fermă, ușor poroasă, la care sosurile aderă mai bine. Momentan, pe site-ul ALTO se găsesc 7 sortimente de paste, numai bune să ofere savoare în farfuria ta.

Verovita

Nimic nu se compară cu bucuria de a prepara pastele acasă, mai ales atunci când vrei să-ți demonstrezi că ești un chef desăvârșit în propria bucătărie. Probabil că acesta a fost și gândul comercianții de la Verovita atunci când au pregătit pachetul special de Tagliatelle cu Trâmbița Piticului. Pastele lunguiețe le cunoști deja, însă cel de-al doilea ingredient s-ar putea să nu-ți sune la fel de cunoscut. Ei bine, află că Trâmbița Piticului este un soi de ciupercă răspândit în zonele Bucovinei și Basarabiei, considerat a fi delicatesă în bucătăria franceză. Gustul pregnant, asemănător cu al trufelor, completează de minune pastele aromate și tot ce rămâne de adăugat pentru un preparat ca la carte este smântâna dulce. Uite așa, cu doar trei ingrediente ai obținut o delicatesă pe care o poți împărți cu cei dragi la cină.

Pedroni

Pastele de la Pedroni nu îți încântă doar papilele gustative, ci și privirile. Produsele îți stârnesc interesul de la o primă vedere datorită culorilor vesele, obținute prin procesarea diferitelor ingrediente naturale. Spre exemplu, avem sfeclă pentru roșu, spanac pentru verde, cafea pentru maro, turmeric pentru un galben intens, iar lista poate continua. Bineînțeles, pentru iubitorii produselor clasice nu lipsesc nici sortimentele preparate doar cu ouă și făină. La Pedroni vei găsi numai paste drepte, precum tagliatelle, fettuccine sau tăiței, care prind această formă în urma uscării la o temperatură joasă, desfășurată în mai multe zile. Comercianții au ridicat prepararea pastelor la rang de meșteșug, căci obiectivul lor este să insufle viață tuturor produselor oferite. Calitatea primează, lucru de care te vei convinge singur încă de la o primă achiziție.

Cucina Turea Băcănie cu Bucătărie

Indiferent dacă alegi să vizitezi Cucina Turea la locația de pe strada Ioan Rațiu, nr. 2, ori să comanzi direct de pe site, cu siguranță te vei pierde printre nenumăratele produse oferite. Găsești numai bunătăți, de la produse de panificație, brânzeturi, dulciuri și uleiuri, până la mezeluri, fructe de mare sau vinuri. Desigur, lista aceasta lungă numără și pastele făinoase. Probabil ne-am întinde prea mult la discuții dacă ar fi să povestim despre toate sortimentele din această categorie, așa că ne vom limita în a-ți atrage atenția cu câteva preparate pe care nu le găsești pe orice raft: tagliatelle integrale vegane, tagliatelle cu leurdă și linguine cu cerneală de sepie. Acum că te-am făcut curios, aruncă o privire în bucătăria virtuală și descoperă toate produsele.

Cui îi este poftă de o porție generoasă de paste? Noi suntem primii care ridicăm o mână sus! Dacă cunoști alți producători de paste artizanale din Cluj, nu ezita să ne scrii pentru a-i putea menționa în articol. Până atunci, pasta la vista!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!