Pâine artizanală de la producători locali din Cluj

by | Aug 11, 2020 | Made in Cluj

Legenda spune că pita cu roșii și poate și cu brânză te ajută să treci peste orice, inclusiv peste vremurile astea grele pe care le trăim. Dacă ești de acord – și știm că ești, nu nega – ți-am pregătit o listă cu producători locali de pâine artizanală din Cluj. O să găsești mai jos nu doar producători de pâine, ci și alte produse de panificație delicioase, paste și alte bunătăți. Așteptăm nerăbdători să aflăm de unde îți procuri și tu pâinea cea de toate zilele, deci nu te sfii să ne scrii pentru recomandări și completări. Poate ai găsit o pâine bună și trebuie să afle cât mai mulți despre ea.

Brutăria Claudia
La Brutăria Claudia poposești nu doar ca să cumperi pâine și alte specialități din maia, poposești ca să respiri și să inspiri naturalețe și povești. Între noi și pâinea de aici, ingredientele folosite, aerul de acasă și filozofie de viață a Claudiei, a fost dragoste la prima îmbucătură și suntem clienți fideli. Vorbim despre o brutărie artizanală, unde toate preparatele sunt făcute din maia naturală, din făinuri integrale, care păstrează viaţa cerealelor şi, în marea lor majoritate, certificate bio. Găsiți aici pâini cu sau fără gluten, patiserie cu sau fără zahăr, produse pentru fiecare pretențios, cu alte cuvinte. Sunt prezenți în mai multe locații din Cluj și Florești, inclusiv la Alac, pe strada I. Rațiu nr. 8, un loc care îți umple inima instant cu dor de bunici, de copilărie. Cele trei cuvinte care descriu echipa de aici sunt pasiune, simplitate și calitate, și noi credem că întocmai aceste atribute întăresc rețeta unei pâinici grozave.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Brutaria Claudia (@brutariaclaudia) pe

Brutăria Ioasim
Crezul celor de la Brutăria Ioasim este Pâinea noastră cea de toate zilele, și pe bune dreptate, căci la ei găsiți zilnic nu mai puțin de 50 de specialități de patiserie. Noi i-am descoperit datorită platformei MadeInCluj, de sărbătorile acestea pascale. Și puteți fi siguri că ne-a dat pe spate pasca lor cu brânză dulce. Comandați online și chiflele, cornurile, covrigii, coronițele și muuulte altele vă vin direct acasă. Unde mai pui că poți achita și cu cardul bancar, ca să fie toată lumea cât se poate de #ÎnSiguranță. Din 2001 și până în prezent, cei de la Ioasim pun pe mesele noastre sortimente variate de pâine și produse de patiserie, care sunt distribuite și în cinci lanțuri de magazine mari din țară. Livrarea se face în aproximativ 24 de ore în funcție de ziua și ora la care s-a plasat comanda, în Cluj-Napoca, Florești, Feleac, Chinteni, Dezmir. Comanda minimă este de 30 lei. Mai mult de atât, în anumite perioade îi găsiți și la diverse târguri cu un stand tare apetisant.

Natriana
De cei de la Natriana am dat când mergeam spre Hașdeu (ah, ce vremuri!), și cum știam că frigiderul era semi-gol, la fel ca stomacul meu, am zis să intru și să văd dacă e ceva ce îmi face cu ochiul. Problema a fost că n-am găsit nimic care să NU îmi facă! Și nu cred că ”problema” sunt eu. Pe lângă niște deliciozități dulci, de la melci cu ciocolată la cremeș apetisant, la ei poți găsi și pâine, ba chiar și pizza, toate fără gluten, fără zahăr, și fără lactoză. Iar de ceva vreme livrează comenzi și în țară, nu doar în Cluj, ceea ce e cel puțin tentant, zic eu. Azi mi-e poftă, parcă, de pișcoturile lor, așa că imediat apelez 0742404865 și rezolv problema. Poate și o pizza fără gluten și un melc vegan cu cacao ar putea fi adăugate în punga mea de comandă, numai zic.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Fără Gluten, fără bazaconii (@natrianafood) pe

Cucina Turea
Tot în centrul orașului îi găsești și pe cei de la Cucina Turea, care îți aduc nu doar produse de panificație și patiserie la o calitate premium, ci și brânzeturi, vinuri, fructe de mare sau mezeluri. Indiferent dacă alegi să-i vizitezi la locația de pe strada Ioan Rațiu, nr. 2, ori să comanzi direct de pe site, cu siguranță te vei pierde printre nenumăratele produse oferite, și nu-i prima dată când zicem asta, nici ultima când îi recomandăm cu toată încrederea. Pe site au în permanență produse la reduceri și fac și livrări la domiciliu. Tot la ei găsești și niște paste grozave, fie că vorbim de clasicele penne, fie că vorbim de tagliatelle cu leurdă sau spanac. Totuși, musai să încercați focaccia. Cu puțin ulei de măsline și… atât. Atât e de ajuns. Aruncă o privire în bucătăria virtuală și descoperă toate produsele.

Brutăria Grana
Brutăria Grana ne propune și ea niște pâinici gro-za-ve, fie că le iei direct din brutăria din Feleacu, nr. 133, fie că apelezi la locațiile partenere, printre care se numără și magazinul mobil Sat pentru Oraș, Nod Verde sau District of Toast. Da, la DOT găsești pâine de la Brutăria Grana, și poți comanda și acasă. Ne tot povesteau băieții de acolo de cât de încântați sunt de colaborarea cu Monica, simțeam și noi cu propriile papile gustative lucrul bine făcut, era doar o chestiune de timp până să-i dăm de urmă. Avem, din nou, o brutărie artizanală unde produsul este ridicat la rang de artă prin intermediul unor ingrediente simple. Pâinea este făcută din făină, apă, sare, maia naturală sau drojdie și este rezultatul pasiunii pentru mâncare bună, gustoasă. Pentru pofticioșii de dulce tentația îmbracă forma brioșelor dolofane și nemaipomenitelor găluște de aur/aranygaluska. Și când te gândești că toată povestea lor a plecat de o simplă mașină de făcut pâine…

Da Pino
Și nu în ultimul rând, nu puteam să-i omitem pe cei de la Da Pino, care, pe lângă preparatele lor demne de premii culinare, au și o băcănie de unde te poți aproviziona cu sucuri, dulcețuri, creme tartinabile, dar și pâine și alte produse de panificație. Sincer, putem recunoaște cu toții că abia ne lăsăm ridicați de pe scaunele lor și i-am vizita toată ziua bună ziua. Efectiv, singurul motiv pentru care plecăm uneori e că știm că putem intra la băcănie și de acolo nu ieșim cu mâna goală. În plus, poți găsi ocazional și zacuscă sau pateuri, numai bune de întins pe pâinea fragedă. Pe ei îi găsești pe strada Universității nr. 8, iar comenzile făcute pe site pot fi achitate și cu cardul.

Pâinea artizanală nu e doar pâine – nu vorbim de franzele feliate, ambalate, găsite pe rafturile supermarketurilor. Pâinea artizanală e de-a dreptul un meșteșug, o artă ce se învață, una delicioasă, ce-i drept. De obicei conține doar patru ingrediente: apă, făina, sare și maia, dar vremurile se schimbă, așa că și pâinea artizanală de care ți-am vorbit poate fi ceva mai fancy, cu măsline, nuci sau brânză.

Tu de unde îți cumperi pita aia bună, fără bazaconii, pe care o mănânci cu salată de roșii?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This