Walking Month – încep înscrierile pentru ediția 2020

by | Aug 13, 2020 | Știri Cluj

Concursul caritabil Walking Month anunță începerea, din 17 august, a înscrierilor la ediția 2020. Obiectivul acestui an: acoperirea costurilor a 20.000 de mese pentru vârstnicii singuri ai Clujului, incluși în programul „Masa pe roți” al Serviciului de Ajutor Maltez România.

Ajunsă la cea de-a VI-a ediție, competiția este deschisă tuturor celor care aleg un stil de viață sănătos și vor să dedice o lună din timpul alocat activităților fizice unei cauze sociale. Mecanismul concursului este foarte simplu: între 14 septembrie și 13 octombrie 2020, orice persoană, indiferent de vârstă, ocupație sau reședință, va încerca să facă un număr cât mai mare de pași. Cei care reușesc performanțe importante vor avea parte nu doar de satisfacția stării de bine câștigate prin mișcare și prin donația făcută, ci și de premii din partea organizatorilor.

Programul ce va fi susținut în ediția din acest an este „Masa pe roți”, un proiect al Serviciului de Ajutor Maltez România (SAMR), sucursala Cluj-Napoca. Toate taxele de participare ale concurenților sunt donate automat, la înscriere, în conturile acestui program social ce are deja peste două decenii vechime. Mulțumită lui, 120 de bătrâni din Cluj primesc, zilnic, o masă caldă. Este vorba de cazuri cu probleme sociale dureroase, vârstnici fără familie, mulți dintre ei cu grade diverse de dizabilitate. Fără susținerea SAMR, aceștia nu doar că ar avea mari dificultăți în traiul zilnic, dar ar rămâne într-o izolare totală. Maltezii le oferă această masă zilnică, dar și servicii sociale, îi ajută să aibă acces la medici și veghează pentru a le face singurătatea mai ușor de dus.

Am ales această cauză impresionați de efortul echipei malteze pe perioada carantinei. Când toți ne retrăgeam în izolare, oamenii de aici își asumau toate riscurile pentru ca vârstnicii să nu rămână fără niciun sprijin. Pentru noi izolarea a fost doar o stare trăită câteva săptămâni, pentru seniorii singuri acesta este, din păcate, un stil de viață. Voluntarii maltezi nu i-au abandonat, din contra, au preluat și cazuri de la alte ONG-uri, spune Ruxandra Tereanu, președinte Leadership Team, Betfair Romania Development.

Toate costurile organizării Walking Month sunt suportate de către Betfair Romania Development, în parteneriat cu Banca Transilvania, astfel că 100% din taxele de înscriere plătite de participanți vor reprezenta donații pentru mesele vârstnicilor. Cu o mobilizare pe măsura ultimelor ediții, participanții ar putea să strângă suficienți bani pentru a asigura o masă pe zi pentru fiecare din cei 120 de bătrâni timp de cel puțin un an!

Avem exercițiul solidarității, iar anul acesta am probat asta mai mult ca niciodată. În Walking Month faptele bune se dublează: ne facem nouă un bine, renunțând la mașini, concentrându-ne pe sănătate, dar avem grijă și de cei care au nevoie să nu fie uitați – seniorii singuri. Suntem mândri să fim parte din nou din acestă iniţiativă extraordinară, spune Sergiu Mircea, director executiv marketing și comunicare, Banca Transilvania.

Înscrierea în competiție are loc în perioada 17 august – 11 septembrie, prin descărcarea aplicației Walking Month din AppStore sau Google Play. Toate detaliile despre înscrierea în concurs sunt disponibile pe walkingmonth.ro.

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This