De unde comanzi cel mai bun curry în Cluj

Home $ Articole $ De unde comanzi cel mai bun curry în Cluj

by | Aug 20, 2020 | Articole, Home Delivery

Cine spune că este nevoie să fugi departe în lume pentru a te bucura de experiențe culinare inedite, mai ales atunci când piața de delivery din Cluj este atât de vastă? Datorită restaurantelor și livratorilor care îți aduc mâncarea chiar la ușa ta, poți face zilnic o călătorie în bucătăriile internaționale și să te răsfeți cu preparate din țările pe care ți-ar plăcea să le vizitezi în viitor. În ultima vreme, noi suntem cu gândul la tărâmurile asiatice, căci îți povesteam într-un articol trecut despre locuri din care poți comanda cel mai bun sushi, iar astăzi ne-am trezit cu poftă de a experimenta o delicatesă specific indiană, și anume curry. Uite așa, ne-am pus pe treabă și am găsit 5 restaurante care oferă în meniuri preparate pe bază de curry, numai bune să le încerci atunci când vrei să faci și tu o vizită în India, chiar din confortul casei tale.

Taste of Asia Chef Cuisine
Conceptul Taste of Asia Chef Cuisine a fost lansat ca o parte integrantă a familiei TOA (Taste of Asia), care propune o incursiune în preparatele faimoase ale Asiei. La ei, curry-ul e „la el acasă”. Nu numai că au dedicat o întreagă secțiune din meniul lor acestui ingredient delicios, Curry & Stir Fried, ci au și introdus aici 11 preparate din care poți alege. Printre ele se numără: Vegan Thai Curry (33 RON), Chicken Coconut Masala (33RON), Ma La Spicy Beef (37RON) și Sichuan Chicken (35RON). Cel cu care ne propunem să începem degustarea preparatelor TOA care conțin curry e tocănița în sos aromat cu legume, Vegan Golden Curry (33RON), care conține tofu, arei gras, edamame, ciuperci champignon, morcov, dovlecel, păstârnac și ceapă roșie. Poți explora și ingredientele celorlalte preparate din meniul lor și plasa comanda aici.

Little Hanoi
Preparatele cu specific vietnamez se simt ca acasă în meniul restaurantului Little Hanoi. Nici în situația de față nu e muncă ușoară să te hotărăști ce bunătate vrei să comanzi la tine acasă, mai ales că există atât de multe opțiuni, de la noodles, boluri cu orez, mâncăruri cu carne sau vegetariene, încât îți vei dori să încerci mai multe într-o singură zi. În schimb, dacă ești hotărât să mănânci o porție consistentă de curry, atunci nu vei petrece minute în șir privind sortimentele, căci meniul cuprinde doar două variante: curry cu pui sau vegetarian. Chiar dacă preparatele nu sunt gătite cu orez, sosul de curry este autentic și te trimite cu gândul la o vacanță departe în țări asiatice.
 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mâncători (@mancatori.ro) on

Samsara Foodhouse
Samsara Foodhouse este micul paradis al mâncărurilor gătite în stil vegetarian, vegan sau raw-vegan și reușește să convingă orice cârcotaș că preparatele fără carne pot avea un gust uimitor. Prin urmare, curry-ul pe care îl găsești în acest restaurant este preparat cu linte, spanac și ciuperci, o combinație hrănitoare care te va face să spui da unei a doua porții. Ingredientul vedetă, orezul, nu lipsește nici el din farfurie, iar boabelor delicate li se adaugă un sos din lapte de cocos pentru o adevărată explozie de gusturi. Destul am lăudat noi acest preparat, acum e timpul să pleci în pauza de masă și să comanzi curry-ul delicios la prețul de 36 lei.

Indigo
Pentru că subiectul nostru de discuție are în vedere un preparat cu specific indian, restaurantul Indigo nu poate să lipsească din lista de recomandări, căci majoritatea mâncărurilor din meniu sunt inspirate din gastronomia țării Bollywood-ului. Astfel, nu ar fi existat un local mai potrivit care să ofere, atenție, vă rog, un număr de 25 de preparate gătite cu curry. Fiecare sortiment te va surprinde prin arome și texturi diferite, îți va prezenta mixuri de ingrediente savuroase la care nu te-ai fi gândit până acum și, cu fiecare bucățică, te va face să te îndrăgostești de o parte a bucătăriei indiene. Noi îți recomandăm să încerci preparatul tradițional de curry cu pui Madras (32 lei), asta dacă accepți provocarea unui sos foarte picant. În caz contrar, poți încerca o variantă mai cuminte, Chef’s Special Curry (36 lei), cu sos pe bază de ceapă și nuci caju. Variantele cu pește și cele vegetariene sună la fel de apetisante, așa că decizia rămâne la latitudinea papilei tale gustative.
 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Indigo Restaurant (@indigocluj) on

Cimbru
Despre Cimbru si celebrul său Angus steak sandwich se prea poate să fi auzit deja (dacă nu, trebuie musai să-l încerci), însă meniul pentru delivery oferă o paletă largă de preparate gustoase pe care merită să le iei în considerare atunci când te întrebi Eu ce mănânc astăzi? Spre exemplu, un bol de legume cu sos curry și lapte de cocos poate fi răspunsul perfect pentru un prânz ușor, dar care să-ți dea energia necesară să-ți continui task-urile. Uite așa, îți dai seama că n-ai nevoie de multe ingrediente într-o farfurie ca să fii fericit din punct de vedere gastronomic: doar o porție de orez basmati, alături de un mix de legume de sezon. Preparatul costă 34 lei și te așteaptă să-l comanzi de luni până vineri.

Acestea fiind spuse, o porție gustoasă de curry se află doar la o comandă distanță de tine, așa că accesează oricare dintre aplicațiile Tazz, Food Panda sau Takeaway pentru a găsi restaurantele prezentate mai sus și a plasa „în coș” preparatul care îți face cu ochiul.

Tu de unde ai comandat cel mai bun curry în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!