Producători locali de cosmetice din Cluj

by | Sep 22, 2020 | Made in Cluj

Popularitatea produselor cosmetice crește cu fiecare an, deși ele există în lumea aceasta încă de acum 5.000 de ani. La începuturi acestea erau folosite atât din motive estetice, cât și pentru protecție împotriva unor condiții dificile ale vremii. Pe atunci ingredientele folosite nu erau cele mai prietenoase cu pielea, lucru care a creat mari probleme de sănătate pentru multă lume. Cu trecerea timpului, oamenii s-a orientat către variante din ce în ce mai benefice pentru corp, create din ingrediente naturale și prin procese mai puțin dăunătoare mediului. Despre asta vei putea citi în articolul de față.

Mai jos vei găsi poveștile a patru brand-uri clujene de produse cosmetice naturale și viziunile lor despre importanța ingredientelor din natură.

Delish Cosmetics realizează din anul 2018 produse cosmetice artizanale din ingrediente 100% naturale. Roxana Marița și-a descoperit pasiunea întâmplător, cu un an în urmă, în timp ce își prepara singură un unt de corp din ulei de cocos și alte ingrediente sănătoase. Rezultatul a fost un produs hrănitor și cu un miros plăcut, iar după ce a început să prepare unturi ca hobby, familia și prietenii ei au fost și ei de acord. Delish comercializează produse pentru îngrijirea corpului și a tenului: unt de corp, balsam de buze, ulei de corp, cremă de mâini, scrub de corp, sare de baie și, mai nou, ulei de barbă pentru bărbați. Sunt folosite tot felul de ingrediente și arome: ulei de cocos, unt de shea, ceară de albine, ulei esențial de portocale, extract de gromwell, ulei de migdale dulci, ulei esențial pur de bergamotă și multe altele. Scopul brand-ului este acela de a ajuta (în special) femeile să aibă mai multă încredere în ele și să se simtă frumoase. Produsele sunt realizate în stocuri mici și cu mare atenție în laboratorul Delish, cu puțin timp înainte de livrare. Roxanei îi place să își cunoască cât mai bine clienții, motiv pentru care livrează personal cosmeticele pe raza orașului Cluj-Napoca. Poți intra aici pentru a vedea toate produsele Delish.

Zahra: Drops of Nature creează din anul 2014 produse handmade de îngrijire a pielii, 100% naturale, reciclabile și eco-friendly. Andreea Costina a început această afacere din iubirea ei pentru biologie și natură. A descoperit că îi place să realizeze cosmetice naturale pe perioada facultății, iar ulterior a devenit inginer biotehnolog și a dat naștere brand-ului propriu. Numele vine din cultura arabă și înseamnă floare, ceea ce s-a potrivit de minune cu ceea ce voia să transmită Andreea. În gama Zahra se găsesc aproximativ 20 de produse: balsamuri de buze, spray-uri de corp, bombe efervescente, săruri de baie, creme și unturi pentru corp și ten, diverse uleiuri și săpunuri. Fiecare produs este unic și este confecționat numai din ingrediente proaspete și prețioase: uleiuri de cocos, lavandă, portocală, ylang-ylang, shea, fenicul, ceară de albine, pudră de hibiscus, rooibos și altele. Furnizorii Zahra sunt certificați și aleși cu atenție pentru a garanta ingrediente de cea mai bună calitate. Produsele sunt caracterizate prin simplitate și respect pentru oameni, motiv pentru care brand-ul personalizează produse pentru clienții fideli. Zahra crede în calitatea ingredientelor și îmbunătățește constant formulele produselor. Poți afla aici mai multe despre produse.

Produsele Senin au luat naștere anul trecut din grija pentru corp, minte și suflet. Deși este obișnuită cu gândirea analitică și cu codarea, Ioana Somi a găsit drumul către ea prin crearea de parfumuri naturale, iar acum împarte acest dar și cu alții. Ioanei îi plac mirosurile de fructe și flori, așa că a creat o gamă de trei parfumuri care induc trei stări diferite. Senin este pentru momentele în care vrei să te liniștești sau să te detașezi, având o aromă proaspătă, clară și conținând lavandă, lemongrass și mentă. Solar este pentru atunci când vrei să te energizezi sau să îți sporești încrederea în tine și conține arome picante și vesele de cuișoare, scorțișoară, portocale, grapefruit și cedru. Boreal este indicat pentru interiorizare, armonie și claritate și conține un mix de note proaspete verzi (mentă și rozmarin) și aroma lemnoasă de palo santo. Parfumurile conțin uleiuri esențiale presate la rece cu o bază vegetală de jojoba. Formulele au luat naștere prin informațiile acumulate de Ioana din cursuri de ayurveda și aromaterapie, precum și prin propria ei intuiție și emoție. Intră aici pentru a afla mai multe despre parfumurile ei.

Ultimul producător de pe această listă, Rootanical, se ocupă cu crearea de produse naturale de îngrijire care sunt blânde atât cu pielea ta, cât și cu mediul înconjurător. Brand-ul crede în sustenabilitate și folosește doar ingrediente vegane și fără parabeni, parafină, ulei de palmier, parfumuri sintetice și coloranți artificiali. Te-am convins deja? De asemenea, uleiurile Rootanical sunt depozitate în ambalaje din sticlă brună care păstrează proprietățile produsului pentru mai mult timp și pot fi refolosite în alte scopuri după terminarea lichidului. Serul pentru ochi are efect hidratant și antioxidant, stimulează circulația din jurul loc și are succes în estomparea cearcănelor și a ridurilor fine. Cel pentru păr conține uleiuri prețioase, stimulând creșterea părului și crescând rezistența firelor. Serul pentru unghii este foarte nutritiv și are proprietăți fortifiante și regenerante și pentru pielea din jurul acestora. În crearea uleiurilor sunt folosite ingrediente precum: ceai verde, extract de rozmarin, semințe de struguri, muștar, chimen negru, merișor, orez, avocado, precum și multe uleiuri (argan, ricin, lămâie, jojoba). Produsele pot fi folosite atât de femei, cât și de bărbați. Intră aici pentru a vedea serurile.

Ce alți producători de cosmetice cunoști din zona Clujului? Scrie-ne pentru a-i putea include în acest articol.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This