Com’ON Cluj-Napoca ’20: Aproape 8.500 de voturi de la peste 4.000 de clujeni pentru inițiativele tinerilor de dezvoltare a orașului

by | Sep 23, 2020 | Știri Cluj

8.426 de voturi au fost acordate de 4.079 de clujeni pentru cele 70 de inițiative de dezvoltare a comunității locale propuse de tineri în cadrul procesului participativ de tineret Com’ON Cluj-Napoca ‘20. Votarea, care s-a desfășurat online, pe www.comoncluj.ro, a început în 1 septembrie 2020 și s-a încheiat în 20 septembrie 2020. Lista integrală a inițiativelor, în ordinea descrescătoare a voturilor, se găsește aici..

În urma votului online, primele minimum 45 de inițiative, în ordinea voturilor, vor fi sprijinite financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca – cu maximum 3.500 de lei/inițiativă – și puse în practică în perioada 23 septembrie 2020 – 15 noiembrie 2020. Unele din ideile propuse sunt planificate să aibă loc în oraș, în aer liber – în locuri precum Parcul Central, Parcul Armătura, Baza Sportivă Gheorgheni sau Pădurea Hoia-Baciu, iar altele vor fi implementate în mediul online.

Cele mai multe voturi – 250 – le-a obținut inițiativa eMedicine for Youth a grupului cu același nume, care se adresează elevilor unor școli și licee din Cluj-Napoca. Tinerii vor beneficia de lecții online de educație medicală (sanitară) predate de către studenți ai Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Alte propuneri câștigătoare abordează teme precum informarea despre colectarea selectivă a deșeurilor sau sănătatea mintală printre adolescenți și tineri. Au fost propuse și acțiuni pentru donarea de sânge, iar un grup plănuiește organizarea de ateliere de filosofie pentru copii și adolescenți. Clujenilor li se propune și distracție și relaxare prin inițiative precum amplasarea temporară a unui patinoar cu role sau plimbări ghidate prin pădure. De la antreprenoriat la filantropie și de ecologie la combaterea hărțuirii online, inițiativele propuse sunt dintre cele mai diverse și ingenioase. Între inițiativele câștigătoare se numără trei propuse de grupuri cu oportunități reduse și una ai cărei autori sunt tineri cu vârste între 14 și 17 ani. Puteți citi mai multe despre toate propunerile aici.

Inițiativele înscrise la Com’ON Cluj-Napoca ‘20 au fost propuse de 191 de tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani. Media de vârstă a celor care și-au înscris ideile la Com’ON Cluj-Napoca ‘20 este de 22 ani. În perioada 11 iulie – 24 august, tinerii au propus 30 inițiative pe teme de sănătate, 54 despre învățare, 28 au abordat subiecte despre participare și 24 au propus inițiative pe teme de activare a mediului.

După ce inițiativele înscrise au fost verificate din punct de vedere tehnic, ele au fost promovate în întreaga comunitate clujeană, iar cei interesați au intrat pe www.comoncluj.ro unde și-au ales favoritele. A fost necesar ca votanții să aibă cont un cont de Facebook activ și au avut la dispoziție 10 voturi pentru a vota ideile preferate.

În următoarea perioadă veți putea urmări punerea în practică a inițiativelor câștigătoare și veți avea ocazia să alegeți evenimentele la care doriți să participați.

Tags: com on

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This