5 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 5 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Așa cum te-am obișnuit deja, în fiecare luni îți prezentăm câteva idei de activități cool pentru săptămâna în curs. Pentru săptămâna care vine ți-am pregătit câte ceva din fiecare: artă, comedie, mâncare. Ce mai aștepți?

Ia-ți porția de comedie de la Raul și Costel

Cum ai putea începe săptămâna mai bine decât cu o porție bună de râs? Luni, pe 5 octombrie, are loc un show de stand-up comedy cu Costel și Raul Gheba. Evenimentul va fi ultimul item de pe programul TiMAF de anul acesta, festival care aduce la un loc toate tipurile de artă și le transformă în experiențe unice. Show-ul va avea loc la Cinematograful Florin Piersic. Costel se află de 15 ani în această industrie și este cunoscut pentru numeroasele sale roluri din show-uri, piese de teatru, filme și emisiuni. Raul are 10 ani de experiență și este atât comediant, cât și copywriter, fiind cel mai bine cunoscut drept finalist al emisiunii Românii au Talent. Pentru mai multe detalii despre eveniment intră aici.

Experimentează arta cu ajutorul realității augmentate

Centrul Cultural German și Institutul Francez, în parteneriat cu KOMITI pentru ediția Clujotronic 2020 au organizat expoziția We AR Culture, eveniment pe care nu trebuie să îl ratezi luna aceasta. Expoziția are loc pe Bulevardul Eroilor și ține până duminică, 18 octombrie, ora 00:00. Scopul acesteia este de a îmbina arta cu tehnologia într-un mod care celebrează munca artiștilor implicați, reamintind totodată importanța acestui domeniu fără de care nu putem trăi. Expoziția conține imagini cu clădiri culturale clujene care prind viață cu ajutorul ilustrațiilor și al realității augumentate. Contextul pandemiei a pus multe semne de întrebare pentru spațiile culturale, iar această expoziție vrea să introducă vizitatorii într-un spațiu creativ nou, adaptat momentului prezent. La acest proiect au contribuit fotografi, ilustratori și animatori clujeni și germani, alături de un actor și scriitor francez. Intră aici pentru a vedea toți artiștii implicați.

Fă-ți cumpărăturile de la micii producători din zonă

Marți îți poți face cumpărăturile săptămânale de la Piața de mici producători, ediția a 5-a. Evenimentul va avea loc pe Strada Someșului 45, de la ora 17:00, unde diverși producători și artizani locali vor fi prezenți cu alimente proaspete sau conservate: legume, fructe, brânzeturi, uleiuri, gemuri, prăjituri, vinuri și nu numai. Pe lângă alimente, vei putea găsi aici produse de îngrijire: săpunuri, uleiuri și creme făcute manual cu mult drag. Participanții sunt invitați să aducă de acasă plase pentru transportarea produselor, precum și borcane și cutii goale pe care să le dea la schimb pentru unele pline sau să le doneze expozanților. Evenimentul este organizat de Târnaț Kalotaszeg Durabil și Cultivă Orașul, două inițiative care promovează hrana și agricultura locală și care au ca scop crearea unei comunități strânse de grădinari urbani și consumatori. Pentru unele produse trebuie plasată o comandă în avans, așa că intră aici pentru a afla mai multe detalii.

Degustă bere artizanală românească

De joi și până duminică poți participa la BeerCrafters 2020, primul festival de bere artizanală și delicatese culinare din zona Transilvaniei. Evenimentul este dedicat iubitorilor de bere bună și gurmanzilor care vor să deguste produse românești. Un dj va întreține atmosfera în toate cele patru zile ale festivalului. Dacă ești părinte, stai fără grijă: Club Transilvania dispune de un loc de joacă pentru copii și de un spațiu verde. Intrarea este liberă, iar numărul maxim de participanți este 500. Poți afla de aici mai multe informații.

Vizionează un film vechi în aer liber

Pentru vineri îți recomandăm o proiecție de film marca Pelicula. Cinematograful în aer liber va avea loc în Parcul Iulius, în intervalul 18:00-23:00. Pe parcursul evenimentului vor rula două filme: Dumb and Dumber (1994), de la ora 18:00 și Fight Club (1999), de la ora 20. Inițiativa Pelicula face parte din programul Com’ON Cluj-Napoca ’20. Intrarea este liberă, dar va trebui să aduci tu popcorn-ul de data asta. Intră aici pentru mai multe detalii.

Tu la ce activități plănuiești să participi săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!