Produse de toamnă de la producători locali

by | Oct 23, 2020 | Made in Cluj

Articolul a fost revizuit în august 2023.

Fiecare om se pregătește de venirea sezonului rece așa cum știe el mai bine. Unii dintre noi ne căutăm prin dulap hainele cele groase, ceilalți începem, încetul cu încetul, să cautăm cadouri pentru cei dragi, iar cei din urmă își fac provizii pentru cămară. Ultima este o practică destul de veche ca origine, dar noi considerăm că ne poate veni în ajutor tuturor. Better safe than sorry, right?

Ne-am gândit, așadar, că ar fi o idee bună să te punem în legătură cu cei care vând legume, zacuscă, murături, dulceață și alte preparate tomnatice. Asta dacă nu cumva le prepari tu singur, caz în care ai toată admirația noastră.

Primii producători de pe listă sunt Eniko și Sorin, doi soți pasionați de agricultură și mâncăruri tradiționale făcute cu drag. Cei doi comercializează o gamă largă de legume (cartofi, ceapă, ardei grași, usturoi, morcovi, varză, fasole și altele), conserve (bulion, zacuscă de vinete și fasole, pastă de ardei, castraveți, gogoșari și conopidă murată), compoturi (de pere, prune și cireșe), dulceață (de caise, cireșe și prune), precum și brânză de burduf. Livrările se fac în fiecare sâmbătă în Cluj-Napoca și Florești. Poți lua legătura cu cei doi aici sau poți suna la 0724080599 pentru mai multe detalii.

Bunătăți Pregătite Cu Drag este afacerea Andreei Moldovan, o bucătăreasă extrem de pasionată de ceea ce face. Andreea pune la dispoziție în această perioadă dulceață (de măceșe, merișoare, căpșuni, mure, afine, caise, prune și ardei iute), pastă de gogoșari, zacuscă (de fasole, vinete, gălbiori și crap), vinete coapte și murături (gogoșari, conopidă, gogonele, ardei umpluți cu varză, varză simple, conopidă și ciolomadă). Intră aici pentru mai multe informații.

Cartofi Dulci Bio cultivă și comercializează cartofi într-un mod ecologic, fără chimicale și cu cât mai puține buruieni. Răsadurile sunt unele calitative, iar prinderea este de peste 99%. Oferta include patru tipuri de cartofi dulci: orange (pulpă de culoare portocalie, gust asemănător cu cel al morcovilor), violet (pulpă de culoare mov), white (pulpă de culoare alb-gălbuie) și jersey (pulpă de culoare albă). Pentru mai multe detalii intră aici sau sună la 0721469510.

Echipa Pe Foc De Lemne își propune să aducă mai aproape de clienți gustul autentic al legumelor proaspăt culese și preparate din Transilvania. Poți găsi în oferta lor murături asortate, bulion, vinete și ardei capia proaspăt copți, zacuscă (de vinete, fasole și ciuperci), silvoiță și dulceață de ardei iute. Pentru comenzi intră aici sau sună la 0743953143.

Desaga Cu Legume este afacerea a doi producători locali de legume: Ferma Dronea și Ograda lui Andrei. Poți găsi la ei o gamă largă de produse perfecte pentru acest sezon: legume proaspete (gogoșari, conopidă, dovleci, usturoi, cartofi, ceapă, morcovi și multe altele), zacuscă (de vinete), sucuri de mere, bulion (de roșii cherry și românești), murături (ciolomadă, castraveți în oțet, ardei, tarhon și mixuri), precum și o serie de delicatese: roșii cherry deshidratate în ulei de măsline, roșii cu usturoi, sos vânătoresc, dulceață de ardei iute și pastă de ardei. De asemenea, Desaga cu legume pune spre vânzare și produse apicole: propolis și miere de albine polifloră.

Agro Florești livrează preparate la domiciliu în fiecare joi în Gilău, Florești și Cluj. Aici vei găsi ouă de găină, legume (varză, ceapă, morcovi, ardei grași și capia, gogoșari), bulion și ulei de măsline. Comanda minimă este de 35 de lei. Pentru informații extra intră aici sau sună la 0745707758.

BONUS: Dacă ești în căutare de mai mulți producători cu alimente de sezon, poți consulta aceste grupuri: 1, 2, 3, 4. Vei putea găsi aici informații și recomandări actualizate despre micii producători din Cluj și împrejurimi.

Tu de unde îți cumperi produse alimentare de sezon?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This