Take Off Labs angajează la Târgul de Cariere Cluj

by | Oct 23, 2020 | Articole

V-am tot zis și îndemnat în ultimele zile să participați la Târgul de Cariere Cluj, ediția online ce debutează mâine, 23 octombrie. Și asta pentru că într-o perioadă ca acesta, a incertitudinii și a transformărilor, Târgul de Cariere pune piața muncii în mișcare și e alături de oameni și companii, deopotrivă, în procesul de adaptare la situația existentă. Conform datelor eJobs România, numărul de noi locuri de muncă în luna septembrie, este cu 25% mai mare decât în luna august, iar printre orașele în care s-au făcut cele mai multe angajări se numără și Cluj. Una dintre companiile angajatoare la Târgul de Cariere Cluj este Take Off Labs, iar noi am discutat cu aceștia pentru a afla mai multe despre profilul lor și oamenii de care au nevoie.

Astfel, am aflat că Take Off Labs este o echipă de 60 de ingineri, designeri și manageri care concep și dezvoltă aplicații complexe în domeniul jocului de… golf. Da, exact cum ați citit. Produsele lor servesc milioane de golferi în peste 40 de țări în fiecare zi. Sute de servere și zeci de baze de date ajută utilizatorii în a-și îndeplini obiectivele, fie că vorbim despre înregistrări în evenimente, obținerea unor permutări optime în împărțirea golferilor în grupe, menținerea scorurilor în timp real prin aplicațiile lor mobile și, bineînțeles, calcularea rezultatelor și distribuirea lor către televizoare, tablete, telefoane, email sau SMS. Produsele lor, sub brandul Golf Genius, sunt folosite cu succes atât de cluburi și terenuri de golf, cât și de organizațiile etalon în golful mondial, precum The United States Golf Association, the Professional Golfers’ Association of America, England Golf, The European Tour și alții.

Ca societate globală, trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, a cărei efecte nu le putem înțelege pe deplin. Debutul pandemiei a adus închiderea tuturor terenurilor de golf pentru o perioadă de câteva săptămâni, ceea ce ne-a produs un val de emoție. În acel moment am decis să fim aproape de clienții noștri și le-am extins abonamentele anuale cu 2 luni gratuit. Odată cu redeschiderea terenurilor de golf, gestul nostru a fost răsplătit pe măsură. Terenurile au adoptat accelerat tehnologia noastră pentru a oferi servicii de înregistrare online, pentru eliminarea punctelor de atingere, precum fișele de hârtie folosite pentru menținerea scorurilor și înlocuirea lor cu metode digitale de introducere a scorurilor. Cererea serviciilor noastre a crescut considerabil anul acesta și a fost primul an în care serverele noastre au procesat mai mult de un miliard de request-uri în timpul verii. În consecință, am crescut echipa de ingineri cu aproximativ 20% pentru a putea face față în noile condiții.

Pentru toate pozițiile lor pe parte de inginerie caută colegi talentați, care înțeleg și manipulează cu ușurință algoritmi și structuri de date. Candidatul ideal este student sau a absolvit o universitate de profil informatic (informatică, matematică, politehnică). De asemenea, caută oameni care vorbesc fluent limba engleză și cu care, până la urmă, ți-ar face plăcere să bei o bere. Iar dacă aveți emoții legate de începerea unui nou job de acasă, de cum ar arăta viața la birou când voi încă sunteți pe propria canapea, ei bine… nu e chiar așa.

Noi încurajăm lucrul de acasă și facem asta cu succes de 10 ani. Zoom, Slack și GMail, Google Drive și GitHub sunt aplicațiile noastre de încredere pentru a colabora eficient și cu succes. Cu toate acestea, inginerii care vor o seară de jocuri, o sală de conferințe sau o poveste offline cu colegii lor pot trece pe la biroul nostru din Cluj. De asemenea, sponsorizăm abonamente la hub-uri de co-working pentru colegii noștri din București, Copenhaga, Londra sau New-York. În timpul stării de urgență am ramas toți acasă și am continuat să ne facem treaba cu concentrare. Cred că ne-a lipsit la toți partea socială în schimb, așa că, în timpul stării de alertă ne-am făcut curaj să redeschidem biroul cu toate măsurile de igienă și procesele cerute de autorități. Hub-urile, în schimb, au rămas închise, iar întâlnirea anuală a fost amânată. Am reușit să trecem peste momentele dificile, dar ne e dor să ne vedem toți în același loc, fără griji.

Take Off Labs sunt alături de Târgul de Cariere de foarte mulți ani, au crescut împreună. Inițial, au fost sponsori mai mici, până anul trecut, când au reușit să fie sponsor principal alături de Steelcase și să aibă un stand unde au vorbit cu sute de ingineri și designeri despre golf. Ba chiar le-au arătat și un pic de mini-golf & putting. Zic ei că probabil mai mult de jumatate din echipă a fost recrutată prin evenimentele Târgului de Cariere, inițial în poziții de internship, care ulterior au progresat către poziții de ingineri full-time și management.

Acum căutam poziții variate, internship-uri și full-time precum ingineri iOS și Android, full-stack developers sau DevOps experts.

Dacă ți-a făcut ceva cu ochiul sau crezi că găsești o gașcă faină de oameni la Take Off Labs, mergi și tu la Târgul de Cariere weekend-ul acesta. E doar distanță de un click!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This