#FollowMe – Maria Padurariu (@maria.padurariu) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe – Maria Padurariu (@maria.padurariu) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

Ultima săptămână din octombrie s-a văzut, în Cluj, nu atât de plină de evenimente precum ne-ar fi plăcut să fie, nu atât de călduroasă încât să fim dornici să ieșim din casă și nu atât însorită încât să ne pună într-un mood bun încă de la începutul zilei. Dar chiar și așa, un lucru este cert: am avut noroc cu Maria (@maria.padurariu) care ne-a preluat contul de Instagram pe parcursul săptămânii 26 – 30 octombrie și care ne-a oferit, în fiecare zi, un cadru magic to look forward to. Pentru că ar fi prea puțin să spunem că orașul s-a văzut, prin ochii și aparatul de fotografiat al Mariei, frumos, o să spunem că s-a văzut magic – și îți promitem că la fel ai să-l vezi și tu de îndată ce admiri pozele sale.

De fapt, s-a văzut atât de magic încât spre finalul takeoverului n-a putut să nu ne pară rău și în cazul său, la fel ca în cazul takeoverului lui Alex, că s-a terminat dar nu-i acesta un impediment; îi urmărim și admirăm în continuare pe conturile lor personale, lucru pe care te încurajăm și pe tine să-l faci. Pentru că din câte am putut observa noi, Maria este îndrăgostită atât de Cluj, cât și de fotografie și reușește să le aducă pe ambele împreună în cadrele pe care le surprinde din unghiuri surprinzătoare și cărora le conferă un mood aparte prin răbdarea cu care le editează. Așa că, dacă riști să uiți pentru o secundă ce-i atât de special la viața în Cluj, dacă ai prefera să ieși din oraș (și nu poți), dacă simți că traiul aici devine sufocant uneori, este de ajuns să arunci o privire peste cadrele surprinse de Maria – vor servi ca un reminder ideal pentru a te (re)îndrăgosti și tu de oraș.

Dar mai mult decât niște cadre memorabile, Maria ne-a oferit și experiența de a ajunge să-i cunoaștem personalitatea atât de plăcută. Maria e atentă la detalii, lucru care se vede, bineînțeles, atât în fotografiile ei, cât și în descrierile pe care le scrie – dar nu s-a văzut public din punctul de vedere al întrebărilor pe care ni le-a pus în privat încă din prima zi a takeoverului, pentru a se asigura că nu-i scapă niciun detaliu din vedere, astfel încât postarea sa să fie perfecta. Maria e sensibilă, iar acest fapt reiese, din punctul nostru de vedere, din modul în care-și editează fotografiile, dar și din faptul că ne-a dedicate postarea sa #4 pentru a ne mulțumi că i-am acordat încrederea noastră în ceea ce ea face. Și, mai mult decât orice, Maria găsește frumusețea în lucrurile mărunte, în lucruri precum, după cum ne spune ea, “inocența copiiilor, rățuștele și lebedele care se plimbă pe apa lină a lacului Chios și calmul acestuia.”

Iar după cele 5 zile magice petrecute în compania Mariei am realizat (cu părere de rău că takeoverul a luat sfârșit) retrospectiva ultimei săptămâni și ea s-a văzut cam așa…

Care este zona ta favorită cu apă din Cluj?

Iubesc emoțiile transmise ori de câte ori mă aflu în preajma Lacului Chios și faptul că, întotdeauna îmi oferă motive să zâmbesc. Zâmbesc atunci când văd inocența copiilor bucurându-se de rățuștele și lebedele care se plimbă pe apa-i lină. Zâmbesc când îi pot admira calmul, fie dis-de-dimineață, fie într-o seară târzie și răcoroasă, când orașul îl lasă să se odihnească. Zâmbesc privind cât de frumos reflectă tot ceea ce îl înconjoară.

Care este elementul distinctiv din Piața Muzeului cu care indiferent cât ești de familiarizată, nu te poți abține să nu-l admiri ori de câte ori treci pe lângă el?

Dintre elementele distinctive pe care Piața Muzeului le oferă, nu mă pot abține să nu admir de fiecare dată acest colțișor decorat ca de poveste, în funcție de anotimp. Acum este toamnă… Întotdeauna îmi transmite o stare de frumos prin prisma decorului său, și, cumva inexplicabil, mă face să apreciez lucruri simple care dau viață acestei zone a orașului, cum ar fi: o fereastră larg deschisă, beculețe decorative asteptând momentul potrivit să lumineze, un stingher “Mă scuzați…” rostit de un copil mergând pe bicicletă, un domn care vinde flori la capăt de alee.


Care este mijlocul de transport care ți-a atras atenția astăzi? Ce ți-a stârnit interesul cu privire la el?

Astăzi, acest tramvai mi-a readus în minte momente trăite acum câțiva ani, la început de drum. Locuind într-un orășel micuț, niciodată nu mersesem cu un tramvai până să vin în Cluj, iar primul an de facultate avea să îmi facă cunoștință cu el ca și mijloc de transport până pe Bulevardul Muncii și înapoi. Mi-am amintit de prima dată când așteptam tramvaiul în stația din Piața Gării, și, neștiind cum trebuie procedat, l-am întrebat pe un domn dacă un bilet de autobuz poate fi folosit și pentru o călătorie cu tramvaiul… Mi-a răspuns civilizat și în același timp a râs.


Care este colțul de Cluj care se pliază cel mai bine moodului pe care tu îți dorești să-l transmiți prin fotografiile tale?

Cred că Piața Unirii este un colț de Cluj care are multe de oferit atunci când vine vorba de a exprima sentimente prin imagini. Fiecare poză de-a mea are cumva o poveste în spate, iar acest loc îl găsesc foarte generos atunci când vine vorba de a expune acea poveste cu ale sale sentimente, într-o simplă imagine. Porumbei care zboară veseli și o arhitectură al cărei aspect final încă nu îl cunoaștem (fiind în renovare), dar totuși avem încredere că va fi frumos. Așa am tradus eu astăzi sentimentul trăit gândindu-mă un moment la acest “Instagram takeover” în sine. În general, încrederea cuiva în ceea ce fac îmi dă aripi de bucurie. @clujlife, 🙏!


Care este zona din oraș mai puțin cunoscută de majoritatea oamenilor pe care tu o apreciezi în mod special?

O zonă a orașului probabil mai puțin cunoscută, pe care eu o apreciez într-un mod aparte, este Piața 1 Mai. Aici am descoperit @smartmovecrossfit, un loc cu oameni frumoși care mereu mă inspiră cu pasiunea pe care o au față de ceea ce fac. Pe lângă entuziasmul activităților specifice, acest loc reprezintă pentru mine o sursă de emoții—necunoscute dar frumoase în același timp—pe care inevitabil le simt ori de câte ori le trec pragul și care se transformă ulterior în sentimente de fericire și multă inspirație.


Maria, îți mulțumim că ne-ai spus 5 povești care au completat atât de frumos fotografiile surprinse de tine în fiecare zi a takeoverului și că ne-ai dat voie să te cunoaștem mai bine – tare mult ne place ce am descoperit. Îți mulțumim cel puțin la fel de mult că ne-ai (re)amintit că frumusețea stă în lucrurile mărunte pe care, dacă ne uităm cu îndeajuns de multă atenție, le vom găsi la fiecare pas. Îți mulțumim că ai împărtășit cu noi amintirile tale de la începutul drumului tău în Cluj – când așteptai tramvaiul în stația din Piața Gării și de-abia aflai dacă poți folosi același bilet de autobuz și pentru o călătorie cu tramvaiul. Și îți mulțumim că ne-ai emoționat – nu putem decât să ne bucurăm că ai văzut în acest takeover o oportunitate care “ți-a dat aripi de bucurie.”

Sperăm să-ți păstrezi aripile cât mai mult și să continui să încânți comunitatea #clujlife zi de zi cu cadrele magice pe care le surprinzi prin oraș – pentru că, în mod incontestabil, ai un stil aparte care se face remarcat și care este memorabil. By the way, atunci când dăm scroll printre fotografiile celor din comunitatea #clujlife care ne-au dat tag în pozele lor, știm care sunt pozele tale chiar dinainte să-ți vedem numele și credem că asta înseamnă mult. Însă acum, după ce am luat contact cu descrierile pe care le-ai formulat pentru postările din cadrul takeoverului, nu putem să nu ne dorim să continuăm să vedem descrieri atât de frumoase care vin în completarea fotografiilor tale și care formează un întreg, transformând fiecare postare într-o poveste de sine stătătoare astfel. So if you were looking for a sign to start doing this on your own account, too, consider this to be it.

Astfel, cu fiecare final de takeover ne întrebăm, cine e următorul care o să ne preia contul, ce emoții o să ne ofere, ce povești o să ne spună și ce o să avem oportunitatea să învățăm de la el? We’re as curious as you are, so stay tuned to find out.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!