Cumpără de lângă tine și susține afacerile locale

Home $ Articole $ Cumpără de lângă tine și susține afacerile locale

by | Nov 4, 2020 | Articole

Simt că prea multe din articolele de anul acesta au început cu expresia ”Trăim vremuri complicate.” În realitate, probabil doar unul-două s-au ”bucurat” de această introducere, dar ce vreau să accentuez e că în fața a mult prea multe am simțit nevoia să tastez aceste cuvinte, să încep prin a ofta, mai degrabă prin a scrie ceva. Și cel mai des în fața articolelor referitoare la localuri, care au trecut în 2020 printr-un roller-coaster nebun de schimbări, care au trebuit să se adapteze de la o zi la alta, să se lupte pentru supraviețuire. Au făcut-o așa cum au știut mai bine – construind / improvizând terase, introducând în meniu produse noi, numai bune de luat acasă, inaugurând și serviciul de delivery sau internalizându-l, pentru a nu renunța la angajați și a le oferi un rol activ și susținut în echipă.

De la data de 22 octombrie, industria ospitalității se regăsește, din nou, într-un moment critic, barurile, cafenelele, restaurantele fiind obligate să rămână cu ușile închise. Desfășurarea activității lor a fost permisă doar în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber. Adică a fost permisă funcționarea doar pe terase, lucru care aproape nici nu mai poate fi luat în calcul în contextul scăderii constante a temperaturilor și apropierea vizibilă a iernii. În condițiile date, mai multe dintre ele au anunțat în ultimele zile că, temporar, își vor suspenda activitatea. Pentru o lună, pentru o perioadă nedeterminată sau până la vremuri mai bune. Vremuri pe care le așteptăm cu toții.

În lista celor care au luat deja această decizie regăsim:

  • VIA: au fost printre primii care au închis ușile, în data de 15 octombrie;
  • Bulgakov Cafe: a anunțat în data de 23 octombrie că vor închide timp de 2 săptămâni;
  • Muura Steakhouse și Nuka Bistro: a anunțat ieri că restaurantul va fi închis în perioada următoare;
  • Toulouse Cafe-Brasserie: închis de la 1 noiembrie pentru o pauză de odihnă, anunțând că vor reveni când timpul va fi unul propice;
  • DOT: au închis terasa și nu mai servesc la fața locului din 2 noiembrie. ”E friguț”;
  • Deutsches Haus: închis în intervalul 2-30 noiembrie, atât locația fizică, cât și serviciul de delivery;
  • Indigo Restaurant: închis din 26 octombrie, alegând să funcționeze o vreme doar cu serviciul de livrare;
  • Fabrica de Bere și Euphoria Biergarten: închise începând cu 26 octombrie, de asemenea. Puteți comanda, în continuare, acasă, produsele lor.
  • Booha Bar: ne-a dat vestea cea mai grea și ea sună cam așa – ”See you in spring!”

Încercăm să ținem departe de noi gândul că, treptat, tot mai multe localuri din oraș ne vor anunța că ne vedem la primăvară. Așa că, facem ce știm mai bine: le susținem. Cum ne-au susținut și ele întâlniri cu prietenii, aniversări, momente de fericire, deliruri serioase din cauza foamei, motive mici și mari de sărbătoare, începuturi și sfârșituri. Puteți face asta în mod indirect, prin gesturi care nu vă costă nimic, cum ar fi să-i povestiți unui prieten sau coleg ce bună e mâncarea dintr-un anume loc, să postați o poză din arhivă, de pe vremea când era mai puțin complicat (și să faceți poftă întregii voastre comunități, oricât de mică ar fi ea, o persoană minim va ceda tentației), să dați un comentariu când vedeți în feed ceva ce știți că v-a mulțumit la un moment dat culinar, să știe și alții că-i bun și de încercat.

Da, chiar și aceste acțiuni mici, gratis, ajută. Însă, nu uitați să și comandați din când în când, fie că vorbim de livrare acasă sau pick-up. Niște paste de la Tortelli Pasta Bar, niște mici de la Frank the Tank, un borcan de hummus sau vinete de la DOT, o tagliatta pe cinste de la Cimbru Meat and Flame, un bagel numai bun de început dimineața cu el alături de la New York Bagels. Opțiuni chiar sunt! Comandați pentru a-i susține în mod direct, dar și pentru că, mai mult ca sigur, aveți nevoie de o pauză de la propria bucătărie din când în când, altfel ajungeți să nu o mai priviți cu aceeași ochi iubitori. În plus, s-ar putea să descoperiți niște oferte foarte tentante în această perioadă, fie la diverse produse, fie la pick-up. Da, normal că avem exemple!

  • cut & crust: au 30% reducere la pick-up din restaurant și îi găsiți, ca de obicei, pe Donath, nr. 65, în cartierul Grigorescu;
  • Little Hanoi: au 3 pachete intitulate ”Wine & Dine” – două feluri principale și o sticlă de vin, la preț redus cu 30%;
  • Livada: la comenzile plasate telefonic la 0722 111 115, pentru fiecare 50 lei aferent comenzii primiți o doză de vin de la Ciumbrud de 250ml;
  • Pizzeria D’autore: ai reducere 20% dacă folosești codul DAUTORE20 la comenzi pe site.

Sperăm că nu v-am pierdut pe drum în vreo comandă (încă) și că ne permiteți să vă mai spunem un singur lucru, așa cum o zic foarte fain și cei de la Banca Transilvania: Cumpără de lângă tine și susține afacerile locale. E plăcut să vezi oamenii de lângă tine uniți de un scop comun, de dorința de a face bine. Lăudăm și campania celor de la Burger King, care a inspirat cut&crust și Marty Restaurants să adapteze mesajul local și să-l transmită mai departe, iar astăzi a fost continuat și de alte localuri.

Este important să fim uniți și să încercăm să înțelegem prin ce trece fiecare. Unii își pierd joburile chiar în acest moment, alții nu au o siguranță pentru mâine. Deja sunt multe exemple de locuri cu afișul “De închiriat” în geam, până la primăvăra vor fi și mai multe, iar apoi ne vom trezi zicând “Ce fain era când mergeam acolo. Oare de ce au închis?”… Ajută cum poți!

Hai că numai bine e și ora mesei. Mic dejun sau prânz? La care sunteți?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!