De unde cumpărăm cafea proaspăt prăjită în Cluj?

Home $ Articole $ De unde cumpărăm cafea proaspăt prăjită în Cluj?

Nu mai este un secret faptul ca băutura care face înconjurul lumii în fiecare dimineață este cafeaua. Boabele sunt atent selecționate și constituie baza unei cești bogate în vitamine și beneficii pentru organism, fiind în același timp și un răsfăț pentru papilele gustative. Când vorbim despre o cafea proaspăt prăjită, ne referim în special la gusturi puternice, aromate și mai ales fresh față de sortimentele disponibile pe rafturile din marile magazine. Astfel, dacă ești în căutarea ineditului și vrei să testezi lucruri noi, iată de unde poți să cumperi cafea proaspăt prăjită în Cluj și care sunt prăjitoriile care îți aduc mai aproape energia de care ai nevoie în fiecare zi.

1. Hot Pipes Roastery
Hot Pipes Roastery este exemplul de business care se naște din pasiune. Astfel, în anul 2017 un grup de prieteni a pus bazele unei prăjitorii de cafea, pornind de la pasiunile lor comune: mașinile de curse și cafeaua. De atunci, instrumentele speciale nu au liniște și prăjesc sute de boabe de cafea într-un proces dominat de tehnologie și de arome alese. Cât despre paleta de opțiuni, aici găsești zeci de sortimente și de arome aduse tocmai de pe ținuturile cafelei. În funcție de preferințe poți să optezi pentru experiențe autentice în materie de cafea din Brazilia, Columbia, Nicaragua sau Kenya. Bineînțeles, în completarea savorii vin notele specifice pentru fiecare sortiment în parte. De la caramel, ciocolată, note fructate sau oleaginoase, combinațiile te vor invita la visare și îți vor conferi acel boost de energie de care ai nevoie pentru desfășurarea tuturor task-urilor.

Unde găsești pachetele de cafea proaspăt prăjită marca Hot Pipes Rostery? Ei bine, lista sună în felul următor:

  • din locația proprie de pe Strada Cireșilor 84;
  • online, la doar un click distanță de aici;
  • de la cafeneaua Kups, strada Andrei Șaguna 22;
  • la ROOM (momentan este închis, dar vă ținem noi la curent cu update-urile);
  • și uneori la Let’s Coffee pe Strada Constantin Daicoviciu;

2. Prăjitoria Olivo
Comunitatea barista din Cluj s-a mărit în anul 2012, când specialiștii de la Olivo au simțit nevoia de o cafea inedită în plan local și nu numai. Boabele lor de cafea nu au încetat să impresioneze, drept dovadă stând cei peste 8 ani de experiență în acest domeniu. Misiunea lor este de a reda preparatelor gusturi și arome inedite, fiind extrem de atenți la toate procesele care compun o cafea proaspăt prăjită. De la iasomie la caramel, notele care compun pachetele se împletesc cu soiurile diverse de cafea, aduse tocmai din țările de origine. Astfel, acum ai ocazia să ieși din zona ta de confort și să îți învălui papilele gustative în tradiția cafelei din Guatemala, Ethipoia, Costa Rica sau Brazilia. Înainte de a trece la locații, un lucru important de menționat despre Olivo este faptul că oferă training-uri de specialitate pentru cei care vor să își aducă pasiunea pentru cafea la un nou nivel, anume cel de barista cu acte în regulă.

Pe lângă opțiunea de comandă online, poți ajunge în posesia unui pachet vizitând următoarele locuri:

  • kiosk-ul de pe Eroilor;
  • Bujole, Piața Unirii;
  • La Note Coffe, pe strada Napoca 2-4.

3. Yume Coffee Roasters
Continuăm lista cu un concept îndrăzneț început în 2013 în inima Ardealului. Pentru oamenii din spatele brand-ului, cafeaua este un stil de viață, iar misiunea lor este de a aduce mai aproape de curioși un produs de calitate, care stârnească o pasiune în această direcție. De curând, prăjitoria s-a extins cu un local plin de viață, care poate fi găsit simplu și rapid doar după miros. Cât despre varietatea de produse, șla Yume găsești cafea de specialitate venită din toate colțurile lumii și cu un bagaj consistent de arome care se întrec în note aparte. Peru, Guatemala, Columbia sau El Salvador sunt doar câteva nume emblematice în istoria cafelei, care poate fi gustată acum cu ajutorul specialiștilor în cafea proaspăt prăjită.

După cum spuneam mai sus, pachetele de cafea Yume se găsesc:

  • în cafeneaua de pe Victor Babeș 21;
  • la prăjitorie pe Emil Petrovici 16;
  • sau direct din magazinul lor online.

4. Narcoffee Roasters
La Narcoffee, totul se învârte în jurul cafelei după cum spun chiar ei. Zilele nu pot să înceapă în lipsa unui preparat plin de arome, cu gusturi autentice venite tocmai din țările specializate în creșterea și recoltarea boabelor de cafea. În acest fel ia naștere o ceașcă de cafea proaspăt prăjită, cu iz de vacanță în zonele tropicale și pline de soare. Franciza administrează mai multe locații în marile orașe ale României, cum ar fi Cluj și București. Interesant este faptul că ambasadorul brand-ului Narcoffee din țară este campion național și internațional în mai multe competiții de profil. Din acest punct începe profesionalismul și experiența în ceea ce privește tehnicile folosite în prăjirea boabelor de cafea. Astfel, sortimentele de cafea întâlnesc un echilibru în explozia de arome și îți oferă doza necesară de energie de care ai nevoie.

Pachetele de cafea te așteaptă în locațiile:

  • Vivo Mall;
  • clădirea de birouri The Office;
  • în zona centrală – Blvd. Eroilor 49;
  • și online pe site sau direct din aplicație.

5. Il Caffe
Cunoscută drept Veche Prăjitorie, la Il Caffe boabele de cafea sunt puse la loc de cinste de mai bine de 25 de ani. Specialiștii dau viață tradiției din Brazilia, Zair și Camerun printr-un proces riguros din care rezultă o cafea proaspăt prăjită, numai bună de savurat dimineața. Boabele prăjite se bucură de toată atenția și vin la pachet cu note de ciocolată, portocale sau migdale pentru un strop de originalitate. Mai mult decât atât, aici găsești și opțiuni decaf pentru o inimă liniștită și lipsită de palpitații. Aceștia se adresează atât tabieturilor personale, cât și sferei HoReCa sau pentru birouri și firme.

Pachetele experților de la Il Caffe se găsesc:

  • în locația proprie de pe Strada Constantin Brâncuși 12A;
  • în magazinul online aici.

6. Meron
Cei de la Meron au adus pe piață în 2015 un nou concept menit să aducă mai aproape de băutorii de cafea senzații si arome ieșite din comun. Cu timpul, gusturile cafelei s-au extins la nivel național și au împânzit orașe precum București, Brașov sau Târgu Mureș, ajungând la un total de 17 locații în prezent. Toată ideea se învârte în jurul cuvântului cu origini elene Meron care în traducere înseamnă zile. Astfel, în fiecare dimineață poți savura o cafea proaspăt prăjită de o echipă de baristas cu zeci de premii în spate. De la pachete pline de note fructate la cele cu ciocolată sau alune, poți să te bucuri acum de un răsfăț direct la tine acasă alegând produsul care ți se potrivește pe deplin. Mai mult decât atât, la Meron găsești și o serie de echipamente care te vor ajuta să dai viață boabelor de cafea așa cum se cuvine în fiecare zi.

Dacă îți dorești o cafea proaspăt prăjită și plină de arome, pe cei de la Meron îi găsești în următoarele locații:

  • online pe site-ul lor;
  • Strada Napoca 3;
  • Iulius Mall, Vivo Mall, Sigma și Platinia;
  • magazinul Central, strada Ferdinand 22-26;
  • Roastery, strada Horea 5;
  • Meron Opera.

Nouă ne este clar faptul că în pandemie ne-am pus bazele unei noi pasiuni pentru cafea. Aceasta este cea care ne oferă inspirația de care avem nevoie de zi cu zi și care ne oferă energia necesară să sperăm că totul va fi bine. Am descoperit faptul că în Cluj își desfășoară activitatea o serie de prăjitorii care pun bazele unor arome și savori de vis. Și am mai descoperit câteva locuri de unde se pot achiziționa pachete de cafea proaspăt prăjită. Online sau nu, am ales să împărtășim cu tine lista noastră pentru a ne începe ziua într-o notă pozitivă, învăluiți de cești aburinde de cafea de la biroul improvizat de acasă.

Tu de unde cumperi cafea proaspăt prăjită pentru acasă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!