De unde comanzi ceaiuri de specialitate și premium

by | Nov 19, 2020 | Articole, Home Delivery

Până acum, ți-am recomandat variate preparate de care te poți bucura în continuare, chiar și-n regim de home delivery, astfel încât tu să fii în siguranță fără să te privezi, totuși, de lucrurile mărunte care-ți fac zilele mai… aromate. De la sushi la curry și de la noodles până la cină în doi împreună cu un vin bun. Așa că, dacă tot am intrat în sfera băuturilor, ne orientăm și înspre o recomandare mai light decât vinul pe care să o savurezi la final de toamnă, și anume ceaiul.

Pentru noi, ceaiul este pentru luna februarie ceea ce ciocolata caldă reprezintă pentru luna decembrie, astfel că am conceput o listă cu ceaiuri de specialitate și premium care sunt one click away față de tine și de care suntem mai mult decât convinși că te-ai bucura în perioada aceasta. La gustul lor, care sunt și de specialitate și premium, mai adaugă și faptul că le poți bea oricând, oriunde și în orice moment al zilei – iar ele se păstrează, în continuare, un real deliciu.

Și apropo, pe deasupra se apropie și perioada cadourilor (Valentine’s Day, Dragobete, 1 martie, 8 martie…), motiv pentru care ar trebui să iei în considerare și opțiunea de a face cadou persoanelor dragi ție niște astfel de ceaiuri. Dacă nu te-ai gândit la asta până acum, ești pe cale să afli că cei pe care ți-i recomandăm astăzi s-au gândit deja la acest lucru – pentru tine. Au și conceput opțiuni infinite, personalizate în funcție de nevoile tale specifice. De fapt, acesta este cazul Demmers Teehaus cu care ne și începem lista.

1.    Demmers Teehaus

Demmers Teehaus e locația aceea micuță, intimă și cochetă aflată tocmai în colțul Pieței Unirii căreia, cu certitudine, i-ai trecut pragul cel puțin o data – și care te-a impresionat încă de atunci. Dar mai mult decât atât, Demmers Teehaus e o ceainărie cu poveste; o poveste ale cărei începuturi au fost scrise de către Andrew Demmer în 1981, atunci când a deschis prima ceainărie Demmers Teehaus din Viena. De-atunci și până astăzi, ceaiurile oferite de el au câștigat îndeajuns de multă popularitate în rândul vienezilor încât ceainăria din centrul vechi al Vienei a ajuns să fie tocmai centrul ceainăriilor Demmers Teehaus de prin toată Europa.

Și datorită faptului că Demmers Teehaus livrează și acasă, nu mai trebuie să regreți faptul că nu te poți bucura de unul dintre ceaiurile lor în interiorul ceainăriei în perioada aceasta – ci, poți să optezi direct pentru oricare dintre ceaiurile din gama lor atât de variată pe care le poți comanda de pe site-ul acestora. În materie de ceaiuri, Demmers Teehaus îți pune la dispoziție de la ceai Matcha la ceai alb și ceai negru și chiar și de la ceai rooibos la ceai din plante medicinale. They had us at Matcha, dar dacă nu e același și cazul tău, atunci află că poți comanda de la aceștia și cafea (gourmet coffee Latin America, gourmet coffee Africa.

Dacă încă nu ești convins, ține minte că, după cum spune echipa Demmers Teehaus,“cheia succesului Demmers Teehaus a fost și rămâne întotdeauna calitatea ceaiurilor oferite. Astfel, plantele culese manual de pe plantațiile necontaminate trec prin analize riguroase în laboratoarele de specialitate, pentru ca tu să primești cele mai curate și de calitate ceaiuri.” Ca să te convingi pe cont propriu, ce-ar fi să-ncepi tocmai cu promoția lunii pe care o găsești aici?

2.    Casa BIO

Casa BIO promite, încă de la primul contact cu aceasta, și livrează “o călătorie în universul sănătății.” La fel cum te-am obișnuit noi să testăm pe propria piele înainte să dăm sfoară-n țară, așa și echipa din spatele Casei BIO își testează, consumă și apreciază toate produsele înainte de a le livra mai departe – tocmai pentru a se asigura că reușesc să livreze ceea ce promit. Și-au multe de testat; nu degeaba sunt cel mai mare magazin din Cluj-Napoca cu alimente necesare Api-nutriției (o variantă de prevenție și nutriție corectă) care are în stoc în permanență 5.000 de produse, toate fiind certificate ecologic și naturale.

De fapt, oferă alimente atât de variate încât s-ar putea să-ți fi scăpat faptul că în oferta lor se regăsesc chiar și ceaiuri. Multe. Mai exact, poți comanda online de pe site-ul acestora ceaiuri din plante, infuzii de fructe și ceaiuri cu mirodenii care, după spusele lor, “ne istorisesc legende străvechi și reconfortante, povești romantice, de dragoste și aventuri.” Sau, poți opta pentru ceaiuri de ghimbir, Rooibos, Mate și Lapacho care – promit ei – “te vor purta într-o călătorie inedită pe cărările puțin cunoscute ale altor culturi consumatoare de ceai.” Ori, o opțiune reprezintă și ceaiurile negre și cele verzi care “aduc adierea înțelepciunii orientale.”

Opțiunile sunt multe – dar dacă ar fi să alegem, am alege, cu certitudine, un ceai care promite să ne poarte într-o călătorie inedită într-o altă cultură consumatoare de ceai (între noi fie vorba, tare dor ne e să călătorim zilele acestea). Și pentru că ne-ar plăcea să vedem Brazilia, am alege un Eco Ceai Mate (90gr) la prețul de 16RON fiindcă provine de-acolo, fiind o specialitate astringentă şi purificatoare. Și-n plus, datorită conţinutului natural de cafeină, prezintă aceleași beneficii precum cafeaua, fără a avea, însă, efectele nocive ale cafelei. Așa, am reuși să mai reducem și din consumul de cafea.

3.    Alikof

S-ar putea să fi auzit despre Alikof deja în calitate de companie de distribuție produse și echipamente de bar – de la cafea la sirop, de la ciocolată caldă la espressoare profesionale și chiar și la râșnițe – pentru industria HoReCa și nu numai. Și tocmai de aceea s-ar putea să fie o noutate pentru tine că aceștia îți sunt parteneri și în vederea asigurării confortului și experienței pe care o ai… acasă. Lucru de care avem toți mare nevoie în perioada aceasta, când până și biroul ni s-a mutat acasă. Aici intervine Alikof, care-ți sunt #partnersincoffee și, cu certitudine, și #partnersintea.

Pentru că, după cum spun ei, are pandemia aceasta și câteva efecte secundare mai puțin nocive și, poate, chiar benefice. Ca de exemplu, datorită (nu din cauza) pandemiei și-au actualizat produsele din shop.alikof.ro astfel încât fiecare băutură pe care ți-o comanzi de la ei să fie una pe care să o ții minte. Inclusiv ceaiurile – care nu doar că sunt variate, ci sunt și premium! – și care fac parte din următoarele categorii: infuzie de plante, pure tea / organic, infuzie de fructe, ceai negru și ceai verde. Și dacă ești fan al ceaiului și-ai nevoie și de niște accesorii pentru acesta, they’ve got your back.

Iar dacă încă n-ai mai comandat de la ei și ești pentru prima data în trecere pe site-ul acestora, beneficiezi și de 10% reducere la următoarea ta comandă de pe shop-ul lor dacă le dai la schimb adresa ta de e-mail. Ei promit să folosească mereu mailul tău în interes de cafea. Sau de ceai. În funcție de preferințe. Balanța noastră internă înclină, mai degrabă, spre ceai… negru zilele acestea – cu atât mai mult cu cât este vorba despre clasicul nostru favorit, Royal Earl Grey.

4.    Cărturești

Când ne gândim la Cărturești, ne gândim la cărți și ceai. Motivul ni-l explică tocmai echipa Cărturești: “Ce se potrivește mai bine lecturii, dacă nu o ceașcă de ceai fierbinte, drept tovarăș de drum în călătoriile noastre imaginare?” Și nu putem decât să le dăm dreptate – pentru că ori de câte ori i-am vizitat atât în locațiile lor din Iulius Mall, VIVO! Cluj-Napoca sau Platinia Shopping Center, nu ne-am așezat niciodată să citim o carte fără să fim însoțiți de câte-un ceai de-a dreptul delicios de-al lor. Și nu intenționăm să ne despărțim de ceaiurile acestora nici pe perioada pandemiei, mai ales că putem să ni le comandăm direct acasă.

Oferta lor variată de ceaiuri este explicată simplu: “Fie că preferi o delicată infuzie japoneză sau un exotic amestec de condimente din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, Cărturești îți propune o ofertă atent și cu drag selecționată de către oameni pasionați de cultura ceaiului.” Adică, poți alege dintre următoarele sortimente de ceaiuri: ceai verde, ceai negru, Rooibos, infuzie de fructe, infuzie de plante și… ceai pentru cunoscători. Dar trebuie să le dai o șansă neapărat și ceaiurilor speciale de sărbători – ca să intri în atmosfera perioadei următoare – cum ar fi Cinnamon and Apple sau Cream / Cinnamon / Vanilla / Pepper.

Și chiar dacă ne-ar plăcea să bem ceaiurile speciale de sărbători mai des decât strict în perioada sărbătorilor, trebuie să admitem că ceaiul nostru go-to, atunci când vine vorba despre oferta Cărturești, este tocmai ceaiul negru… Belgian Chocolate / Truffle. Nu doar că beam câte o ceașcă ori de câte ori petreceam duminica după-masa citind o carte în librărie, ci ne și cumpăram câte-un pachet de 50g în valoare de 13,90RON de fiecare dată înainte să pornim înspre casă. Atât de tare ne-a cucerit gustul de alune de pădure caramelizate combinate cu boabe de cacao mărunțite. Și l-am recomanda oricând, oricui.

5.    Kofi Ti

Kofi Ti este primul atelier de cold brew și craft soda din România – și, nefiind din Cluj, ei vin ca un bonus la celelalte 4 recomandări pe care ți le-am făcut anterior. În cazul lor, magia se-ntâmplă încă din 2017 în Buftea, însă o livrează oriunde în România. Și chiar și așa, și în cazul lor, la fel ca în cazul Demmers Teehaus, totul începe cu o poveste pe care aceștia o rezumă în felul următor: “Kofi Ti este o poveste ţesută în jurul gusturilor şi aromelor, a naturii şi a lucrurilor simple redescoperite, o poveste inspirată de călătorii şi mânată de plăcerea de a crea.”

Astfel, ei inventează și produc băuturi artizanale cu gusturi noi, surprinzătoare, folosind reţete originale și doar ingrediente naturale raw, provenite din toate colţurile lumii – din Columbia, Bolivia, Italia, Madagascar, Ecuador, India, China sau Sri Lanka. Iar aceste ingrediente se regăsesc, cel mai pregnant, în ceaiurile lor precum ceaiul cu aromă de boboci de trandafiri sălbatici, cunoscut și ca fiind ceaiul care nouă ne-a stârnit interesul cel mai mult.

Avem în plan să comandăm CUTIA TIHNITĂ care conține Masala Chai, Boboci de trandafir și o infuzie de plante aromatice la prețul de 120RON. Dacă optezi și tu pentru această introducere perfectă în lumea ceaiurilor de specialitate într-o cutie, te poți aștepta să găsești în interiorul celorlalte cutii pe care ei le oferă mixuri între următoarele sortimente: ceai alb Ya Bao, ceai verde Grad Imperial, ceai negru Yunnan Gold, ceai oolong Ben Shan, ceai oolang Wu Yi Shan – Da Hong Pao clasic și infuzie plante Tsái Tou Vounoú.

Așa că, fie că alegi să-ți începi ziua cu un ceai negru care să țină loc cafelei, fie că-ți pregătești un ceai alb în a doua parte a zilei – când simți că ești pe cale să rămâi fără energie, fie că bei un ceai de iasomie înainte de culcare ca să ai un somn mai liniștit și mai odihnitor… opțiunile sunt multe, variate și diverse și le poți personaliza exact cum vrei, în funcție de preferințele și nevoile tale. Deși, adevărul e că nu știi când deodată ești in the mood pentru un ceai, așa că sugestia noastră e să-ți faci un stoc cu câte-un fel pentru fiecare ocazie, preferință și nevoie. Așadar, pe care-l vei pune primul în coșul tău virtual de cumpărături?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This